FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Dezvăluirea momentului: „Mircea Lucescu mi-a zis că ar veni să lucreze pro bono, nu vrea niciun ban de la FRF!”

Mircea Lucescu antrenează de aproape 50 de ani / foto: Imago Images
Mircea Lucescu antrenează de aproape 50 de ani / foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 14:47 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 15:09

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a dezvăluit, azi, la GSP Live că Mircea Lucescu ar fi dispus să lucreze pro bono pentru Federația Română de Fotbal.

După Euro 2024, Edi Iordănescu nu a mai vrut să fie selecționerul României. Astfel, FRF a început căutările, iar primul nume pe lista federalilor a fost Gică Hagi. Managerul Farului a declinat propunerea, acum în pole-position aflându-se Adrian Mutu.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia: „Ar fi păcat să nu folosim experiența extraordinară a lui Mircea Lucescu”

Ioanițoaia e de părere că postul de selecționer ar fi un cadou pentru Mutu și spune în premieră că Mircea Lucescu n-ar avea nicio pretenție financiară în cazul în care ar fi apelat de Răzvan Burleanu.

„Înțeleg că acum oferta se va îndrepta către Mutu. Sigur, aici îmi permit să am unele rezerve, dincolo de respectul față de cariera de fost mare fotbalist a lui Mutu. A fost un mare fotbalist, e posibil să devină și un mare antrenor, dar în momentul de față mă îndoiesc că e.

La echipa națională nu vii ca să înveți, la echipa națională vii să predai, trebuie să fii profesor, de-aia am și lansat chiar în emisiunea ta, Alex, varianta cu Chivu și Mircea Lucescu.

E păcat să nu folosim extraordinara experiență a lui Mircea Lucescu, cu atât mai mult cu cât am înțeles de la el că, dacă ar veni la Federație, ar veni să lucreze pro bono, n-ar avea nevoie de bani, cum îl acuză unii, că nu se mai satură Lucescu de atâția bani.

Chiar și Rednic, Dan Petrescu, Reghecampf, Șumudică, toți cei vehiculați la națională, sunt mai recomandați de cariera de antrenor decât este Mutu pentru postul de selecționer. Din punctul meu de vedere, această ofertă pentru Mutu este un cadou pe care i-l face Federația”, a subliniat Ioanițoaia, la GSP Live.

58 de meciuria strâns Mircea Lucescu pe banca echipei naționale ca selecționer: 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri (1981-1986). Reușea în 1983 o performanță fantastică: să acceseze Euro '84 dintr-o grupă aproape imposibilă, cu Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru. Are 36 de trofee ca antrenor

Pe de altă parte, mă tem că Burleanu și echipa lui preferă un selecționer obedient, care să nu aibă prea multă personalitate. Mutu are personalitate, a fost unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului nostru, dar ca antrenor ar urma să confirme. 

El, deocamdată, e, după opinia mea, la stadiul de promisiune, nu de certitudine. Cred eu că e prea devreme pentru el să i se încredințeze echipa națională. Dar poate că eu greșesc, poate că, dacă se va ajunge la un modus vivendi, Mutu se va descurca mai bine decât îmi imaginez eu

- Ovidiu Ioanițoaia

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (20)
Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  30 Iulie 2024, 19:40

Pentru asta ar trebui sa treaca de interviul cu nulitatea Stoichita...

Dan19861986
Dan19861986  •  30 Iulie 2024, 17:56

Lucescu este un nume imens EU nu stiu ce ai putea sa ii promiti sa vina . EU cu el antrenor chiar as crede in calificare la mondial si o figura frumoasa acolo . Mutu a fost in jucator foarte bun cum nu stiu daca o sa mai avem in curand dar ca antrenor nu are experienta suficienta .

persanu
persanu  •  30 Iulie 2024, 16:53

Daca Burleanu il va oferta pe Mutu, pentru mine este clara treaba, nu poti pune un selectioner pe presupuneri, e ca si cum i-ai da o masina unui biciclist sperand ca daca stie sa mearga cu bicicleta stie si sa conduca si sa respecte regulile de circulatie al autovehiculelor. Mutu la nationala e o palma data tuturor suporterilor prezenti pe stadioane, l-au pus si la nationala u21, cum sa pui selectioner un antrenor care nu are meciuri ca antrenor cat sa stranga 2 campionate ?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează