FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

OFICIAL Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi

Aurelian Chițu (centru) a semnat cu Hermannstadt, foto: Imago Images
Aurelian Chițu (centru) a semnat cu Hermannstadt, foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2024 11:45 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 12:08

Aurelian Chițu (33 de ani) este noul jucător al celor de la Hermannstadt. Sibienii au anunțat mutarea prin intermediul rețelelor de socializare. Atacantul a evoluat ultima oară pentru FCU Craiova, retrogradată în Liga 2 la finalul sezonului trecut.

Așa cum a anunțat GSP.ro pe 18 iunie, Hermannstadt a bătut palma cu Aurelian Chițu, cel care a marcat 10 goluri în sezonul recent încheiat din Superliga. Hermannstadt este formația care i-a dat lovitura decisivă oltenilor. Sibienii i-au învins în ultima etapă din play-out, scor 3-1, și i-au retrogradat de pe ultimul loc.

Aurelian Chițu, prezentat la Hermannstadt

Bine ai vent la #FCH, Aurelian Chițu!

Aurelian Chițu este un fotbalist cu experiență care, spunem noi, nu mai are nevoie de nici o prezentare. Campion al României cu Viitorul Constanța în sezonul 2016-2017, Aurelian are pe C.V. echipe ca Unirea Slobozia, Valenciennes FC (FRA), PAS Giannina(GRE), Astra Giurgiu, Daejeon Citizen, Daejeon Hana C. (KOR), Farul Constanța și FC U Craiova 1948, echipă pentru care a înscris 10 goluri și a oferit 7 assisturi în 37 de meciuri în sezonul trecut. Aurelian Chițu are 2 selecții în Echipa națională de fotbal a României și o cotă de piață de 450.000 euro pe site-urile de specialitate. Poate evolua ca vârf de atac sau mijlocaș lateral.

Aurelian Chițu a semnat un contract cu A.F.C.Hermannstadt valabil pentru următoarele două sezoane

- comunicat FC Hermannstadt

Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Aurelian Chițu a semnat cu Hermannstadt, foto: Facebook FC Hermannstadt

Chițu va primi un salariu de 8.000 de euro pe lună în primul sezon, iar în al doilea va câștiga 9.000 de euro lunar. Chițu a avut și alte oferte din Liga 1 în această vară, dar i-a ales în cele din urmă pe sibieni. El va fi concurent cu Ianis Stoica și Daniel Paraschiv în atacul lui Hermannstadt. Mateus Castro a semnat, dar nu s-a mai prezentat la antrenamente.

În sezonul trecut, Chițu a bifat și 7 pase decisive, în afară de cele 10 goluri, însă toate reușitele au venit în sezonul regular. Aurelian a dispărut în play-out, unde în 8 meciuri nu s-a văzut pe tabelă și nici nu și-a servit ideal vreun coechipier.

450.000 de euroe cota lui Aurelian Chițu, potrivit Transfermarkt

De-a lungul carierei, Chițu a mai jucat la Unirea Slobozia, Farul, Valenciennes, PAS Giannina, Astra, Daejon Citizen și FCU Craiova. În sezonul 2016-2017 a câștigat titlul în Liga 1 cu echipa lui Gică Hagi, acesta fiind singurul lui trofeu în carieră.

Match Preview. Franța - Belgia » optimi de finală EURO 2024

Citește și:

„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
Nationala
„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Nationala
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României
Euro 2024
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
alex03036
alex03036  •  01 Iulie 2024, 13:14

Eu nu înțeleg cum Hermanstadt poate atrage jucători in condițiile in care ei au probleme cu banii! Se duc acolo sa nu fie plătiți si sa nu aibă obiective serioase? Ce rost are sa joci la un club despre care nu știi daca are drept sa joace in Europa?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează