FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Rednic sare la gâtul dinamoviștilor: "Contra e bun când preia echipe formate" + Despre cine zice că "era șeful femeilor"

Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2017 09:13

După ce s-a despărţit de Dinamo în vara lui 2016, Rednic a semnat cu Mouscron, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare sezonul trecut în ultima etapă. Acum e pe locul 3 în Belgia după o victorie incredibilă în faţa liderului FC Bruges, care nu pierduse niciun punct în acest campionat!

La o zi după acest succes, " Puriul" s-a dezlănţuit la adresa clubului din Ştefan cel Mare, spunând că regretă că nu a fost lăsat să continue pe banca roş-albilor.

- Domnule Rednic, de ce nu mai joacă Dinamo ca în finalul sezonului trecut, când a venit Contra?
- Când vine un antrenor nou, rezervele vor să demonstreze, iar titularii țin cu dinții de post. Nu am nimic cu Cosmin, dar el s-a descurcat bine doar când a preluat echipe formate de alții. Când a început să facă modificări, lucrurile n-au mai mers. A câștigat Cupa României cu o echipă a Petrolului făcută de mine. Îmi doresc să meargă lucrurile pentru că e echipa mea de suflet, pentru care am venit direct, fără să negociez, ultima oară.

- Aveți un regret în voce.
- Păi, da! S-au supărat toți pentru că am vrut eu să le fac pe toate, dar spuneți-mi voi cu cine trebuia să mă consult? Cu Irimia, David și Negoiță? N-am nimic cu ei, pe cuvânt!, dar mie îmi place să fac totul singur pentru că răspund de rezultate. Eram cu Dinu "Vamă" și m-am trezit la un moment dat că am 15 jucători, dintre care șase sunt de la tineret. Atunci am spus stop și am mers pe mâna mea. Ați văzut și voi ce am adus și vă garantez că dacă rămâneam, cel puțin unul dintre Mevlja și Puljici continua în Ștefan cel Mare!

"Nu se bagă nimeni peste mine!"

- Chiar nu aţi putut peste acest lucru?
- Nu. În România, cluburile sunt obișnuite cu antrenori-preș pentru conducători. Eu am coloană vertebrală și nu pot să fiu așa. Nu accept să se bage nimeni peste mine! Recunosc, mi-e ciudă că am plecat de la Dinamo pentru că e echipa mea de suflet și până la urmă am dus-o în Europa, am jucat finală de Cupa României și am oprit supremația Stelei în Derby de România. Nu mai zic de jucătorii pe care i-am adus gratis și pe care Negoiță a încasat o grămadă de bani!

- Cei de la Dinamo au fost deranjați de faptul că voiaţi comision la transferuri.
- I-am cerut lui Negoiță 10% dintr-un jucător adus de mine, dacă îl vinde, dar garantam performanța și transferuri pe bani mulți. Asta e, nu e afacerist. Eu merg înainte, nu-mi schimb pentru nimeni caracterul și respectul de sine! La Rapid am luat titlul cu buget mic și copii, iar anul următor m-a dat Copos afară din aceleași motive. L-a adus pe Giovanni Becali cu Dan Petrescu pentru Liga Campionilor. Numai biroul lui Giovanni i-a costat 100.000 de euro! Și după meciul direct le-am cântat "Ce bine îmi pare că ai luat țeapă!". (râde)

- Dinamo i-a adus pe Bokila și Nica. Cum vi se par transferurile?
- Pe Bokila eu l-am adus la Petrolul, dar între timp a dat de bani și nu i-a mai "ars" de fotbal. Acum vrea, dar are nevoie de timp pentru a-și găsi ritmul. Are calități, e vorba doar de timp. Nica, foarte bun, l-am vrut și eu, dar mi l-a furat Dinamo (râde). 

- De "eșecul Albin" ce părere aveți?
- La Ploiești îl căutam prin toate barurile, nu-mi venea la antrenamente. Albin era șeful femeilor și făcea legea în cluburi. (râde) Nu au vrut să-i dea 10.000 de euro pe lună lui Palici și i-au dat lui Albin 15.000. Mi s-a părut incredibil, mai ales că Mutu și Contra îl știau foarte bine! 

"Când îi ai pe Bokila și Nemec, ești obligat să joci cu doi atacanți, nu ai voie să-i ții pe bancă! Mai ales că unul e dreptaci și altul stângaci, unul foarte mobil, de viteză și altul mai static. Eu i-aș folosi pe ambii" Mircea Rednic

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Fostul patron din Liga 1, reținut azi de poliție! » De ce este acuzat
Superliga
Fostul patron din Liga 1, reținut azi de poliție! » De ce este acuzat
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul
Superliga
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul
„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”
Superliga
„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (42)
zecs93
zecs93  •  12 Septembrie 2017, 03:06

rednic este cel mai bun antrenor dupa lucescu care a fost in stefan cel mare, garantat anu urmator am fi luat titlu cu rednic si cu transferurile sale !!!

jordachejr
jordachejr  •  11 Septembrie 2017, 19:11

Eu ii dadeam 10% la jucatorii adusi de el liberi si 15% la cei promovati. La cei cumparati, daca voia procente, trebuia sa puna bani la transfer. Nu-i ceream nimic la salariile niciunui jucator. Din fiecare transfer lasam in club 50%, restul luam eu, ca patron, adica 35-40%, ceea ce e arhisuficient, dar fiind ca vin bani si din alte parti, sponsorizari, bilete, pentru acoperirea salariilor, deplasarilor, cantonamentelor, alimentatiei, etc. Dar cu Mircea Rednic e mai dificil sa faci astfel de business, pentru ca-i genul care vrea sa te faca, cu fi-sa, cu impresarii, cu combinatiile (sa nu zic blaturile), cu terte echipe (moartea included). E valoros, no doubt, dar inteleg si perspectiva celor care nu-l inghit...!

fangigi
fangigi  •  11 Septembrie 2017, 18:29
Postat de calinescu_ pe 11 Septembrie 2017, 18:20

STRAMBU E MARE MESERIAS ....!!! PACAT CA E SI IMPRESAR ....!!!!!! DIN CAUZA ASTA I-A DAT AFARA PE VALY LAZAR SI PE VOINOVICI PENTRU CA AVEA INTERESE CU KORTZOG SI ANTON ....!!!! DACA NU FACEA ACESTE MISCARI , CASTIGA CAMPIONATUL ....!!!! PACAT ....!!!!

Just, Rednic ar vrea el sa centreze, el sa bage in buzunar!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează