FOTBAL  »  Superliga  »  IN MEMORIAM

FOTO + VIDEO Fotbaliștii și suporterii lui Dinamo, prezenți la mormântul lui Cătălin Hîldan la 24 de ani de la moartea „Unicului Căpitan”: „După aproape un sfert de veac, golu-n suflet e intact”

Articol de , , - Publicat sambata, 05 octombrie 2024, 14:48 / Actualizat sambata, 05 octombrie 2024 17:24

Sâmbătă, 5 octombrie, se împlinesc 24 de ani de la tragica moarte a lui Cătălin Hîldan, fostul căpitan al celor de la Dinamo și simbolul „câinilor roșii”.

  • Pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical dintre Dinamo și Șantierul Naval Oltenița, Cătălin Hîldan s-a prăbușit pe teren în minutul 74. Nu a mai putut fi salvat, iar această zi a rămas una de tristă amintire pentru întreaga suflare dinamovistă.
  • În urma tristei întâmplări, Peluza Nord a celor de la Dinamo a devenit Peluza Cătălin Hîldan, iar numărul #11, pe care acesta l-a purtat, a fost retras definitiv.

La fel ca în fiecare an, dinamoviștii și-au făcut apariția la cimitirul din Brănești pentru a aprinde o lumânare în memoria „Unicului Căpitan”.

Alături de un grup numeros de suporteri, la cimitir și-au făcut apariția și fotbaliștii lui Dinamo, împreună cu cei din staff.

GALERIE FOTO. 24 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan

+34 FOTO

Au fost prezenți Zeljko Kopic, Florentin Petre, Andrei Nicolescu, Răzvan Patriche, Mihail Licsandru, Cătălin Cîrjan, Giani Kiriță, nepotul Cătălin Hîldan junior și Cristi Hîldan, fratele lui Cătălin.

Florentin Petre, actualmente secundul lui Kopic, a ținut un discurs în fața mai multor copii, explicându-le acestora mai multe despre Cătălin Hîldan.

VIDEO. Suporterii, jucătorii și membrii staff-ului lui Dinamo au venit la mormântul lui Cătălin Hîldan în ziua în care se împlinesc 24 de ani de la moartea acestuia

„Viața de foarte multe ori este grea. Te încearcă și îți oferă foarte multe momente ca ăsta. Noi trebuie doar să ținem spiritul sus, să avem grijă să îl comemorăm în fiecare an pentru că a meritat tot ce este mai frumos”, a spus Florentin Petre.

VIDEO. Florentin Petre, la 24 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan: „Mi-aș fi dorit să fim împreună și să ne bucurăm de performanțe”

„Aș fi vrut să fie altfel. Mi-aș fi dorit din toată inima să fim fericiți, să continuăm tot ce ne propusesem când eram la juniori. După aceea am urmat drumul către echipa mare. Este un moment greu pentru toată suflarea dinamovistă. Sunt sigur că tot ce își dorea el era să ajungem să ne bucurăm în fiecare an de performanțe și, bineînțeles, de familiile noastre.

Le-am explicat copilașilor care nu l-au prins cam tot ceea ce însemna Cătălin Hîldan pentru noi în vestiar. Disciplina cu care a fost crescut, devotamentul lui față de club și felul lui de a se comporta pe teren și nu numai. Îmi aduc aminte, eram la copii și juniori, eu am intrat printre ultimii în grupul lor. Era el, Cezar Dinu, Tararache, Laurențiu Lică, jucători buni, cu care Dinamo a făcut performanțe, mai ales la centru de copii și juniori.

A fost un moment când ne antrenam pe zgura din spatele tabelei de marcaj și am rămas impresionat de felul în care se comporta la antrenament. La el, dacă era zgură sau iarbă era același lucru, făcea alunecări. Avea o ambiție ieșită din comun, încă de atunci mi-am dat seama că va ajunge fotbalist. A plecat atât de repede dintre noi, mai aveam atât de multe lucruri de făcut.

Asta a fost soarta, a fost o durere extraordinar de mare când s-a întâmplat acest lucru neprevăzut. Jucătorii înțeleg foarte mult din acest spirit pentru că văd ceea ce se întâmplă, ceea ce fac suporterii, modul în care ne organizăm, iar în momentul în care intră în vestiar sunt informați de tot ceea ce înseamnă spiritul lui Cătălin Hîldan.

Ne dorim o victorie cu FCSB în memoria lui, aș fi vrut și cu Farul să câștigăm pentru el. Ne dorim ca toate meciurile să le câștigăm pentru el. Sunt sigur că s-ar fi bucurat de toate momentele bune prin care trece echipa”, a mai spus Florentin Petre.

VIDEO. 24 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Fostul căpitan al lui Dinamo, omagiat de fanii alb-roșilor la mormântul său de la Brănești

Galeria dinamovistă a pregătit câteva mesaje în memoria lui Cătălin Hîldan: „2024 - înca ne lipsești, Căpitane!”, „după aproape un sfert de veac, golu-n suflet e intact”.

Alături de lumânări și coroanele de flori, o statuetă aurie cu fostul fotbalist este și ea prezentă pe mormântul lui Cătălin.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Șumudică l-a prins „în flagrant” pe jucătorul lui, în hotel: „Bă, ce faci cu alea?!”
Superliga
Șumudică l-a prins „în flagrant” pe jucătorul lui, în hotel: „Bă, ce faci cu alea?!”
Florin Niță a salvat un adversar prăbușit pe gazon în Arabia Saudită » Nu a așteptat intervenția echipei medicale și a acordat primul ajutor
Stranieri
Florin Niță a salvat un adversar prăbușit pe gazon în Arabia Saudită » Nu a așteptat intervenția echipei medicale și a acordat primul ajutor

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează