FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Daum a început deja să facă schimbări! Vrea neapărat să-i fie îndeplinite 3 cerinţe » Premieră la echipa națională

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iulie 2016 10:40

Christoph Daum a fost numit joi selecționer al României, iar obiectivul acestuia este calificarea "tricolorilor" la Campionatul Mondial din 2018.

Daum, 62 de ani, este decis să facă schimbări importante la echipa națională. Acesta i-a anunţat deja pe şefii FRF că vrea neapărat să-i fie îndeplinite 3 cerinţe:

  1. Angajarea de către federaţie a unui profesor de limba română
  2. Aducerea în staff-ul naţionalei a unui analist video, post care nu a existat până acum
  3.  Aducerea în staff-ul naţionalei a unui nutriţionist

Daum vrea să învețe cât mai repede limba română, pentru a comunica perfect cu jucătorii, iar angajarea unui profesor a fost trecută în contractul semnat joi seară la Casa Fotbalului.

Daum va avea 540.000 euro pe an, cu 30% mai mult decât aveau Pițurcă sau Iordănescu. În plus, neamțul are o clauză specială cu FRF, prin care va încasa un bonus uriaş dacă duce reprezentativa României la Campionatul Mondial din 2018, din Rusia.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„De ce vă acuză lumea că sunteți omul lui Becali?” » Răspunsul lui Mironică: „Am trăit incidente violente cu patronul FCSB”
Superliga
„De ce vă acuză lumea că sunteți omul lui Becali?” » Răspunsul lui Mironică: „Am trăit incidente violente cu patronul FCSB”
Muntenegru U21 – România U21, în preliminariile Euro 2025 » Al 5-lea gol al meciului
Nationala
Muntenegru U21 – România U21, în preliminariile Euro 2025 » Al 5-lea gol al meciului
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!
Campionate
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (70)
254364614946285
Titus Nedeianu  •  10 Iulie 2016, 12:11

Numirea unui antrenor strain la nationala romaniei este cea mai buna decizie . Acesta schimbare trebuia facuta acum 15 ani si astfel se evita titularizarea nemeritata si in mod repetat a unor jucatori la nationala , care erau rezerve la echipele de cluburi sau aveau o prestatie mediocra . Acestia deveneau titulari , datorita presiunilor impresarilor si astfel le crestea cota pentru eventualele transferuri . Oricum , Ioan Andone nu este cel care a declarat ca Anglia joaca bine la Campionatul European ?

observator_federal
observator_federal  •  10 Iulie 2016, 12:10

Faza declaratiilor de presa s-a incheiat, acum incepe lupta contra-cronometru - pana la meciul cu Muntenegru sunt doua luni - de (re)constructie (a viziunii de joc, a echipei, a climatului la lot - toate, pe cat posibil, noi si mai bune ca in trecut). Asa ca si "galagiosii" (fie ei din fire, din pasiune sau din misiune) o sa ia o puza vocala, in asteptarea unor ocazii si subiecte noi. Greul cade acum pe Daum, sa speram ca are un plan si ca planul lui va da roade... Pe Iordanescu l-am lasat "sa lucreze" desi facea doar greseli care au condus la esecul previzibil si anticipat de multi la Euro... pe Daum sa-l lasam macar sa inceapa treaba.

ando89
ando89  •  10 Iulie 2016, 11:59

Nu văd de ce n-am încerca ceva diferit. Sau suntem așa de mulțumiți cu performantele uriașe realizate de antrenorii autohtoni în mileniul ăsta?

Vezi toate comentariile (70)
Comentează