INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

Acum sunt 14! Bătaia încasată de FCSB cu Rangers, în topul celor mai dure experiențe europene din „era Becali” » Avem lista completă

Imagini după Rangers - FCSB/ foto Cristi Preda (GSP) +44   FOTO
Imagini după Rangers - FCSB/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2024, 01:58 / Actualizat vineri, 25 octombrie 2024 10:22

FCSB a fost surclasată de Rangers pe Ibrox Park, scor 0-4 suferind prima înfrângere stagională din grupa unică a Europa League. Cu multe rezerve, roș-albaștrii au fost neputincioși în fața britanicilor, într-un meci în care tactica pentru care a optat Becali nu a funcționat.

Reduși la tăcere de formația din Regat, mult prea puternică pentru echipa experimentală cu care FCSB s-a prezentat pe Ibrox Park, roș-albaștrii au consemnat la final una dintre cele mai dure înfrângeri europene din „era Becali”, printre celelalte 13 eșecuri pe care le-au înregistrat cu minimum patru goluri încasate.

Nu s-a văzut la TV » Ce s-a întâmplat pe gazon după Rangers - FCSB
FCSB
Nu s-a văzut la TV » Ce s-a întâmplat pe gazon după Rangers - FCSB

Cu punctaj maxim în primele două etape, moral excelent după victoria din derby și un adversar aparent virusat la orizont, FCSB și-a văzut oprită seria de invincibilitate care data din 25 august. Adică de fix două luni.

Nu e o înfrângere care semnează sentințe, căci FCSB rămâne cu șanse să avanseze mai departe în cea de-a doua competiție europeană intercluburi, dar „pokerul” de pe Ibrox se înscrie pe lista întâlnirilor cu parfum european în care bucureștenii au încasat de la patru goluri în sus.

Când a mai încasat FCSB minimum patru goluri în Europa? GSP a întocmit lista

Dincolo de excepția numită Silkeborg, tabelul eșecurilor dureroase e format cu preponderență fie din echipe de mare anvergură europeană, fie din formații obișnuite să joace an de an în Europa.

În Champions League, Real Madrid a fost prima echipă care i-a administrat clubului lui Becali un eșec cu greutate. În sezonul 2006-2007, Madridul „galactic” se impunea cu 4-1 în Ghencea.

Doi ani mai târziu, tot în vechiul „Templu” din Ghencea, Olympique Lyon dădea recital, scor 5-3, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri europene din istoria clubului.

Chelsea, în ediția 2013-2014 din UCL, se impunea fără drept de apel pe Arena Națională, 4-0, în timp ce Partizan Belgrad spulbera visul de Ligă al lui Rădoi în 2015, 4-2 în infernul de la Belgrad.

Manchester City și Sporting Lisabona, în ani succesivi, 2016 și 2017, au bulversat la rândul lor cea mai iubită echipă a României, conform sondajelor: 5-0 pentru „mașinăria” lui Guardiola și 5-1 în favoarea lusitanilor.

Rana deschisă Middlesbrough, Maccabi, Stuttgart, Lazio. Și coșmarul Silkeborg

Apoi, în Europa League / Cupa UEFA, prima echipă care a înscris de minimum patru ori împotriva grupării roș-albastre a fost chiar Middlesbrough, în returul semifinalei care-i „bântuie” și astăzi pe fani.

Liverpool, pe Anfield, a izbutit un scor asemănător, 4-1, în timp ce Maccabi Haifa, în sezonul 2011-2012, reușea s-o zdrobească pe FCSB, scor 5-0. Un an mai târziu, Stuttgart-ul lui Sakai și Okazaki stingea lumina pe Arena Națională, 5-1.

În fine, ultima echipă care scurtcircuitase mecanismele roș-albaștrilor a fost Lazio, în „primăvara europeană” din 2018, când fotbaliștii lui Nicolae Dică pierdeau drastic pe Olimpico, 1-5.

Poate cele mai răsunătoare înfrângeri europene, raportat la calibrul adversarului, au avut loc în ediția 2022-2023 din Conference League. În toamna respectivă, danezii de la Silkeborg au învins-o pe FCSB cu 10-0 în dublă manșă! 5-0 în Danemarca, 5-0 la București.

+26 FOTO

Cerny strălucește pe Ibrox, iar echipa lui Clement îl face pe guralivul patron al echipei românești să își înghită vorbele.

Excentricul Gigi Becali s-a lăudat că va contribui la înfrângerea lui Rangers din canapeaua sa. După ce Jack Butland era aproape să fie prins nepregătit, vedetele de la FCSB au avut parte de o trezire brutală.

Guralivul Becali a petrecut două săptămâni provocându-i pe cei de la Rangers. Mai întâi, excentricul om de afaceri a dezvăluit că-și va antrena echipa din patul său. Apoi, cu 72 de ore înainte de startul meciului, a avut îndrăzneala să-și numească echipa de start.

Dar a avut, cu siguranță, o noapte nedormită după golul deschizător al lui Tom Lawrence, dubla lui Vaclav Cerny și primul gol marcat vreodată pentru Rangers de Hamza Igamane, care au oferit echipei lui Philippe Clement, aflată sub presiune, impulsul de care avea nevoie.
- The Scottish Sun, cotidian scoțian

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
Imagini de basm! Jose Mourinho locuiește într-un loc uluitor în Istanbul » Cât poate plăti antrenorul lui Fenerbahce
Campionate
Imagini de basm! Jose Mourinho locuiește într-un loc uluitor în Istanbul » Cât poate plăti antrenorul lui Fenerbahce
Verdictul lui Adrian Porumboiu pentru golul lui Miculescu din Rangers - FCSB
Europa League
Verdictul lui Adrian Porumboiu pentru golul lui Miculescu din Rangers - FCSB

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (5)
razesul
razesul  •  25 Octombrie 2024, 11:14

"într-un meci în care tactica pentru care a optat Becali nu a funcționat" - buna asta, cuvintele tactica si becali in aceeasi propozitie

gazistu
gazistu  •  25 Octombrie 2024, 11:02

nu-i nici prima nici ultima ... o sa mai fie... asa patesti cand iti bati joc de competitie (si de cei 450.000 euro net, in cazul in care castigau pe Ibrox Park)

westfield
westfield  •  25 Octombrie 2024, 07:29

Ciobanii needucati si hoti, mass-media mincinoasa, lingusitoare si hoață, stat corupt…Si s-a terminat si cu fotbalul.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează