SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  COMENTARIU

VIDEO „Cum poți să faci așa ceva?! Un pic de respect pentru religie!” » Mircea Rednic, deranjat de festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice

În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a avut loc un moment extrem de controversat, criticat aspru de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare. Captură Eurosport +26   FOTO
În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a avut loc un moment extrem de controversat, criticat aspru de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare. Captură Eurosport

Articol de , - Publicat marti, 30 iulie 2024 12:39 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 13:39

În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a avut loc un moment extrem de controversat, criticat aspru de către fanii din toată lumea pe rețelele de socializare. Aceștia au considerat că „Cina cea de Taină”, celebra pictură murală a lui Leonardo da Vinci, care înfățișa ultima masă a lui Iisus Hristos și a celor 12 Apostoli, a fost parodiată.

Mircea Rednic, tehnicianul celor de la UTA Arad, a „fugit” de la conferința de după meciul cu Universitatea Cluj pentru a vedea cursa de 200 de metri de la Paris a lui David Popovici.

Dar înainte să plece, întrebat dacă se uită la Jocurile Olimpice, antrenorul de 62 de ani a spus că „am un gust amar...”.

Apoi, extrem de scurt, a punctat: „Am rămas cu un gust amar de la Ceremonia de deschidere. Urât... Cum poți să faci așa ceva?! Un pic de respect pentru religie!”.

„Franța și-a bătut joc de Cina cea de Taină cu transsexuali”

DJ-ul local Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și pentru militantismul acceptării persoanelor cu kilograme în plus, purta o aureolă pe cap. Alături de ea, pe scenă au fost mai mulți concurenți ai emisiunii de tip reality „Drag Race France”, un show bazat pe travesti, realizat pe modelul „RuPaul's Drag Race”, celebra emisiune americană.

Coperta revistei Charlie Hebdo
+21 FOTO

Fanii au reacționat imediat pe rețelele de socializare: „În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, Macron și echipa lui au parodiat Cina cea de Taină cu transsexuali și o femeie grasă cu aureolă”, „Franța și-a bătut joc de Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Blasfemie cu adresă la Cina cea de Taină? Poate această ceremonie de deschidere să fie și mai proastă?”.

„Bine ați venit în 2024, au recreat Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Transsexualii își bat joc de creștinătate”, „O bătaie de joc! Cum poți face așa ceva? Rușine organizatorilor!”, „Simbolism satanic și păgâni! Iisus a fost înlocuit de o femeie obeză, în timp ce apostolii sunt înlocuiți de transsexuali și un copil” au fost altele dintre comentariile de pe X.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (10)
radumatei
radumatei  •  31 Iulie 2024, 17:48
Postat de granjan pe 30 Iulie 2024, 16:30

Ca sa fie un pic mai clar: comitetul olimpic nu si-a cerut scuze pentru ca ar fi greșit. Doar și-au cerut scuze pentru ca unii au înteles gresit si s-au supărat. E o diferență care de obicei le scapă celor care au citit o singura carte …)

Bine băi, bacchanalule, m-ai lovit în pălărie, o să fac un efort să mai citesc o carte ca să mă ridic la nivelul tău. Ce-mi recomanzi? ”Trotineta de la A la Z”? „Secretul gleznelor fine la bărbați”? „Cultul icoanelor de la Dacian la Codruța”?

granjan
granjan  •  30 Iulie 2024, 16:30
Postat de radumatei pe 30 Iulie 2024, 14:58

Hopa, încă un specialist în istoria artei și a religiilor a sărit gardul. Vezi că s-a renunțat la scuza penibilă cu „Bacchanalia” și cu pictura obscură de la Dijon, nu te- a anunțat nimeni? Organizatorii au înghițit gălușca și și-au cerut scuze, dar conformiștii români continuă neabătut războiul precum Hiro Onoda (caută pe google cine-i ăla).

Ca sa fie un pic mai clar: comitetul olimpic nu si-a cerut scuze pentru ca ar fi greșit. Doar și-au cerut scuze pentru ca unii au înteles gresit si s-au supărat. E o diferență care de obicei le scapă celor care au citit o singura carte …)

Dona1313
Dona1313  •  30 Iulie 2024, 15:30

orice om cu creerul intreg si functional ar trebui sa fie indignat. Doar ca normalitatea in ziua de azi a fost rasturnata si se baga pe gitul omenirii anormalitatea. Aceste minoritati nu trebuiesc discrimonate, blamate sau b\tjocurite, au dreptul la respect la fel ca oricine, insa nici nu trebuie sa ni se impuna si sa fie promovate de mass media. Sa fie cum vor dar sa lase comportamentul ostentativ, care deranjeaza pe oricine e normal. Si va rog sa nu incepeti cu noile indicatii cum ca normalitatea nu poate fi definita. E adevarat, ea nu e definite de oameni ci de natura, univers, dumnezeu, allah ori cum vreti voi sa numiti entitatea suprema care genereaza si gestioneaza legile universului. Daca fiecare are normalitatea lui, atunci normalitatea devianta de la cea dictata de univers nu trebuie coombatuta, dar nici promovata cu orice ocazie, nu pusa deasupra normalitatii majoritare.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează