SPORTURI  »  TENIS  »  "PUTERE PENTRU CLUBURI"

Florin Segărceanu: "Putem dezvolta o Federaţie puternică, unită, performantă"

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 noiembrie 2008 00:00

Fostul căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Florin Segărceanu, şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin Programul de Revigorare a tenisului Românesc echipa lui Florin Segărceanu, formată din Andrei Pavel, Adrian Voinea şi Ciprian Porumb urmăreşte  dezvoltarea unei Federaţii orientate către cluburi şi dedicată acestora. 

"Tenisul românesc are nevoie de o schimbare profundă, de o abordare pragmatică a situaţiei interne şi de mai multă deschidere către exterior.

Prin colaborare, printr-un efort comun, putem revigora acest sport, putem dezvolta o Federaţie puternică, unită, performantă", a spus Florin Segărceanu.

Cele mai importante 7 obiective ale fostului căpitan nejucător al echipei de cupa Davis sînt:

1. Modificarea statutului, pentru o mai bună reprezentare a cluburilor în procesul decizional
2. Dezvoltarea unei Federaţii cu adevărat dedicată cluburilor
3. Asigurarea transparenţei decizionale şi transferul de competenţă către cluburi
4. Recompensarea cluburilor care generează performanţă
5. Dublarea bugetului pentru asigurarea fondurilor necesare dezvoltării cluburilor
6. Stabilirea şi promovarea criteriilor de performanţă a cluburilor
7. Modernizarea la standarde internaţionale a Centrului Naţional de Tenis

Alături de Florin Segărceanu, la eveniment au fpst prezenţi Andrei Pavel şi Adrian Voinea, jucători care au reprezentat de cele mai multe ori România la Cupa Davis în ultimii 10 ani, Ciprian porumb, unul dintre cei mai buni foşti jucători români detenis şi Bogdan Enoiu, organizatorul celui mai mare turneu de tenis din ultimii patru ani - Open România.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid a anunțat numele celor 2 jucători pe care vrea să-i transfere: „Am vorbit cu Marius Șumudică”
Superliga
Rapid a anunțat numele celor 2 jucători pe care vrea să-i transfere: „Am vorbit cu Marius Șumudică”
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”

Fanatic al mișcării, Franz Kafka a practicat antrenamentul „Muller” și a iubit pasional un sport: „2 august. Germania a declarat război Rusiei – Mă duc să înot după-amiaza”


Comentarii (6)
 •  14 Noiembrie 2008, 15:19

ba baieti sunteti in plop cu totul daca puteti afirma ca tenisul era mult mai greu atunci decat acuma.habar nu aveti si daca nu sunteti in lumea asta tinetiva gura ca va faceti de rusine.daca citeste un cunoscator nu face decat sa rada din toate puterile de voi.hai nu mai dati cu presupusu si nu ma contraziceti ca o faceti degeaba.va pup si mai informativa ce inseamna tenisul in ziua de azi.

 •  08 Noiembrie 2008, 00:01

da, dar sa mai spunem pe langa asta ca in tenisul din aceea vreme abia se reusea o minge frumoasa, in zilele de azi tenisul spectacol se vede peste tot, totusi tenisul s-a modernizat...nu poti spune ca Porumb ar fi fost sigur printre primii 100 ( nu zic ca nu ar fi fost) . Mai pot spune ca Nastase daca ar fi jucat in ziua de azi ar fi fost greu sa fie printre primii 10......Totusi respect ce ai spus!!!

 •  07 Noiembrie 2008, 20:43

Top 10 atunci: Courier, Sampras, Edberg, Becker, Stich, Chang, Forget, Ivanisevic, Korda, Lendl! Agassi era abia pe 11, Sanchez pe 13, Krajicek pe 16, Bruguera pe 17, Mc Enroe si Connors erau jucatori activi, clasati pe 36 si 38! Fa si tu o comparatie cu ce e azi si vei vedea ca acel 394 al lui Porumb de atunci insemna chiar mult. Cel putin asa vad eu lucrurile, poate melancolic dupa tenisul de atunci. Oricum, daca ar fi jucat in conditiile de azi, Porumb ar fi fost usor in prima suta.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează