INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  JUCĂTORI

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Cine va fi desemnat cel mai bun jucător de la Euro 2024? Favoritul detașat + Yamal, puștiul care a scris istorie, e pe locul 2!

Lamine Yamal, în stânga // foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Lamine Yamal, în stânga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 16:50 / Actualizat luni, 08 iulie 2024 19:27

Începând cu ediția din 1996, UEFA a desemnat la fiecare Campionat European cel mai bun fotbalist al turneului. Cine va primi distincția individuală în acest an? ♦ Casele de pariuri îl văd pe spaniolul Rodri a fi favorit, urmat de coechipierul Lamine Yamal și, împărțind locul 3, olandezul Cody Gakpo și englezul Jude Bellingham.

Începând cu Euro 1996, UEFA a premiat cel mai bun fotbalist al turneelor de Campionat European. Lista câștigătorilor de până acum cuprinde 7 nume: Matthias Sammer (Germania) a fost numărul 1 în 1996, Gianluigi Donnarumma (Italia) cel mai bun de la Euro 2020.

Între 2000 și 2016, distincția le-a fost acordată lui Zinedine Zidane (2000, Franța), Theodoros Zagorakis (2004, Grecia), Xavi Hernandez (2008, Spania), Andres Iniesta (2012, Spania) și Antoine Griezmann (2016, Franța).

Cine își va trece numele în această lună lângă cele menționate anterior? Casele de pariuri îi acordă prima șansă mijlocașului defensiv spaniol Rodri, calificat în semifinale alături de selecționata iberică.

Rodri, favorit să câștige premiul pentru cel mai bun jucător de la Euro 2024

Piesă de bază în echipa Spaniei, Rodri a avut evoluții apreciate în cele 4 meciuri jucate în Germania. Cumulat, în cele 4 partide de la Euro, a câștigat 29 dintre cele 40 de dueluri disputate, și-a trecut în cont 18 intercepții și 48 de recuperări.

Nu degeaba selecționerul Luis de la Fuente l-a numit „un calculator perfect, care administrează totul, toate emoțiile, toate momentele, într-un mod magistral”.

Cine va fi desemnat cel mai bun jucător de la Euro 2024? Favoritul detașat + Yamal, puștiul care a scris istorie, e pe locul 2!
Rodri (foto) ar putea fi desemnat cel mai bun fotbalist de la Euro 2024 // foto: Guliver/gettyimages

Cu siguranță, pe Rodri l-ar ajuta ca Spania să se califice în finala turneului. Pentru asta, „Furia Roja” trebuie să treacă de Franța în semifinala de la Munchen, programată marți, 9 iulie.

Lamine Yamal, al doilea favorit

Bookmakerii îl consideră pe Lamine Yamal, revelația în vârstă de 16 ani din flancul drept al atacului Spaniei, al doilea favorit la cucerirea premiului individual.

Mingicarul fotbalist al Barcelonei nu a înscris încă la acest Campionat European, dar a oferit 3 pase decisive, devenind primul adolescent cu 3 assisturi în aceeași ediție a turneului continental.

Cody Gakpo și Jude Bellingham împart locul 3

Ultima treaptă a podiumului favoriților este împărțită de olandezul Cody Gakpo și englezul Jude Bellingham.

Gakpo este cel mai bun marcator al turneului, cu 3 reușite, la fel de multe precum georgianul Mikautadze, neamțul Jamal Musiala și slovacul Ivan Schranz.

Jude Bellingham a înscris două goluri, importantă fiind mai ales reușita din ultimul minut al meciului cu Slovacia, din foarfecă, un gol superb care a făcut ca englezii să rămână în competiție.

VIDEO. Totul despre Spania - Franța, prima semifinală de la Euro 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Antrenorul lui Rangers, desființat în Scoția din cauza lui Ianis Hagi: „Este de neînțeles, nu poți să faci asta!”
Stranieri
Antrenorul lui Rangers, desființat în Scoția din cauza lui Ianis Hagi: „Este de neînțeles, nu poți să faci asta!”
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Campionate
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”
Superliga
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Cristian Chira, în cârje la Oțelul - Universitatea Craiova » Dialog exclusiv cu GSP: „Aștept rezultatul de la RMN și sper să scap de operație”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează