INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB

EXCLUSIV Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Eran Zahavi, cel mai prolific jucător al Israelului
Eran Zahavi, cel mai prolific jucător al Israelului

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2024 10:13 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 10:36

Eran Zahavi (36 de ani), atacantul celor de la Maccabi Tel Aviv și golgheterul acestora din Champions League, a semnat prelungirea contractului pe un an cu campioana din Israel.

Maccabi Tel Aviv ar putea fi adversara FCSB în turul doi preliminar de Champions League, dacă elevii lui Elias Charalambous vor trece de campioana San Marino, Virtus, în primul tur preliminar. Manșa tur a duelului cu Maccabi se va juca la București pe Stadionul Steaua, pe 23 iulie.

Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Zahavi a deschis scorul cu România în minutul 2

Fanii campioanei Israelului erau îngrijorați că Eran Zahavi, jucătorul anului în Israel, nu va semna prelungirea sau se va retrage. Detaliile contractuale au fost rezolvate cu 7 ore înainte de plecarea echipei în cantonamentul pe care îl au programat în Polonia.

Sezonul trecut patronul canadian Mitch Goldhar a scos din buzunar peste un milion de euro pentru Eran Zahavi, sumă acumulată din contract și prime. Acum, golgheterul Israelului va avea un contract de „numai” 700.000 de euro pe an.

Declarația lui Zahavi după ce a semnat: „M-am gândit mult”

Eran Zahavi, cel mai bun marcator al campioanei Israelului cu 20 de goluri, a declarat că s-a gândit mai mult timp la prelungirea contractului, dar fotbalistul a acceptat într-un final pentru că iubește acest club.

„Sunt entuziasmat să continui această călătorie minunată. Este adevărat că m-am gândit ceva timp dacă acesta este lucru corect pe care să-l facem, dar foamea de trofee la un club pe care îl iubesc așa mult a reușit să învingă orice alt gând. Hai Maccabi!”, a fost mesajul transmis de atacantul din Israel la semnătură.

Atacantul de 36 de ani a început fotbalul în țara sa natală la Hapoel Rishon LeZion, iar apoi în perioada junioratului a ajuns la Hapoel Tel Aviv, unde a și debutat în fotbalul mare în 2006. A urmat o stagiune de împrumut la Ramat haSharon, iar în 2008 a revenit la Hapoel, unde a evoluat până în 2011, când a fost transferat de Palermo.

După doi ani petrecuți în Italia, Eran Zahavi s-a întors în Israel, de această dată la Maccabi Tel Aviv, unde a petrecut 3 ani. A urmat o aventură de 4 ani în China la Guangzhou, iar în 2020 a prins transferul carierei la PSV Eindhoven unde a evoluat timp de două sezoane și a marcat 37 de goluri și a oferit 16 pase decisive.

În 2022, Zahavi a revenit la Maccabi Tel Aviv, echipă pentru care a marcat în toată cariera 184 de goluri în 249 de apariții. A câștigat 5 titluri în Israel, de 3 ori Cupa Israelului, o Cupă și o Supercupă a Olandei cu PSV Eindhoven.

În sezonul recent încheiat Maccabi Tel Aviv a terminat pe prima poziție în campionatul Israelului, iar Eran a fost golgheterul campionatului cu 20 de goluri și 7 pase decisive. Dean David, jucătorul celor de la Maccabi Haifa are și el 20 de goluri marcate în campionatul Israelului, dar are doar o singură pasă decisivă.

Campioana Israelului va scoate la vânzare peste două zile abonamentele pentru sezonul următor. Anul trecut Maccabi Tel Aviv a vândut 23.000 de abonamente în condițiile în care stadionul pe care dispută meciurile de acasă are 31.000 de locuri. Acum, dacă vedeta echipei a semnat prelungirea, se anunță o creștere a vânzărilor.

VIDEO. Campioana României FCSB s-a întors în țară » Jucătorii nu au vorbit cu presa

Citește și:

„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
Nationala
„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Nationala
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României
Euro 2024
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (19)
mihai_capraru
mihai_capraru  •  01 Iulie 2024, 16:58

Intr-adevar, o lovitura de proportii!! un jucator care era la ei si are 36 de ani si-a prelungit contractul. Wow!! Da, stiu, e jucator bun, de nationala, dar nu mi se pare o stire de prima pagina. FCSB (adica Steaua) nu ar trebui sa se impiedice de Maccabi, cu atat mai mult cu cat meciul din deplasare se joaca in Ungaria.Chiar daca rivalitatea cu Steaua din liga 1 e cea mai mare, nu pot sa doresc eliminarea lor in cupele europene, mai mult sunt mai interesat de coeficientul de tara decat de moartea caprei vecinului. Si nu numai eliminarea FCSB, o sa tin si cu Corvinul, cu CFR si Craiova. Daca Dinamo nu poate anul asta, toti sunt ai nostri si nu ma banuiti de patriotism tipic AUR, maine as pleca din tara daca as fi mai tanar.

88gore88
88gore88  •  01 Iulie 2024, 15:43

Dacă fcsb trece de turul 1,sigur va juca cu Maccabi?Sau exista și alți posibili adversari?

ccc23
ccc23  •  01 Iulie 2024, 15:22

Catalynn ..s..a…ciul ala talpanist nu a comentat inca la acest articol…Nu pot sa cred..Singura lui ocupatie cred ca e sa fie hater..din moment ce a ajuns sa numeasca echipa nationala..echipa frf..asta are ceva cu toata lumea..numai pe talpan il agreeaza

Vezi toate comentariile (19)
Comentează