FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

VIDEO / EXCLUSIV Ioanițoaia, propunere tare: „Dacă pleacă Edi, pe el l-aș aduce selecționer! Și pe Mircea Lucescu manager general”

Cristian Chivu în tricoul naționalei României, foto: Imago
Cristian Chivu în tricoul naționalei României, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 12:41 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 09:26

În cadrul rubricii „Ioanițoaia la zi” din emisiunea GSP Live, directorul Gazetei a vorbit și despre posibilitatea ca Edi Iordănescu să părăsească naționala României după Euro 2024 ♦ În acest context, Ovidiu Ioanițoaia propune o variantă inedită: Mircea Lucescu - manager, Cristi Chivu - selecționer.

România a fost eliminată de la Campionatul European, 0-3 cu Olanda în „optimi”. La finalul partidei, Edi Iordănescu a declarat că are nevoie de o perioadă de odihnă înainte de a lua o decizie cu privire la viitorul lui pe banca echipei naționale. Contractul lui cu Federația expiră la jumătatea lunii.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia: „Dacă ar fi după mine, l-aș pune pe Chivu selecționer, iar pe Mircea Lucescu manager”

„Nu știu dacă rămâne sau nu Edi Iordănescu. Echipa pare să aibă viitor, e construită pe o idee, pe principiul de forță a grupului. Dacă rămâne Edi, există șanse să progreseze în continuare. Dacă pleacă Iordănescu - cum se pare, deduc că Iordănescu e mai degrabă rezervat -, atunci lucrurile se pot schimba”, a precizat, azi, Ioanițoaia, la GSP Live.

Întrebat direct cine ar fi potrivit să-l înlocuiască pe Edi Iordănescu la cârma naționalei, dacă acesta va alege să nu prelungească înțelegerea cu FRF, Ovidiu Ioanițoaia a comentat astfel:

Dacă ar fi după mine, eu l-aș pune selecționer pe Chivu și pe Mircea Lucescu manager general. Dar e o variantă la care se ajunge greu, nu știu dacă vrea să se întoarcă în țară Chivu. Cred că Lucescu ar fi dispus să accepte o asemenea variantă, nu-l mai văd plecând din nou în străinătate, a umblat destul, e timpul să mai tragă spre casă. Totuși, cred că cea mai bună variantă e ca Edi Iordănescu să continue și regret că dă de înțeles că ar vrea să se odihnească”.

Ioanițoaia, propunere tare: „Dacă pleacă Edi, pe el l-aș aduce selecționer! Și pe Mircea Lucescu manager general”
Mircea Lucescu e cel mai titrat antrenor român

58 de meciuria strâns Mircea Lucescu pe banca echipei naționale ca selecționer: 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri (1981-1986). Reușea în 1983 o performanță fantastică: să acceseze Euro 84 dintr-o grupă aproape imposibilă, cu Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru. Are 36 de trofee ca antrenor

Ioanițoaia, propunere tare: „Dacă pleacă Edi, pe el l-aș aduce selecționer! Și pe Mircea Lucescu manager general”
Cristi Chivu e liber de contract după despărțirea de Inter

75 de selecțiiare Chivu la naționala României, ca jucător (3 goluri). A participat la Euro 2000 și Euro 2008, a câștigat trofee în Olanda și Italia, inclusiv Champions League, iar în ultimii 6 ani a antrenat în academia lui Inter. Cea mai bună performanță ca tehnician - titlul obținut cu Inter Primavera în 2022

Ovidiu Ioanițoaia: „Echipa națională n-a făcut nicio scofală în Germania!”

De asemenea, Ioanițoaia a comentat și imaginile de azi-noapte, cu revenirea echipei naționale în țară:

„Principalul câștig în parcursul naționalei la Euro constă în faptul că a readus fanii în tribune. Niciodată în istoria ei naționala României nu a avut un public atât de numeros în străinătate. Sigur, e foarte frumos că această națională e iubită și percepută ca o națională de care lumea se simte atașată.

Pe de altă parte, judecând la rece, această atmosferă de adulație nu se justifică, din punctul meu de vedere. Noi suntem un popor emoțional. Riscăm să cădem în ridicol, dacă nu cumva am și căzut. Până la urmă, ce a făcut naționala? A avut obiectivul de a se califica în optimile de finală, l-a îndeplinit. Din 4 meciuri, am pierdut două.

Unii dintre noi privesc comportarea naționalei în Germania ca pe o mare reușită. Îmi pare rău să înot împotriva curentului, dar echipa națională n-a făcut nicio scofală în Germania, n-a spart niciun plafon. Nu înțeleg de ce această sărbătoare în jurul echipei naționale de parcă ea ar fi câștigat titlul european”.

La Europene, s-au calificat 24 de echipe. La Mondiale, Europa dă numai 16 naționale. Se califică direct doar primele clasate din preliminarii. România va fi în urna a doua, deci va avea deasupra o echipă foarte puternică, de top, ca Germania, Spania, Anglia. Astfel încât misiunea de a se califica la Mondiale este mult mai dificilă decât cea de a ajunge la Euro

- Ovidiu Ioanițoaia, director GSP

Și MM Stoica ar merge tot pe mâna lui Chivu

„Aș merge pe modelul Spania. De la Fuente, 63 de ani, n-a fost niciodată antrenor, dar se pare că selecționer a fost bun la echipa U21. De-aia mă gândesc la Chivu. Pentru Chivu am și o afinitate mare de tot, din foarte multe rațiuni”, a declarat Mihai Stoica la Prima Sport.

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește și:

I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Euro 2024
I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Eliminați de Olanda, turcii ies la atac: „Decizie scandaloasă!”
Euro 2024
Eliminați de Olanda, turcii ies la atac: „Decizie scandaloasă!”
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (39)
livache1796
livache1796  •  05 Iulie 2024, 10:15

Ce ne place sa ii laudam pe toti antrenor ,jucatori Nationala de suflet nu stim cum sa ii mai numim dar nationa de fotbal cand va aparea sa jucam cu adevarat sa joci cu inima ,sa joci pentru Romania

1_0_1_0
1_0_1_0  •  04 Iulie 2024, 23:34

De parca iedi ar fi fost nu stiu ce scula de antrenor. S-a vazut priceperea lui in meciurile cu echipele care contau. Belgia si Olanda. Restul sunt povesti…

laur33
laur33  •  04 Iulie 2024, 21:53

Noroc ca nu e Ioanitoaia la FRF. Iar punem la națională jucători fără CV care să-și facă CV-ul pe barba naționalei? Nu v-a ajuns cu Contra și Rădoi? Mai pierdem 2 ani și cu Chivu? LA NAȚIONALĂ TREBUIE SA VINA DOAR ANTRENORI CONSACRAȚI! Pentru construcția CV-ului exista echipele de club.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează