SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc merg în finală la dublu vâsle categorie ușoară cu cel mai bun timp! Când are loc finala

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la JO 2024 Foto: Imago
Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la JO 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 13:08 / Actualizat miercuri, 31 iulie 2024 19:53

Florin Arteni și Florin Lehaci au obținut calificarea în finala de dublu rame la Jocurile Olimpice, după ce au câștigat semifinala a doua, disputată azi, la Vaires-sur-Marne. Imediat, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel s-au clasat pe locul secund în prima semifinală la dublu rame, luând bilet pentru finală.

UPDATE 12:51 | Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, în finală la dublu vâsle

UPDATE 12:51: La dublu vâsle categorie ușoară, campioanele europene Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au pornit sigure pe ele în semifinala a doua. Conduceau cursa la jumătate, urmate de bărcile Franței și Greciei.

Cu cea mai mare viteză, 17,3 km/h în unele porțiuni, româncele au menținut controlul și poziția de lider. La trecerea liniei de sosire au ajuns primele (timp 6:56.65), urmate de Grecia (6:57.90) și de Irlanda (6:59.72).

Fetele noastre au înregistrat cel mai bun timp în semifinale. Fetele merg în a doua lor finală olimpică, după cea de la Tokyo, unde au terminat pe 6. Finala are loc pe 2 august, la ora 13:22.

Cum arată finala la dublu vâsle categoria ușoară

  1. România 6:56,65
  2. Grecia 6:57,90
  3. Irlanda 6:59,72
  4. Marea Britanie 6:59,79
  5. Noua Zeelandă 7:02,86
  6. SUA 7:05,03

UPDATE 12:05 | Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, locul 2 și calificare în finală la dublu rame

La puține minute după semifinala câștigată de Arteni și Lehaci, au intrat în concurs Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel în prima cursă de la dublu rame. Româncele, campioane europene la ultimele două ediții, au făcut o cursă în control de la început până la final.

Olandezele Cleevering și Mester au condus cap-coadă, încheind cu avans clar în 7:10.16, iar „tricolorele” le-au urmat în 7:14.53, asigurându-și prezența în finală. Ele vor evolua în finală pe 2 august, ora 12:42.

Ultima zi a întrecerilor de canotaj în care se decid locuri în finale i-a întâmpinat pe sportivi cu un aer diferit, mai proaspăt, în comparație cu căldura asfixiantă de la începutul săptămânii. A plouat stăruitor peste noapte, însă prognoza promitea întoarcerea în forță a soarelui până spre prânz.

Arteni și Lehaci, în finală la dublu rame masculin

Dintre bărcile tricolore, cea de dublu rame masculin a intrat prima pe apă, în semifinala a doua. Florin Arteni și Florin Lehaci au fost de la început în față, un pic în urma irlandezilor, care au pierdut însă teren apoi în raport cu britanicii. Ai noștri însă au mers constant sus, cu stroc și viteză ridicate.

Au preluat conducerea de la jumătatea întrecerii și nu au mai cedat-o până la final, trecând linia de sosire în 6:29,86, urmați de Marea Britanie, 6:31,56. O calificare frumoasă în finală pentru echipajul tânăr în proba în care la Tokyo 2020 Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă cucereau medalia de argint. Finala va avea loc pe 2 august, ora 12:30.

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  31 Iulie 2024, 14:26
Postat de Riou pe 31 Iulie 2024, 13:17

Pana acum Romania domina canotajul cu 8 ambarcatiuni calificate in finalele pentru medalii, sa speram ca vor continua sa domine si cand vine vorba de castigarea medaliilor ????.

Din punctul meu de vedere, vreo 5-6 medalii ar trebui sa vina relativ lejer. Culmea, am inceput sa am emotii pentru barca de dublu vasle, cred ca e o presiune psihologica acolo, iar proba pare complet haotica. Dar au inclusiv calitatea sa domine cursa cap-coada. Acum, de dominat cursele, nu stiu cate vor domina, avem 2 barci favorite la aur, inca vreo 3-4 favorite la podium. Sunt 1-2 barci dintre cele necotate la titlu, care dupa mine intr-o zi foarte buna sunt capabile sa bata favoritii. Cam toate se pot bate la titlu, inclusiv la dublu rame si 4 rame feminin unde Olanda, respectiv Olanda si Marea Britanie par mari favorite, au mai venit aproape in trecutul recent. Foarte greu va fi cred eu pentru dublul rame masculin, unde desi complet subestimati, fratii croati cred ca sunt favoriti cat se poate de clari. Desigur, singurul echipaj care pare sa nu aibe sanse reale la medealie pare cel de 4 rame masculin, dar cine stie. Si speram sa prinda finala si Chiruta la schif si barca de 8+1 masculin. Nu ar fi favorite la podium, dar conteaza. Plus ca in cazul lui Chiruta, nu l-as scoate complet din calcule in caz ca trece de semi-finale.

sandrafan2012
sandrafan2012  •  31 Iulie 2024, 13:28

Zzzzz... treziti-ma daca e medalie de aur, altceva este total neinteresant... zzzz

Riou
Riou  •  31 Iulie 2024, 13:17

Pana acum Romania domina canotajul cu 8 ambarcatiuni calificate in finalele pentru medalii, sa speram ca vor continua sa domine si cand vine vorba de castigarea medaliilor ????.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează