FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Cum se fac transferurile la U Cluj: „Zeci de telefoane, analize, profilul psihologic” » O persoană desemnată să se ocupe de acomodarea jucătorilor

Articol de - Publicat miercuri, 18 septembrie 2024 22:34 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 22:35

Reprezentanții lui U Cluj, liderul autoritar al momentului în Superliga, studiază foarte mult și profilul psihologic al fiecărui fotbalist dorit sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău. O persoană desemnată de club îi ajută pe străini să-și înscrie copiii la școală sau grădiniță, în relația cu băncile și să-și rezolve cazarea în Cluj Napoca

U Cluj continuă să fie pe locul 1 în Superliga. Și după etapa #9, și după un alt succes în deplasare, 2-0 cu Rapid. Duminică, formația lui Ioan Ovidiu Sabău are un nou test tare, de data aceasta acasă, duel cu Universitatea Craiova.

Gazeta Sporturilor a făcut ieri o analiză a motivelor care au stat la baza ascensiunii alb-negrilor, pornind de la detaliile tehnice și continuând cu relațiile interumane dintre jucători. Ca o mențiune, U Cluj are al 8-lea buget de salarii din prima divizie.

Alte detalii importante, din interiorul clubului, prezintă modul cum au efectuat transferurile cei de la U Cluj și de ce s-au adaptat străinii repede la echipa și în orașul de pe malul Someșului.

Cum se fac transferurile la U Cluj

U Cluj a transferat în mercato estival 16 fotbaliști. Și români, și străini. De la Răzvan Oaidă, prezentat azi, la Ovidiu Popescu și Iulian Cristea, de la Blănuță la Rață și Boboc, de la Thiam (revenit la U) la Tchassem, Van der Werff, Lasure și Berto, ultimul deschizând scorul în Grant.

„Transferurile nu se fac doar de un singur om. În ultimii doi ani am analizat jucătorii din punct de vedere sportiv, normal, dar și caracterul, din ce familie fac parte, dacă au familie la rândul lor, momentul în care se află în viață, cum reacționează în momentele pozitive și în cele negative.

Există un „staff”, o echipă, care analizează toate aceste detalii. Se dau zeci de telefoane la prieteni, la colegi, citim în media internațională, acolo unde este cazul. Am avut mai mult succes când am introdus această analiză a profilului psihologic. Punem accent și pe viața personală. Unii nu s-au adaptat, nici acest detaliu nu este anormal. Cei mai mulți s-au adaptat, iar toți care au venit la Cluj și-au adus și iubita sau soția, și copiii.

Avem pe cineva la club care se ocupă de acomodarea jucătorilor; relația cu școlile și grădinițele, relația cu băncile, alegem apartamentele împreună cu jucătorii”, au precizat conducătorii grupării pentru GSP.ro.

Conducătorii de la U Cluj sunt la prima experiență în fotbal

Un alt detaliu inedit în peisajul fotbalistic romanesc este faptul că în proiectul de la Universitatea Cluj sunt implicați oameni noi, care nu au mai ocupat alte funcții în fenomen, la alte cluburi sau la gruparea „Șepcilor roșii”.

Un proiect care a început în 2016, în liga a patra. Președintele Radu Constantea, directorul sportiv Gabriel Giurgiu (din 2016 ca fotbalist, din 2021 ca oficial), team managerul Szolt Szilagyi (fostul căpitan al echipei), brand managerul Mihai Moga și secretarul general Bogdan Cantor sunt din acel an la club. La primele job-uri în fotbal.

„Am avut încredere în calitățile și în personalitatea celor ce s-au dezvoltat profesional odată cu clubul, inclusiv atunci când lucrurile păreau că nu merg bine. Deși noi știam că direcția e bună.

Chiar și Neluțu Sabau, cu pauza lui lunga din antrenorat, opt ani, poate fi inclus in categoria “oamenilor noi””, au reacționat oficialii grupării de pe malul Someșului.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (10)
silviu79xzx
silviu79xzx  •  19 Septembrie 2024, 18:10

Eee cum *** a ajuns si U Cluj sa castige 2 meciuri si au inceput nebunii sa faca analize psihologice...bai este nebun, sunteti un fel de Bayern Munchen

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  19 Septembrie 2024, 17:50
Postat de atthur pe 19 Septembrie 2024, 15:08

Da,da' vezi tu că Steaua nu "beneficiază" de nimic din toate astea(nici n-ai amintit-o) și totuși e-n Europa!!! Cam singura...!!!...

Steaua?

MihaiDinu
MihaiDinu  •  19 Septembrie 2024, 16:01

Noutatea cu “ profilul psihologic” la nivelul clubului e necesară, eficienta și rezista doar in cazul in care exista un antrenor capabil sa valorifice informațiile de specialitate, iar Sabau, cu meticulozitatea, pregătirea, receptivitatea si principiile sale, se dovedește a fi capabil de performanta. Mulți antrenori din fotbalul românesc nici nu realizează cât de important este sa cunoască profilul psihologic al jucătorilor, lucrează “după ureche”, după flerul lor si rezultatele se vad in jocul mediocru, insatisfacția tuturor, jucatori, antrenori, staf tehnic, fani, spectatori.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează