FOTBAL  »  Superliga  »  IAȘI - BUZĂU 1-2

Poli Iași - Gloria Buzău 1-2 » Dubla lui Ricardo Matos le-a adus remontada oaspeților și prima victorie în Superligă

Poli Iași - Gloria Buzău / Foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Gloria Buzău / Foto: Ovidiu Minea

Articol de , , , - Publicat sambata, 27 iulie 2024 21:13 / Actualizat sambata, 27 iulie 2024 22:09

Poli IașiGloria Buzău, meci contând pentru etapa a treia din Superligă, s-a terminat cu victoria oaspeților, scor 1-2. Dubla lui Ricardo Matos din minutele 45+12 și 52 a întors soarta partidei, după ce Alin Roman a deschis scorul în minutul 29.

Într-o primă repriză săracă în ocazii, Poli Iași a fost echipa care a avut inițiativa în fața Gloriei Buzău. Cătălin Itu a avut prima oportunitate de a deschide scorul în minutul 16, însă șutul său de la marginea careului de 16 metri s-a dus mult pe poarta buzoienilor.

„Foarfeca” lui Matos a întors cursul jocului Poli Iași - Gloria Buzău 1-2

Scorul a fost deschis de către Alin Roman în minutul 29. Căpitanul, decarul și mijlocașul ofensiv al ieșenilor a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, de la aproximativ 35 de metri, iar mingea a prins pământul și a trecut printre picioarele lui Greab. VAR a verificat timp de șase minute dacă Samayoa, aflat în poziție de ofsaid, a atins balonul înainte să valideze reușita lui Roman.

În minutul 45+2, Ahmatov l-a faultat în careu pe Todoroski, iar arbitrajul video a avut nevoie din nou de patru minute pentru a se decide, de data aceasta în privința acordării unei lovituri de pedeapsă pentru Poli Iași.

S-a stabilit ca echipa pregătită de Tony da Silva să primească un penalty, risipit de Alin Roman. Alexandru Greab s-a aruncat în dreapta sa și a respins balonul trimis pe jos de căpitanul ieșenilor, reușind astfel să se revanșeze pentru poziționarea comică pe care a avut-o la golul încasat. Roman a ratat șansa dublei și a golului care putea să încheie soarta partidei în favoarea echipei sale.

Gloria Buzău a arătat altă față în a doua repriză cu Poli Iași

Deși nu a existat în prima parte a jocului, Gloria Buzău a reușit să intre la pauză la egalitate cu Poli Iași, scor 1-1. În minutul 45+12, la ultima fază a primei reprize și la primul șut pe poartă al elevilor lui Andrei Prepeliță, Ricardo Matos a înscris dintr-o „foarfecă” de la opt metri, poziție centrală. Pasa de gol i-a aparținut lui Prejmerean.

A doua repriză a început diferit față de desfășurarea din prima parte a jocului. Reveniți la pauză cu un moral mai bun, băieții lui Andrei Prepeliță au abordat partida cu mai cu mult curaj și au fost răsplătiți în minutul 52. De la șapte metri, din lateral, Tescan a tras la poartă, Ailenei a respins slab în față, iar același Matos a fost pe respingere și a introdus balonul în plase, din interiorul careului de șase metri, printre picioarele nefericitului portar.

Același Matos putea să încheie partida în minutul 63 și să își treacă în cont tripla, însă șutul său de la 12 metri s-a dus pe lângă poartă. La fel de neinspirat a fost și Teixeira, în minutul 79, pentru ieșeni. În ultimele momente ale partidei ambele echipe s-au zbătut, însă fără a mai crea pericol. Poli Iași – Gloria Buzău s-a terminat 1-2, iar oaspeții au reușit prima lor victorie de la promovarea în Superligă.

Poli Iași - Gloria Buzău 1-2

  • Au marcat: Alin Roman (29) / Ricardo Matos 45 + 12, 52
  • 3.877 de spectatori au fost prezenți la meci
  • Pentru statistici, click AICI
  • De la Poli Iași lipsesc portarul Jesus Fernandez, care se confruntă cu o răceală severă, și mijlocașul central Julian Marchioni, internat în spital în urma unor probleme digestive.
  • La Gloria Buzău este titular Alexandru Ișfan, împrumutat miercuri de la Universitatea Craiova, după ce a plecat de la Petrolul Ploiești.

Poli Iași - Gloria Buzău, echipe de start

Poli Iași: Ailenei - Todoroski, Fl. Ilie, Samayoa, R. Ispas - A. Roman, Bordeianu, Itu, Ștefanovici - Harrison, Tailson
Rezerve: T. Niga - Moreira da Silva, Atanaskoski, M. Tănasă, D. Ciobanu, Goncalo Teixeira, V. Gheorghe, A. Gheorghiță, L. Mihai, Araujo, Guilherme, Miskovic
Antrenor: Anthony Da Silva

Gloria Buzău: Greab - Scheda, Turda, Dobrosavlevici, Sălceanu - C. Traore, Prejmereanu, Akhmatov, Tescan - Ricardo Matos, Ișfan
Rezerve: Railean, Gladun, Canadija, D. Benzar, David Tavares, Sg. Pîrvulescu, Al. Stan, I. Gheorghe, Cr. Dumitru, Ct. Budescu, T. Călin
Antrenor: Andrei Prepeliță

Stadion: Emil Alexandrescu
Arbitru: Dima Iulian (Bucureşti). A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Necula Mihaita (Bucureşti)
Arbitru VAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti). Arbitru AVAR: Filip Alexandru (Constanţa)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (23)
ggbkli
ggbkli  •  28 Iulie 2024, 00:41
Postat de 22cea pe 27 Iulie 2024, 21:50

Si Buzaul e oras ? :)))

Te lasam pe tine sa faci ierarhia oraselor din Romania. Pe noi ne intereseaza rezultatele echipelor de fotbal.

ggbkli
ggbkli  •  28 Iulie 2024, 00:37

Bravo jucatorilor buzoieni si antrenorului! O victorie meritata!

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  27 Iulie 2024, 22:44

Pe Tony nu-l prinde pardesiul la Iași !

Vezi toate comentariile (23)
Comentează