FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - PETROLUL 3-1

CRONICĂ DE ALEXANDRU STANCIU UTA câștigă în premieră acasă în acest sezon după ce a jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică. Clasamentul ACUM

Foto: sportpictures.eu
Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 04 octombrie 2024 18:01 / Actualizat vineri, 04 octombrie 2024 21:17

UTA Arad a reușit prima victorie de pe teren propriu a acestui sezon, scor 3-1, cu Petrolul Ploiești. Deși au rămas în inferioritate numerică din finalul primei reprize, elevii lui Mircea Rednic au reușit să gestioneze bine avantajul de două goluri, recuperat imediat după ce ploieștenii reușiseră să reintre în joc grație golului marcat de Alexandru Tudorie.

UTA urcă până pe locul 7, cu 15 puncte după 12 etape, la egalitate cu ocupanta locului 6, CFR Cluj, care are însă 2 meciuri mai puțin disputate. Petrolul rămâne pe locul 4, având 18 puncte după 12 meciuri jucate.

Mircea Rednic sparge gheața pe teren propriu

Mircea Rednic a spart gheața pe teren propriu în acest sezon, după ce reușise 6 remize din tot atâtea meciuri. UTA reușește să lege două victorii consecutive, după ce în etapa trecută a reușit surpriza în Gruia, învingând-o pe CFR Cluj cu scorul de 3-1.

Petrolul a început mai hotărâtă partida, iar primele ocazii le-au aparținut ploieștenilor. Deși au dominat debutul de meci la capitolul posesie, elevii lui Mehmet Topal au fost surprinși de o fază creată de Râpă, iar Hrezdac l-a păcălit prin poziționare pe Marian Huja, care și-a trimis balonul în proprie poartă.

Zima, portarul dorit de Gigi Becali la FCSB, gafă incredibilă

Lukas Zima, portarul dorit de FCSB și CFR Cluj, a gafat catastrofal în minutul 38, la lovitura liberă de la aproximativ 25 de metri executată de George Cîmpanu. Mingea a lovit pământul și l-a păcălit pe portarul ceh, trecând pe sub brațele acestuia.

Kadiri, gest stupid » Eliminat înainte de pauză, l-a umplut de nervi pe Mircea Rednic

Atacantul nigerian Kadiri l-a transformat într-un car de nervi pe Mircea Rednic înainte de pauză. Kadiri l-a lovit cu palma peste față pe Lucian Dumitriu și a primit inițial „galben” din partea „centralului” Horia Mladinovici, dar după o consultare cu arbitrii din camera VAR, Mladinovici a revăzut faza și a anulat cartonașul galben, acordându-i nigerianului „roșu” direct. Kadiri și-a cerut scuze în fața suporterilor în timp ce părăsea terenul în minutul 44.

Zima, a doua gafă decisivă

Alexandru Tudorie a reușit să reducă din diferență în minutul 53 după o fază excelentă creată de Gicu Grozav. Tudorie a trimis în poartă din câțiva metri, dar faza a obligat la o consultare de 3 minute a arbitrilor VAR pentru a fi validat golul.

Imediat după reluarea jocului, Costache a reușit o cursă incredibilă și a pasat perfect pentru Hrezdac, care a readus avantajul de 2 goluri arădenilor în minutul 57. Costache a trimis mingea printre picioarele lui Huja, iar Zima a gafat din nou. Portarul ceh s-a aruncat după minge, dar nu a putut să o prindă, iar Hrezdac a îndeplinit o formalitate, trimițând mingea în plasa porții Petrolului.

Spiritele s-au încins pe final după ce Mladinovici nu le-a acordat un corner ploieștenilor. Cornel Râpă a fost faultat la marginea careului de către Gicu Grozav, nervos pe arbitru pentru „neatenție”. Grozav a primit cartonașul galben după ce a protestat în urma faultului, iar tot pentru proteste, Zima a văzut și el „galbenul” în același minut.

Mladinovici a mers din nou la VAR în minutul 80 pentru a revedea o fază petrecută în careul arădenilor. Mingea a aterizat pe mâna lui Poulolo în urma unui duel cu adversar, dar „centralul” meciului a considerat că nu se punea problema de penalty, spre liniștea lui Mircea Rednic, care era vizibil agitat pe bancă.

Petrolul a încercat în continuare să revină în meci, dar elevii lui Mehmet Topal n-au reușit să mai pună vreun pericol la poarta lui Robert Popa, în ciuda celor 7 minute suplimentare acordate de la margine.

UTA Arad - Petrolul Ploiești 3-1

Click AICI pentru statistici!

Au marcat: Huja (augotol) 32, Cîmpanu 38, Hrezdac 57 / Tudorie 53

Kadiri a văzut cartonașul roșu în minutul 44 după ce și-a lovit un adversar cu palma peste față.

  • Televizare: Prima Sport 1, Digi Sport 1

UTA Arad - Petrolul Ploiești, echipele de start:

UTA Arad (4-3-1-2): Popa - Râpă, Poulolo, Conte, Trif - Hrezdac, Van Durmen, Cîmpanu - Omondi - Kadiri, Costache
Rezerve: Benga, Borcea, Cristea, Dumiter, Fabry, Ghezali, Mabea, Mihai, Mitrovic, Pedro, Zsori
Antrenor: Mircea Rednic

Petrolul (4-1-4-1): Zima - Ricardinho, Stănică, Huja, Dumitriu - Keita - Rădulescu, Hanca, Jyry, Grozav - Tudorie
Rezerve: Akosah-Bempah, Eșanu, Irobiso, Jahic, Mateiu, Moussaki, Papp, Radu, Roche, Tolea
Antrenor: Sanjin Alagic

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Superliga
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Superliga
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare
Europa League
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (11)
roadghost
roadghost  •  04 Octombrie 2024, 21:49
Postat de rav410wrc pe 04 Octombrie 2024, 21:43

Urat, urat ... !! :(((

Ok sorry omule, scuzele de rigoare, era din suparare, Uta e echipa mare, nimic de comentat, dar v-am prins vulnerabili si trebuia sa fortam, asta zic! Multa bafta !

rav410wrc
rav410wrc  •  04 Octombrie 2024, 21:43
Postat de roadghost pe 04 Octombrie 2024, 19:07

Vad ca, in lipsa de bani, Petrolul a decis sa fie mireasa pt toti amaratii fara puncte de prin L1....bravo baieti, sa v-o dau pe unde intra si placintele, 2 lei nu mai dau pe voi!!

Urat, urat ... !! :(((

rav410wrc
rav410wrc  •  04 Octombrie 2024, 21:30

De la Dunare la Sena din Carpati la Pirinei, Toti utistii se aduna sa vada un meci si ei. Toti iau mingea si-o incerca si o joaca armonios, Numai unul sta pe banca si suspina dureros. E Petschovski fotbalistul ce-ti incanta inima, Tot Aradul il admira impreuna cu UTA !! Forza UTA !! Pentru noi doar UTA conteaza !! Respect Mister Rednic !!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează