INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EXPERIENȚĂ

EXCLUSIV Liviu Antal face radiografia campionatului lituanian și oferă motive pentru eliminarea rușinoasă a celor de la CFR Cluj din Conference League

Liviu Antal, 35 ani, evoluează în Lituania, adversara României din Nations League, și a discutat pe marginea progresului înregistrat de baltici în ultimii ani / foto: Imago +34   FOTO
Liviu Antal, 35 ani, evoluează în Lituania, adversara României din Nations League, și a discutat pe marginea progresului înregistrat de baltici în ultimii ani / foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2024 14:56 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 15:49

Liviu Antal, 35 ani, evoluează în Lituania, adversara României din Nations League, și a discutat pe marginea progresului înregistrat de baltici în ultimii ani. Susține că, deși lituanienii au o afinitate față de baschet, tot mai mulți oameni încep să prefere fotbalul.

Antal joacă la Zalgiris Vilnius, echipă pentru care evoluează din vara lui 2023, aflându-se la al doilea descălecat în capitala Lituaniei, după cel dintre 2017 și 2021, perioadă în care a cucerit un titlu, o Cupă a Lituaniei și o Supercupă.

După ce Lituania și-a recâștigat independența în 1991, Zalgiris reprezintă cel mai de succes club, cu 10 titluri. FBK Kaunar a câștigat 8, Ekranas 7.

Campioana en-titre este Panevezys. În 2022, Zalgiris a devenit prima echipă lituaniană în grupele unei competiții europene.

Aceștia au terminat pe ultimul loc în Grupa H de Conference League, cu cinci puncte, fiind devansați de Slovan Bratislava, Basel și Pyunik.

Deși populația Lituaniei este de sub 3 milioane de locuitori, țara a dezvoltat un pedigree veritabil la nivel continental și nu numai.

În clasamentul mondial FIBA, Lituania ocupă poziția a zecea. SUA, Serbia și Germania se află în vârful ierarhiei. Comparativ, România este pe 63. La fotbal, lucrurile arată complet diferit. Lituania este pe 135, între Malaezia și Kuweit. România ocupă poziția 45.

Liviu Antal face radiografia campionatului lituanian și oferă motive pentru eliminarea rușinoasă a celor de la CFR Cluj din Conference League
Liviu Antal

Liviu Antal: „Tot mai mulți oameni sunt atrași de fotbal în Lituania”

În ultima perioadă, lituanienii au început să se îndrepte către fotbal, fiind o țară cu o cultură a baschetului mai bine dezvoltată, ca să spun așa. În România, noi suntem mai mult cu fotbalul, însă lucrurile au început să se schimbe. Tot mai mulți oameni sunt atrași de fotbal aici. De la anul, se dorește să fie 12 echipe în prima ligă, acesta ar fi un lucru extrem de bun.

Nu știu dacă se va concretiza. S-a construit și un stadion modern, foarte frumos, unde se va disputa returul cu România. Este primul stadion la standarde înalte din Lituania. Astfel de lucruri pot aduce un plus față de anii trecuți. Situația s-a îmbunătățit în campionat, de anul acesta există și VAR. Se încearcă să se progreseze”, a spus Antal pentru GSP.ro.

Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
+29 FOTO

Zalgiris a fost eliminată de Pafos, echipa ce i-a refuzat CFR-ului prezența în grupele unei competiții europene

„Am jucat și noi în cupele europene contra celor de la Pafos. După partida din tur și după cum am început, am crezut că îi putem elimina, însă ținând cont și de bugete și de faptul că cei de la Pafos au eliminat CFR-ul...

Nu am reușit să îi scoatem, ne-au bătut. Am rămas rapid în zece, ne-au bătut în 120 minute, asta în ideea în care am fost în zece oameni, după o jumătate de oră. Nu putem compara bugetele. Nici cei de la CFR Cluj nu se pot compara cu Pafos”, a mai spus Antal.

După ce Zalgiris i-a eliminat pe finlandezii de la VPS, aceștia au fost eliminați de Pafos în al doilea tur preliminar de Conference League, a treia competiție ca importanță pe plan continental. Partida tur a fost câștigată de lituanieni cu 2-1, românul reușind o „doppietta” în minutele 17 și 26.

În Cipru, Pafos s-a impus cu 3-0, având nevoie de două reprize de prelungiri pentru a tranșa disputa. Younn Zahary a fost eliminat în minutul 37 la Zalgiris. Tordai a fost titular integralist în această partidă, în timp ce Antal a fost schimbat în minutul 90.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Spaniolii, la picioarele lui Andrei Rațiu, după primul gol al românului în La Liga: „Omul meciului, a fost deasupra tuturor”
Stranieri
Spaniolii, la picioarele lui Andrei Rațiu, după primul gol al românului în La Liga: „Omul meciului, a fost deasupra tuturor”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează