Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - GERMANIA 2-1

CRONICĂ DE SERGIU ALEXANDRU Spania - Germania 2-1 » „Furia Roja” trece peste Panzere: încă un pas spre trofeul EURO 2024! Victorie dramatică, în minutul 119

Articol de , , , - Publicat vineri, 05 iulie 2024 15:31 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 22:07

Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2024, după ce a învins gazda turneului, Germania ♦ Ibericii s-au impus dramatic, 2-1, după prelungiri, grație unui gol marcat în minutul 119 ♦ Dani Olmo, intrat în minutul 8 în locul accidentatului Pedri, a fost eroul Spaniei: gol și pasă de gol.

  • Spani înfruntă în semifinale învingătoarea meciului Portugalia – Franța

Cronică de Sergiu Alexandru » Tot răul spre bine: Dani Olmo, decisiv pentru „Furia Roja”! Germania iese dramatic de la EURO 2024

Spania – Germania era capul de afiș al „sferturilor”. Erau față în față echipele care au impresionat la acest turneu final, echipele cu cele mai multe goluri: Spania – 9, Germania – 10. Însă miza meciului a „omorât”  spectacolul așteptat. A fost un meci în care jucătorii și-au arătat clasa, însă ocaziile mari au venit cu greu, mai ales în prima parte.

Fotbal puțin, faulturi multe

Partida a început cum puțini se așteptau. Mai multe faulturi decât acțiuni ofensive. Și un moment de coșmar pentru Spania: Pedri a fost faultat în minutul 4, de Toni Kroos, și nu a mai putut continua. A fost înlocuit de Dani Olmo, tocmai cel care avea să deschidă scorul în partea a doua.

Accidentarea lui Pedri, diagnosticat cu o entorsă la ligamentul genunchiului, a fost punctul culminant al primei părți. Au fost 45 de minute în care jucătorii ambelor echipe au arătat că au clasă, au reușit combinații spectaculoase și pase elegante, dar ocaziile au lipsit. Doar câteva șuturi de la distanță din partea ambelor echipe. Nimic notabil.

Spania s-a trezit după pauză

Imediat după pauză, ibericii au apăsat pedala de accelerație. După ce Morata a șutat peste poartă, din 6 metri (47), Dani Olmo a spart gheața. Lamine Yamal a avut o acțiune pe partea dreaptă, a intrat în centru și i-a pasat excelent lui Dani Olmo, care de la 15 metri a reluat din prima, pe jos, și l-a învins pe Neuer. 1-0 Spania, iar stadionul plin de fani nemți amuțea.

De acolo, elevii lui Luis de la Fuente au încercat să „adoarmă” jocul. Au preferat să joace la trecerea timpului, să paseze și să spere la un contraatac decisiv, dar au fost pedepsiți.

Germania insistă, Germania marchează

Pe final, nemții s-au aruncat cu totul în atac. Mai întâi, Fulkrug a venit cu amenințarea. Bară în minutul 77. Al doilea a fost Havertz, care în minutul 82 a șutat puțin peste poartă. Iar în minutul 89, Wirtz a dat lovitura de grație. Kimmich a retrimis o minge în careu, iar Florian Wirtz, din 6 metri, a reluat din prima. Imparabil. Sărbătoare pe teren, istorie în tribune. Și jocul a mers în prelungiri.

Spania dă lovitura pe final

Cele două reprize de prelungiri au fost echilibrate, poate cu un plus pentru Germania, care a fost echipa care a forțat, împinsă de la spate de fani. Wirtz și Fulkrug nu au putut trimite mingea în poartă, însă Mikel Merino da.

În minutul 119, Dani Olmo a centrat perfect în careu. Merino s-a descotorosit de Rudiger și a marcat cu capul, din 6 metri. Iar nemții au simțit ce au simțit ibericii puțin mai devreme.

S-a terminat 2-1, iar Spania merge în semifinală. Germania părăsește turneul, iar Toni Kroos spune adio fotbalului.

FINAL » Spania – Germania 2-1

  • Pedri a ieșit accidentat în minutul 8, după ce în minutul 4 s-a ciocnit cu Toni Kroos - Detalii AICI
  • Antonio Rudiger, fundașul Germaniei, nu va juca în semifinale, dacă Germania se va califica. A văzut cartonașul galben și va fi suspendat
  • Robin Le Normand, fundașul Spaniei, va fi suspendat în semifinale, dacă Spania se califică
  • Yamine Lamal a fost cel care a pasat decisiv pentru golul de 1-0, marcat de Dani Olmo. Puștiul de 16 ani ajunge la 3 assit-uri la EURO 2024, cele mai multe
  • Dani Carvajal a luat „galben” și va rata partida următoare
  • În minutul 120+1, Alvaro Morata, aflat pe bancă, a luat galben. Va lipsi meciul următor
  • În minutul 120+5, Dani Carvajal a văzut al doilea „galben” și a fost eliminat

Spania - Germania, echipe de start

Spania: Simon – Carvajal, Le Nordman, Laporte, Cucurella – Fabian, Rodri, Pedri – Yamal, Morata, N. Williams
Rezeve: Raya, Remiro, Nacho, Vivian, Merino, Joselu, Olmo, Ferran Torres, Grimalo, Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Navas, Fermin, Perez
Selecționer: Luis de la Fuente

Germania: Neuer – Kimmich, Rudiger, Tah, Raum – Can, Kross – Musiala, Gundogan, Sane – Havertz
Rezerve: Bumann, Ter Stegen, Gross, Fullkrug, Fuhrich, Muller, Beier, Schlotterbeck, Anton, Wirtz, Mittelstadt, Henrichs, Andrich, Koch, Undav
Selecționer: Julian Naggelsmann

Arbitru principal: Anthony Taylor (Anglia)
Asistenți: Gary Beswick, Adam Nunn (Anglia)
Arbitru VAR: Stuart Attwell (Anglia)
Asistent VAR 1: Bartosz Frankowski (Polonia)
Asistent VAR 2: Massimiliano Irrati (Italia)
Arbitru de rezervă: Ivan Kruzliak (Slovacia)
Stadion: MHPArena (Stuttgart)

VIDEO. Moment fabulos la prezentarea Germaniei

VIDEO. Peste 30.000 de suporteri germani s-au adunat să își susțină echipa la fanzone-ul din Stuttgart

Fanzone-ul din Stuttgart a fost neîncăpător. Peste 30.000 de nemți au venit să vadă meciul pe ecranul gigant din fanzone. Acesta s-a umplut cu mult înainte de startul partidei, iar cei care au venit mai târziu nu au mai avut șansa să intre.

FOTO. Imagini spectaculoase de la Spania - Germania

+21 FOTO

Doi români din Iași vorbesc pentru GSP despre Spania - Germania și parcursul României la EURO

Suporterii germani încep să-și facă simțită prezența în oraș înaintea partidei din sferturile de finală ale EURO 2024

Suporterii spanioli sunt mai zgomotoși pe străzile din Stuttgart

Spania sau Germania, cine câștigă? Înfruntare explozivă între jurnaliștii GSP Alexandru Barbu și Adrian Duță: „Teroarea începe cu Yamal și Williams!” vs „«Copiii» se vor izbi de stânci! Gundogan îl dezmembrează pe Pedri”
FIGHT CLUB
Spania sau Germania, cine câștigă? Înfruntare explozivă între jurnaliștii GSP Alexandru Barbu și Adrian Duță: „Teroarea începe cu Yamal și Williams!” vs „«Copiii» se vor izbi de stânci! Gundogan îl dezmembrează pe Pedri”

VIDEO. Totul despre Spania – Germania, superduelul din sferturile EURO 2024

Citește și:

„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Superliga
„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Decizie-ȘOC în fotbal! A plecat de la Liverpool și s-a retras la 33 de ani
Campionate
Decizie-ȘOC în fotbal! A plecat de la Liverpool și s-a retras la 33 de ani
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”
Nationala
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

O echipă de fotbal poartă un nume inspirat de „opera” lui Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai umanității! Clubul e lider în campionatul țării care a făcut istorie la Euro 2024


Comentarii (62)
MaxiP
MaxiP  •  07 Iulie 2024, 00:26
Postat de Vlad_Dracul_ pe 05 Iulie 2024, 20:14

Eh, în cazul marilor puteri coloniale prezența a 2 "naturalizați" e acceptabilă, reprezintă o "pată de culoare" care nu atentează la identitatea națională. Pe vremea mea Franța îi avea pe Tresor și Tigana, Anglia pe Viv Anderson și John Barnes, Olanda pe Rijkaard și Gullit, Portugalia pe Jordao... Dar erau maxim DOI, nu trei sferturi de echipă. Și asta, repet, doar la puterile coloniale, nu la RFG, Austria, Elveția, țările nordice. Pân' la urmă nu suntem talibani, Europa e gazdă primitoare, vizitați-o dar n-o invadați, s'il vous plait.

Nu sunt naturalizati, acolo s-au nascut majoritatea. Naturalizarile sunt cu totul altceva, obtinute prin obtinerea cetateniei, de pilda noi il avem pe Camora, sincer nu stiu daca Germania si Franta au vreun naturalizat. Deci practic am avut mai multi. E o diferenta. Apoi Europa e foarte primitoare si pentru forta de munca, nu doar pentru "invazii" si vizite. Mi se pare ca mai degraba e o invidie a romanilor legata de acesti "invadatori", dar simplul motiv e ca Romania nu e o gazda atat de primitoare si de tentanta pentru stabilirea pe termen lung aici. Si hai sa fim sinceri, intr-o groaza de sporturi, Romania a fost printre primele natiuni care foloseau sportivi de etnie, unii chiar celebri, pe vremea cand da, nu erau atatia colonizati prin nationalele altor tari. Dar nu erau nici ei naturalizati, erau oameni nascuti si crescuti aici.

roadghost
roadghost  •  05 Iulie 2024, 23:11
Postat de dM101 pe 05 Iulie 2024, 22:49

Dumnezeu sa-l ierte pe Miki Mitoman Alexandrescu, comentariul tau imi aduce aminte de el si priereniile lui la catarama cu toti pilotii de F1 :))

:)))))))))))))))))))

buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  05 Iulie 2024, 23:10

Ma bucur foarte mult ca una dintre echipele sustinatoare de popo.. a fost trimisa acasa. Acum sper ca urmeaza si *** politicieni in seara aceasta...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează