INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB

Campioana FCSB este 99% CALIFICATĂ în grupele unei competiții europene

FCSB - Maccabi Tel Aviv/ foto Cristi Preda (GSP) +29   FOTO
FCSB - Maccabi Tel Aviv/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2024 18:54 / Actualizat vineri, 26 iulie 2024 19:40

FCSB este aproape sigură de prezența într-o grupă europeană. Nici o eventuală eliminare miercuri, în fața lui Maccabi Tel Aviv, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, nu afectează prea tare drumul către Conference League.

Niciuna dintre cele patru echipe din Superligă nu a putut să câștige meciurile primei manșe din turul al doilea preliminar al cupelor continentale! Totuși, în acest sezon, vom avea măcar o reprezentantă în grupe. Asta arată calculele.

Deși până la acel stadiu ar mai fi de disputat cinci partide, FCSB are un culoar extrem de favorabil.

0-4 cu Jagellonia Bialystok, chiar la Panevezys!

De acest avantaj beneficiază (probabil) cel mai norocos club din România în ceea ce privește tragerile la sorți. FCSB deține foarte mari șanse de calificare în grupele Conference League, restul fiind un bonus pentru trupa lui Gigi Becali.

Spre exemplificare, dacă luăm în calcul scenariul pesimist, în care roș-albaștrii pierd la Budapesta în returul de miercuri cu Maccabi Tel Aviv, de pe „Bozsik Arena" (1-1 a fost în Ghencea), atunci vor „retrograda" în turul al treilea preliminar din Europa League.

Acolo, vor avea un adversar incredibil de slab pentru acest nivel. Panevezys, campioana Lituaniei, aflată în sezonul în curs doar pe ultima poziție (10), cu 21 de puncte din 22 de etape, traversează o perioadă groaznică!

Dovadă că în turul de joi cu Jagellonia Bialystok a pierdut chiar pe teren propriu (0-4), primind trei goluri în prima jumătate de ceas! Astfel că returul din Polonia, de săptămâna viitoare, este doar o formalitate.

La Panevezys sunt trei foști jucători din Liga 1!

Roș-albaștrii se vor revedea cu trei mai vechi cunoștințe din campionat, doi străini trecuți prin fosta Liga 1. E vorba despre căpitanul Linas Klimavicius (35 de ani), stoper care are în CV două echipe românești: Dinamo (două goluri în 28 de meciuri) și Politehnica Iași (16 partide) în perioada 2018-2020.

Plus mijlocașul defensiv Nicolas Gorobsov (34 de ani), un argentinian cu pașaport italian (a jucat la Torino și Cesena în Serie A), trecut pe la AS Ardealul Tg. Mureș, Politehnica Timișoara, FC Voluntari și Concordia Chiajna (163 de meciuri și 12 goluri în total).

Ultimul este Tomas Svedkauskas, fost portar la UTA acum șase sezoane, lituanianul de 30 de ani cu 14 selecții trecând și prin lotul celor de la AS Roma și fiind acum accidentat. Tot goalkeeper e moldoveanul titular Emil Timbur (27 de ani), născut la Chișinău și fost la SSU Poli Timișoara în 2019 timp de două luni, fără să debuteze!

600de mii de euro e cota de piață a celui mai valoros jucător al lui Panevezys, atacantul nicaraguan Ariagner Smith, accidentat în prezent. Cei mai buni fotbaliști valizi din lot sunt, potrivit Transfermarkt.de, doi mijlocași defensivi: muntenegreanul Jovan Cadjenovic și sârbul Nemanja Bosancic, ambii cu 400.000

În grupa Europa League ar avea opt meciuri!

Considerând că 99% calificarea în dubla manșă, de pe 8 și 15 august, este în buzunarul lui FCSB, următoarea rivală din play-off-ul UEL poate decide numai în care dintre grupe va evolua formația pregătită de Elias Charalambous în această toamnă.

Numele acesteia nu se cunoaște, pentru că nu s-a efectuat tragerea la sorți, dar discuția e simplă: dacă trece de aceasta, campioana Superligii va participa în Europa League, unde va avea de jucat (potrivit noului format) opt partide (patru acasă și patru „afară") într-o serie de 36 de echipe.

Picajul în Conference înseamnă doar șase jocuri

Altfel, o înfrângere în ultimul tur preliminar din Europa League o va trimite pe FCSB în grupa din Conference League. Tot cu 36 de participante (în loc de opt serii a patru formații), dar, cu deosebirea față de UEL, că nu vor avea decât șase întâlniri (ca-n vechiul format), cu șase adversari diferiți. Și cu premii mai mici și încasări mai puține din bilete de meci.

Și pe ruta de Ligă, FCSB poate ajunge în Conference

Analizând situația fericită a trecerii de Maccabi Tel Aviv, FCSB ar fi 100% în grupele Conference, indiferent de rezultatele din următorul ori următoarele tururi în Ligă.

Necalificarea mai departe în Champions înseamnă automat disputarea play-off-ului de Europa League, cu șansa de a accede tot într-o grupă XXL, cu opt meciuri în plus garantate, depinzând de valoarea adversarului ieșit în cale. Dacă va înregistra rezultate slabe în al patrulea tur din UEL, atunci câștigătoarea recentă a Supercupei României va merge în Conference.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (40)
22cea
22cea  •  27 Iulie 2024, 16:05
Postat de talpaiadului pe 27 Iulie 2024, 09:54

"Roata tractorului din spate" nu inseamna acelasi lucru ca "roata din spate a tractorului"...

Corect !

valentindragobete
valentindragobete  •  27 Iulie 2024, 15:19
Postat de VanBasten2000 pe 26 Iulie 2024, 20:54

Dragobete, te intreaba unul in Centrul Vechi cat e ceasul. Si tu te uiti mirat-speriat la el si ii spui ca nu esti din oras.

Bastoane ai rămas același contursionat la neuroni, cu aceleași glumițe de gazetă sindicalistă de perete, circulă!

talpaiadului
talpaiadului  •  27 Iulie 2024, 09:54
Postat de 22cea pe 26 Iulie 2024, 19:48

Ala 1% e mare cat rota tractorului din spate :)))

"Roata tractorului din spate" nu inseamna acelasi lucru ca "roata din spate a tractorului"...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează