FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Scandalul de la AMFB redeschide discuția despre „adevăratul Rapid”: „Nu suntem nebuni. Avem legea în față, e de partea noastră”

Fanii Rapidului / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)
Fanii Rapidului / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de - Publicat vineri, 27 septembrie 2024, 13:20 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2024 13:28

Horia Manoliu, președintele executiv al AFC Rapid, și-a exprimat bucuria, după ce instanța a decis să radieze Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB). AFC Rapid este asociația care a deschis procesul împotriva AMFB, alături de AFC Progresul București, și care pretinde că deține palmaresul echipei patronate de Dan Șucu.

Manoliu a afirmat, de asemenea, că hotărârea Tribunalului București demonstrează că asociația pe care o reprezintă este „adevăratul Rapid”.

Reacția lui Horia Manoliu: „Am demonstrat că suntem adevăratul Rapid!”

„Nu suntem nebuni. Avem legea în față, de partea noastră, și am considerat că s-a ajuns la mult prea mult. Rapid, adevăratul Rapid, a fost dezafiliat, afiliat și nu poți să-ți bați joc de un club cu o așa tradiție, să faci tot ce vrei doar pe interese. Totul a început în 2017, când toată frustrarea noastră a plecat după ce am promovat din liga a V-a în liga a IV-a și am pornit, conform actelor, de la zero. Apoi ne-am trezit în liga a IV-a cu echipe precum Steaua, Dinamo, Academia Rapid.

Prin această decizie am demonstrat că suntem adevăratul Rapid! Legat de FRF nu pot să mă pronunț, este o altă speță, deși consider că sunt convergente, mă refer la procesul în care sunt domnul Mititelu și domnul Tudor. AMFB, acum, trebuie să înceapă cu alți oameni care trebuie să se priceapă și să facă treaba serios. Ne judecăm și nimeni nu a crezut, am demonstrat că există legi în țara asta și că dreptatea învinge”, a declarat Horia Manoliu, conform prosport.ro.

AFC Progresul București și AFC Rapid vor cere despăgubiri din partea AMFB

La rândul său, Tudor Iacov, președintele AFC Progresul București, a anunțat în exclusivitate pentru GSP.ro că vor fi solicitate despăgubiri uriașe către AMFB.

„Problema lor e alta. Ei să nu se gândească vreo secundă că Rapid și Progresul București nu le vor cere răspunderea tuturor celor din AMFB. Există acțiune de răspundere delictuală, în care își vor vinde casele ca să plătească, după părerea mea.

Vom solicita despăgubiri imense! Gândiți-vă că bugetul AMFB-ului din ultimii ani sare mult de două milioane de euro”, a spus fratele lui Constantin Iacov, fostul patron al grupării FC Național în urmă cu 15 ani.

Echipa lui Dan Șucu a câștigat în instanță războiul identitar cu AFC Rapid

În luna ianuarie a anului trecut, gruparea condusă de Dan Șucu și Victor Angelescu a câștigat la Curtea de Apel București două procese referitoare la dreptul de folosință exclusivă a mărcii și a siglei Rapidului.

„Mă bucură nespus victoria de astăzi şi faptul că în sfârşit s-a făcut dreptate. Instanţa a arătat clar cine este Rapidul, deşi într-o lume normală nici nu trebuia să avem această potenţială problemă.

Conducerea Rapidului transmite, astfel, un mesaj clar către toţi şantajiştii, care mai până acum ceva timp cereau sume mici pentru a evita potenţiale conflicte inventate şi care, după succesele Rapidului din ultimul timp, au ajuns să ceară milioane de euro şi procente în club fără a avea nici dreptul şi nici măcar posibilitatea materială de a ajuta cu adevărat Rapidul (ţinând cont că administrează firme de bloc)", a transmis Angelescu, la acea vreme, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a giuleștenilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”
Europa League
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (18)
_Adrian_1
_Adrian_1  •  27 Septembrie 2024, 18:33

Manoliu si-a pierdut complet busola, cum sa spui ca decizia contra AMFB ar demonstra ca AFC ar fi "adevaratul Rapid"? :)) Rapidul e unul singur, cel care detine legal marca/palmares/trofee. A, daca tu consideri ca STATUL te-a nedreptatit cand a vandut toate astea la licitatie, pai JUDECA-TE CU STATUL. Dar stai asa, ca ai facut asta si ai pierdut...

Mayas
Mayas  •  27 Septembrie 2024, 18:13
Postat de 1ianuarie pe 27 Septembrie 2024, 17:12

Mayașule, vezi-ți de oile tale, când îl vezi pe Randoom, adică atunci când te privești în oglindă, să-i dai o palmă, după să ți-o dai pe a doua. Ești prea absorbit de propria prostie ca să-ți și desenez despre ce e vorba.

ADEVARUL DOARE. de aia tot jignesti aiurea in loc sa vii cu argumente. fcr nu este rapid,o spune si justitia. qed.

FcFcsb_e_SteauaBucuresti
FcFcsb_e_SteauaBucuresti  •  27 Septembrie 2024, 18:09
Postat de gulliver86 pe 27 Septembrie 2024, 16:59

Nu poți sa compari situația de la FCSB cu cea de la Rapid. Vă alintați degeaba, gigisti obosiți.

Fc Fcsb este fosta Steaua Buciresti! Rapid si Dinamo sunt in liga 1.Ca are X sigla si Badea palmaresul,sunt lucruri care sunt egale cu 0!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează