SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BOX

Imane Khelif a luat atitudine: plângeri împotriva lui Elon Musk și J.K Rowling

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2024 20:00 / Actualizat joi, 15 august 2024 05:09

Imane Khelif, campioana olimpică la box din Algeria, a lansat acuzaţii de hărţuire cibernetică împotriva lui Elon Musk și J.K. Rowling.

Cea mai controversată sportivă de la Jocurile Olimpice a înaintat plângeri împotriva celor doi la Centrul Național pentru Combaterea Urii din Franța.

Imane Khelif, plângeri împotriva lui J.K. Rowling și Elon Musk

J.K. Rowling, scriitoare britanică, și Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX, au sugerat pe rețele de socializare că Imane Khelif ar fi bărbat, din cauza nivelului ridicat de testosteron pe care aceasta l-a înregistrat în trecut.

+6 FOTO

Și Donald Trump, candidat la președinția SUA, ar putea fi pe lista celor împotriva cărora sportiva va depune plângeri, potrivit lui Nabil Boudi, avocatul lui Imane Khelif.

„Trump a postat un mesaj pe Twitter, așa că, indiferent dacă este numit sau nu în plângerea noastră, va fi inevitabil analizat în cadrul anchetei”, a declarat Boudi, potrivit DCNews, care citează Variety.

De ce au fost acuzați Elon Musk și J.K Rowling

Elon Musk a distribuit o postare a lui Riley Gaines, fostă înotătoare, care a scris că „bărbații nu își au locul în sporturile pentru femei”. Musk a și scris „absolut”.

„De ce va fi nevoie pentru a pune capăt acestei nebunii? O pugilistă ucisă?”, a postat Rowling, autoarea seriei Harry Potter.

Imane Khelif a câștigat aurul la categoria semimijlocie la box feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta a împrțit fanii sportului în două, mulți considerând că are trăsăturile unui bărbat.

„Sunt o femeie ca oricare altă femeie. M-am născut femeie, am trăit ca femeie, am concurat ca femeie, nu există nicio îndoială în acest sens. Există dușmani ai succesului, așa îi numesc... Și asta oferă succesului meu un gust special, datorită acestor atacuri”, a declarat Khelif, după ce a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Paris.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (5)
nilton
nilton  •  15 August 2024, 07:07

ce departe s-a ajuns cu aceasta vanatoare de ganduri, a dispasrut cu desavarsire livertatea de expresie si de opiie. Lumea, libertatea n-au fost niciodata mai in pericol ca azi si trebuie luata atitudine. Niu trebuie sa spui decay ce vor stapanii sau sa taci. Orice mesaje catr nu e politic corectya (si asta e o expresie infioratoare) te poate costa scump. Trebuie desfiintat sportul feminin doar este egalitate intre sexe. sa vedem daca aceasta persoana mai castiha. Avum vad ca i-a fost simplu sa castige medalia de aur luptand numai cu femei.

o_bic
o_bic  •  15 August 2024, 03:27

Khelif,bate-i pe toți

Stradivarius
Stradivarius  •  15 August 2024, 00:41

Nivelele normale de testosteron sant, dupa datele oficiale ale medicilor: - la barbati 10-35nanomols/L - la femei: 0.5-2.4nanomols/L asta poate varia cu varsta sau datorita suplimentelor alimentare. Din cate am citit, nivelul maxim de testosteron acceptat pentru o sportiva in atletism care se declara femeie este de 5nonomols/L, deci dublu fata de cel normal pentru o femeie. Se pare ca Algeria si Taiwan au insistat ca rezultatele testelor sa nu fie facute publice... oare de ce? Ce nivel de testosteron are Imane Khelif? Daca e sa judecam, atunci sa fie transparenta si sa se judece pe fapte, nu pe vorbe si declaratii. Pentru mine, la cum arata si cum loveste, are musculatura si puterea unui barbat. Daca totul este normal, atunci de ce nu se fac publice rezultatele testelor? Ne bazam numai pe retorica celor cu gura mare? Nu e vorba numai de a dezavantaja pe cineva, dar sa consideri si pericolul fizic pentru competitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează