FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

VIDEO „Nivelul e foarte slab!” » Ioan Ovidiu Sabău, discurs dur după meciurile echipelor românești din Europa: „Se vede clar”

Ioan Ovidiu Sabău, foto: captură de ecran Facebook FC Universitatea Cluj
Ioan Ovidiu Sabău, foto: captură de ecran Facebook FC Universitatea Cluj

Articol de - Publicat sambata, 27 iulie 2024 14:48 / Actualizat sambata, 27 iulie 2024 15:28

Ioan Ovidiu Sabău (56 de ani), antrenorul lui U Cluj, a susținut conferința de presă premergătoare duelului cu UTA Arad din deplasare. Meciul are loc luni, 29 iulie, de la 19:00. Antrenorul a abordat câteva subiecte de interes, printre care parcursul echipelor românești din cupele europene.

FCSB a remizat în meciul tur din preliminariile Ligii Campionilor cu Maccabi Tel Aviv, scor 1-1, CFR nu a reușit să o învingă pe Neman (0-0) în Conference League, iar Craiova a pierdut lamentabil pe terenul lui Maribor (0-2).

Singurul rezultat pozitiv a fost obținut de Corvinul Hunedoara, 0-0 cu Rijeka, vicecampioana Croației, în turul doi preliminar din Europa League.

VIDEO. Ioan Ovidiu Sabău, dezamăgit de parcursul echipelor românești în Europa: „Sper să nu supăr pe cineva”

Întrebat despre rezultatele echipelor românești, Sabău a avut un discurs dur și a criticat jocul prestat de acestea: „Un nivel foarte scăzut valoric, asta se vede clar. Eu cred că toate echipele se pot califica, dar nivelul e foarte-foarte slab.

Asta vedem, ritmul e scăzut. Sunt primele jocuri, echipele încă nu au ritm, jucătorii individiual luați nu arată o formă bună. Sper să nu supăr pe cineva. Surpriza plăcută e Hunedoara, bravo lor, se investește foarte mult acolo, au fost aduși jucători de Liga 1”, a declarat Sabău, la conferința de presă.

U Cluj mai transferă un fundaș stânga

Tehnicianul clujenilor a vorbit despre meciul cu UTA Arad. Acesta se așteaptă la o deplasare complicată, însă înaintea duelului a mai cerut un fundaș stânga și a vorbit despre Mamadou Thiam, cel care a revenit în această vară la Cluj și a bifat 27 de minute în meciul cu Hermannstadt.

Sabău are așteptări mari de la atacant și a explicat faptul că acesta va aduce un mare plus echipei în momentul în care se va pune la punct fizic.

„Putem anul acesta să avem un campionat care să ne aducă satisfacții la ce lot avem. Ne gândim foarte mult și la oamenii care vin să ne susțină, contează foarte mult detaliul acesta.

Thiam e un jucător pe care noi ne bazăm foarte mult. E apreciat aici. Când va fi la un ritm foarte bun va fi un mare câștig. Ne gândim la un fundaș stânga în momentul de față, acolo avem nevoie de concurență.”

Cert este că UTA are un antrenor cu multă experiență, foarte valoros, Mircea Rednic, un lot schimbat, se va vedea în următoarele jocuri dacă sunt acei jucători potriviți.
Anul trecut au făcut un sezon bun, au terminat pe primul loc play-out-ul, o echipă care la un moment dat era retrogradată și a reușit să își revină, aici e meritul lui Mircea, al suporterilor, care i-au încurajat, și grupul a contat foarte mult.

Acum ei vin după o înfrângere în deplasare și un meci destul de bun jucat acasă cu Rapid. Ei acasă joacă destul de bine, sunt împinși de suporteri.
La echipele care pierd la o așa diferență în deplasare starea este alta, cum te pregătești, mai multă modestie și umilință, îi e ușor lui Rednic să discute cu jucătorii, să-i facă să se antreneze bine.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
S0s0
S0s0  •  27 Iulie 2024, 15:08

Ăștia sunt patronii de fotbal, cu ei defilăm. O echipă din Serbia, care, în regiiunile ei mai brăsărite, are PIB-ul per capita aproape cât județul Vaslui, cumpără jucători cu 4,5 milioane. În schimb, marii milionari din fotbalul românesc dau lovituri când găsesc fotbaliști la mâna a treia, pgratis sau pe câteva sute de mii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează