Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ITALIA

Se face cel mai scump transfer al verii! Un debutant la Euro 2024 va juca în Premier League până în 2029!

Riccardo Calafiori, în duel cu Luka Modric / Foto: Imago +28   FOTO
Riccardo Calafiori, în duel cu Luka Modric / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2024 19:24 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 20:13

Riccardo Calafiori (22 de ani), fundașul italian care avea un singur meci integral la națională, va pleca de la Bologna la Arsenal. Cele două cluburi s-au înțeles pentru 53 de milioane de euro, inclusiv bonusuri. Revelația sezonului trecut din Serie A face profit de 22 de milioane, 50% din totalul banilor urmând să-i vireze lui FC Basel. Cel comparat cu Alessandro Nesta ar deveni cel mai scump apărător italian din istorie!

A lipsit defensivei Italiei în „optimea" de tristă amintire contra Elveției (0-2), dar Riccardo Calafiori s-a numărat printre cei mai buni jucători ai squadrei azzurra la Euro 2024. Stoperul italian, cu 24 de mingi recuperate, 92,75% precizia paselor, 3 respingeri, 9 pase lungi, dar și un autogol, a evoluat doar în faza grupelor, al doilea "galben" primit cu Croați făcându-l spectator pe 29 iunie.

Elveția - Italia / Foto: Getty Images
Elveția - Italia / Foto: Imago Images
Elveția - Italia / Foto: Imago Images
Elveția - Italia / Foto: Imago Images
Elveția - Italia / Foto: Imago Images
+24 FOTO

Cota lui Calafiori a „explodat" în ultimele 10 luni!

Fundașul central a cărui creștere la Bologna a fost exponențială (i-a sporit cota de șase ori în ultimele zece luni, conform Transfermarkt.de), ajungând în prezent la 30 de milioane de euro, se pregătește de transferul carierei, dar și pentru cea mai scumpă mutare a acestei veri.

Gazzetta dello Sport a anunțat în ediția tipărită de azi că Arsenal a ajuns la o înțelegere și cu jucătorul, dar și cu clubul patronat de americanul Joey Saputo pentru 43 de milioane de lire sterline plus 2 milioane bonusuri (circa 53 de milioane de euro). Ar fi cel mai scump apărător italian din istoriei, depășindu-l pe Leonardo Bonucci, transferat de la Juventus la AC Milan (42 de milioane, în 2017-2018)!

Cu 1,5 milioane peste achiziționarea brazilianului Douglas Luiz de către Juventus, mijlocașul central de 26 de ani al lui Aston Villa, și mai scump decât un alt brazilian, Endrick, luat definitiv de Real Madrid de la Palmeiras (47,5 milioane).

2goluri și 5 pase decisive a avut Riccardo Calafiori în 47 de partide jucate pentru Bologna în toate competițiile stagiunii trecute

FC Basel are 50% din suma următoarei vânzări

Bologna l-a cumpărat în ultima zi din mercato estival trecut cu numai 4 milioane de euro de la FC Basel, repatriindu-l după un singur sezon (elvețienii l-au adus de la AS Roma cu 2,6 milioane în august 2022).

Echipa rossoblu, care va juca în premieră în grupa Ligii Campionilor (a încheiat pe locul al cincilea în Serie A!), nu va face „decât" un profit de 22 de milioane de euro! De ce? Basel a păstrat la cedarea în Italia 50 de procente din suma eventuală a următoarei vânzări. E o afacere extraordinară pentru ambele cluburi într-un an.

Primul „oficial" al lui Calafiori a fost la Euro 2024

Puștiul pe care în 2021 presitigiosul The Guardian îl plasa pe lista celor mai promițători 50 de tineri ai anului din fotbalul mondial n-a debutat decât pe 4 iunie 2024! Selecționerul Luciano Spalletti l-a introdus în ultimele 5 minute în amicalul cu Turcia (0-0) și l-a ținut alte 90 în teren contra Bosniei (1-0).

Beneficiind de accidentările lui Acerbi, Toloi și Scalvini și de faptul că Spalletti n-avea încredere în Mancini, Calafiori a început titular Euro 2024 (cu Albania a bifat a treia sa prezență la națională) și n-a lipsit nici măcar o secundă în grupe.

4milioane de euro va fi salariul anual pe care Riccardo Calafiori îl va primi după ce va semna contractul pe cinci sezoane cu Arsenal. La Bologna, nu primea decât 750.000!

Citește și:

Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Altele
Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Basarab Panduru e sceptic! A lansat o ipoteză surprinzătoare după lovitura dată de CFR: „Eu nu cred”
Superliga
Basarab Panduru e sceptic! A lansat o ipoteză surprinzătoare după lovitura dată de CFR: „Eu nu cred”
Gigi Becali a intrat în direct și a anunțat plecarea unui fotbalist: „L-am dat gratis”
Superliga
Gigi Becali a intrat în direct și a anunțat plecarea unui fotbalist: „L-am dat gratis”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează