FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - OȚELUL 0-2

EXCLUSIV Interviu cu Diego Zivulic, golgheterul care a îngenuncheat FCSB: „La Oțelul, te supui, altfel pleci acasă!”

Diego Zivulic, 32 de ani, stânga, în FCSB - Oțelul / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)
Diego Zivulic, 32 de ani, stânga, în FCSB - Oțelul / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de - Publicat sambata, 27 iulie 2024 15:28 / Actualizat sambata, 27 iulie 2024 16:33

Diego Zivulic, 32 de ani, a reușit un gol de senzație contra campioanei en titre, în victoria Oțelului cu FCSB (2-0). Croatul a explicat de ce Dorinel Munteanu și jucătorii săi continuă să aibă succes în Liga 1

Oțelul Galați a învins FCSB, 2-0, în Ghencea, un succes care poate fi surprinzător doar pentru unii. Trupa lui Dorinel Munteanu este una care poate învinge pe oricine în Liga 1, o candidată certă la play-off.

Sezonul trecut, din postura de nou-promovată, formația de la Dunăre a ajuns până în finala Cupei României, pierdută la penalty-uri cu Corvinul, și a avut multe meciuri remarcabile. Oțelul va fi și în acest sezon una dintre formațiile bune ale campionatului, nu trebuie să-și facă neapărat poză cu clasamentul de acum!

Diego Zivulic este golgheterul la zi al Ligii 1!

Unul dintre remarcații meciului cu FCSB este croatul Diego Zivulic, 32 de ani. Golgheterul improbabil al startului de sezon, ajuns la cota 3. Reușita splendidă de pe Ghencea nu e ceva ieșit din comun. A mai bifat o dublă cu FC Botoșani (3-2). Cu FCSB, a avut o execuție de clasă din afara careului.

Zivulic a sosit la Galați când echipa era în eșalonul secund și a contribuit la ascensiunea formației. Fotbalistul născut la Istra are experiența a numeroase campionate, evoluând pentru Rijeka, Pomorac, Fastav Zlin și Viktoria Plzen (ambele din Cehia), Pafos (Cipru), Slask Wroclaw (Polonia), Diosgyor (Ungaria), Bregalnica (Macedonia de Nord) și Tabor Sezana (Slovenia), înainte de a ajunge în România în ianuarie 2023.

Dialogul cu Diego Zivulic a fost în limba română! Croatul a învățat de mai multă vreme limba noastră, amuzându-se de un detaliu: „A fost destul de ușor, fiindcă știu și italiană. Oricum, mi-a fost mai ușor să învăț limba română decât ar fi pentru voi să învățați limba croată".

3meciuri a adunat Zivulic ca integralist în actuala ediție, mijlocașul central, care poate evolua și stoper la nevoie, având trei goluri

Diego Zivulic despre cât mai valorează o victorie cu campioana: „Suntem deja sâmbătă, a doua zi"

- Diego, este ceva ieșit din comun victoria cu FCSB? Te întreb pentru a sesiza cum simțiți voi, acolo, în echipă.
- Încep prin ați spune că atunci când am semnat cu Oțelul, care era în liga a doua, am zis că vreau să promovez și să joc la nivel înalt cu echipa mea. Eu am venit pentru jumătate de sezon, cu opțiune pentru încă un sezon. Apoi, am updatat contractul, în această vară. Sunt foarte fericit pentru ceea ce am la Oțelul, la Galați, îmi plac țara, stadioanele, fotbalul de aici. Stadioanele sunt frumoase, fotbalul de calitate. Nu este ceva ieșit din comun victoria cu Steaua, cu FCSB, cum nici noi nu facem din asta o petrecere.

- Adică?
- Am învins campioana României vineri seară, a fost frumos, dar deja suntem în ziua de sâmbătă și trebuie să începem să ne gândim, să pregătim meciul viitor, cu Hermannstadt. Degeaba am învins Steaua la ea acasă, dacă nu învingem și Hermannstadt. Vom vedea ce va fi în continuare.

FCSB - Oțelul / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)
FCSB - Oțelul / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)
FCSB - Oțelul / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)
FCSB - Oțelul / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)
FCSB - Oțelul / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)
+20 FOTO

Oțelul nu-și face poze cu clasamentul: „Trebuie să învingem meciul viitor, cu Hermannstadt"

- V-ați făcut poze cu clasamentul?
- Nu! Trebuie să continuăm cu muncă și cu disciplină. Da, putem face un campionat mai bun decât în anul precedent. Încă există supărarea că am pierdut finala Cupei României în luna mai.

- Este posibil play-off-ul?
- E prematur să facem promisiuni. Trebuie să învingem în meciul următor, apoi să continuăm treaba partidă de partidă. Echipa a rămas, în mare parte, cea din sezonul trecut. Există coeziune, ăsta ar fi un atu.
Nu ar fi corect acum să ne lăudăm peste măsură că am învins campioana sau că suntem pe locul 1. Să facem puncte multe în continuare, apoi vom vedea ce va fi.

58de meciuri, trei goluri și două assist-uri a adunat Zivulic pentru dunăreni

Diego Zivulic despre antrenamentele sub comanda lui Dorinel Munteanu: „Ăsta e stilul, te supui"

- Cum este să lucrezi cu Dorinel Munteanu, reziști?
- (râde) Cred că știu la ce te referi. Știu că a fost muncitor și ca jucător, este foarte exigent ca antrenor, de asemenea. Vrea să transmită echipei stilul său, unul exclusiv de muncă multă. Da, trebuie să fii tare mental. E vorba de muncă și de disciplină. Nu este ușor să muncești cu Dorinel Munteanu, dar când tragi linie... Ești bine și ești mulțumit. Merită efortul. Deși e greu. Dacă ești jucător străin și nu ai rezultat, există pericolul să cazi. E greu, dar când este bine, ești bucuros.

- Cum au fost sesiunile de antrenamente de la Vatra Dornei?
- Eu am fost în jumătate din Europa și n-am avut astfel de antrenamente. Ce poți să faci? Te antrenezi! Dacă vrei, bine, dacă nu, pleci acasă! Ăsta e stilul antrenorului și trebuie să te supui. Nu se comentează.

Nu este ceva extraordinar că am marcat din acea poziție. Am știut unde vreau să șutez. Trec printr-o perioadă bună, marchez, dar cel mai important este că echipa adună puncte și este într-o situație favorabilă. Degeaba aș marca eu, dacă Oțelul nu ar învinge
Diego Zivulic, mijlocaș Oțelul

Urează succes celor de la FCSB în cupele europene: „În ziua de azi, totul se succede rapid"

- A fost campioana prea slabă sau Oțelul prea bună?
- Eu cred, și sper, că am fost noi foarte buni. Sper ca FCSB să câștige cu Maccabi miercuri, să se ducă mai sus în cupele europene. Ar fi bine pentru România și pentru liga din țară. Pentru noi, Steaua a fost o echipă foarte bună, dar noi am jucat foarte bine. Până la urmă, rămân 3 puncte la fel cum am obține cu FC Botoșani sau cu Iași.

- A trecut așa repede euforia?
- Nu poți trăi prea mult dintr-o victorie, indiferent că a fost pe terenul campioanei. Te bucuri puțin, apoi vin alte obiective.

- Asta vine și cu vârsta?
- Probabil. Și cu experiența. În fotbalul de azi totul se succede rapid. Până la urmă, există un echilibru. Nici după înfrângeri să nu cazi, nici după victorii să nu faci nuntă.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (11)
steaua.libera
steaua.libera  •  01 August 2024, 09:54

Numele lui se scrie corect asa: Diego Živulić. Iar de citit, se citeste Jivulici

Ss21
Ss21  •  28 Iulie 2024, 00:16
Postat de 22cea pe 27 Iulie 2024, 17:10

Trebuia sa joace cu Berceniul ca sa dea si el un gol in supermamaligă :))) Oare Berceniul prinde playofful ?

Berceni e in mintea ta, nu e nici cartier si nici coumna, acolo e SECTORUL 4......Saftica sigur era metropola, deaia spuneau toti Dinamo Saftica! Nevolnici si jenanti metisii astia rosiii!

Randoomwins11
Randoomwins11  •  27 Iulie 2024, 21:08
Postat de VanBasten2000 pe 27 Iulie 2024, 18:19

Nu bate fcsb pe Maccabi. ***, te rog.

dar daca bate promiti sa dispari de pe gsp? ***,cele mai mari sanse le are Steaua sa treaca de turul asta. absolut nicio echipa romaneasca in turul 2 nu a dat macar un gol,in afara de Steaua,evident.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează