Articol de Aurelian Botezatu - Publicat marti, 15 octombrie 2024 13:33 / Actualizat marti, 15 octombrie 2024 13:55
Expertul financiar Dan Plumley, lector și cercetător la Universitatea Sheffield Hallam, sugerează că Ianis s-ar fi înțeles cu Rangers să primească doar jumătate din bonusul inițial de 7.000 de euro pe săptămână în plus la salariu, pentru a putea fi reprimit la prima echipă. Presa a scris că i-ar fi fost eliminat complet din contractul scadent în 2026.
În august, tabloidul scoțian Daily Record dezvăluia că Ianis Hagi are în contractul cu Rangers o clauză potrivit căreia „clubul urmează să-i mărească salariul cu 7.000 de euro pe săptămână dacă bifează 100 de meciuri oficiale la prima echipă”. Și că acesta „este motivul real pentru care l-a trimis la echipa a doua și încearcă să scape de el”. Ianis număra la acel moment 99 de prezențe!
Un expert financiar pune la îndoială faptul că Ianis Hagi ar fi renunțat la clauza specială de 7.000 de euro
Ulterior, după mai multe meciuri la „amatorii” albaștrilor, tricolorul a negociat cu șefii clubului și apoi a intrat sub comanda lui Phillipe Clement. Mai mult, a și disputat meciul cu numărul 100, 2-0 cu St. Johnstone, în Premiership, când a intrat la pauză, pentru a fi eliminat în minutul 81, urmarea unui fault dur.
Iar presa scoțiană a dezvăluit că situația s-a deblocat în condițiile în care Ianis ar fi renunțat la clauza de 7.000 de euro. Lucru pe care-l pune la îndoială, acum, de expertul financiar Dan Plumley, lector și cercetător la Universitatea Sheffield Hallam.
Dan Plumley: „Trebuie să fim conștienți de puterea jucătorului, dar și de dinamica puterii consiliului de conducere”
Plumley, un personaj apropiat clubului, citează inclusiv relatări mai noi și sugerează că, de fapt, părțile s-ar fi întâlnit undeva la mijloc. „Cred că totul se reduce la negociere. Adesea poate fi un pic atât de club, cât și de la jucător.
Daily Record a scris că jucătorul a renunțat la această clauză, lucru ce poate fi sau nu confirmat la un moment dat. Clubul mai spune că situația a fost rezolvată, așa că ne uităm în continuare la ea fără să știm rezultatul exact.
Trebuie să fim conștienți de puterea jucătorului, pe de-o parte, dar și de dinamica puterii consiliului de conducere. Nu este nimic nou, desigur, asta face parte din jocul modern. Cred că, uneori, vine timpul să ne întoarcem la negocieri. Dacă ai un blocaj, trebuie să-l elimini”, a punctat Plumley.
Dan Plumley: „Vorbim despre un fotbalist bun, pe care vrei să-l ai în echipă”
Profesorul afirmă că „indiferent dacă asta îi dă jucătorului puțin, sau clubului, sau se întâlnesc la mijloc, în cele din urmă vrei un fel de rezoluție pentru că vorbim despre un fotbalist bun, pe care vrei să-l ai în echipă și pare să se fi integrat destul de repede.
De obicei, negocierea este calea de urmat și au existat câteva relatări despre cum a evoluat aceasta. S-ar putea ca părțile să se fi întâlnit undeva la mijloc”, a analizat Dan Plumley pentru publicația online Ibrox News.
Ioan Ovidiu Sabău s-a „autodenunțat” după remiza cu Sepsi: „E adevărat că sunt pisălog”