FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

CORESPONDENȚĂ DIN UNGARIA Antrenorul care merge all-in pe varianta Mircea Lucescu la națională: „Eram șocat. Nu înțelegeam de ce nu i se acordă lui acest post. E încă tânăr”

Mircea Lucescu e cel mai titrat antrenor român +39   FOTO
Mircea Lucescu e cel mai titrat antrenor român

Articol de , - Publicat vineri, 02 august 2024 10:57 / Actualizat vineri, 02 august 2024 13:02

Mircea Lucescu (79 de ani) e favorit să devină noul selecționer al României. Din informațiile GSP.RO, „Il Luce” ar urma să parafeze luni oficial toate actele, urmând ca marți acesta să fie prezentat oficial.

Dan Petrescu, antrenorul de la CFR Cluj, a comentat la finalul meciului din turul II preliminar din Conference League cu Neman Grodno, pe care l-a jucat în Ungaria, numirea foarte probabilă a lui Mircea Lucescu în funcția de selecționer.

„Când am fost întrebat de Hagi, am spus că e cea mai bună variantă. De departe! Acum, când s-a vorbit de alți antrenori mai tineri, eram șocat... Când eu îl vedeam pe Mircea Lucescu că merge la meciuri, participă, vorbește. E încă tânăr, după cum îl văd! Nu înțelegeam de ce nu i se acordă lui postul ăsta” a fost prima reacție a lui Petrescu.

Dan Petrescu: „Lucescu are experiența să ne ducă la Mondial!”

Care a continuat spunând că „este decizia corectă dacă Mircea Lucescu va fi antrenor”. Și a transmis un mesaj clar: „Toți ar trebui să fie alături de dânsul pentru că este un mare, mare antrenor. A dovedit-o!”.

Mai mult, Dan Petrescu spune că Mircea Lucescu „are experiența necesară să conducă echipa la Campionatul Mondial! Ăsta trebuie să fie obiectivul, dar alegerea e cea mai bună”.

E o veste minunată, sper să vină Mircea Lucescu la națională. Ar fi o bucurie mare de tot! Altul mai potrivit nu mai găseai, în condițiile în care Hagi a refuzat. Gică îi cunoștea mult mai bine pe jucători decât nea Mircea, era omul potrivit la locul potrivit

Daniel Pancu, selecționer Under 21

Ar fi al doilea mandat al lui Mircea Lucescu pe banca naționalei

Mircea Lucescu a mai antrenat echipa națională în perioada 1981-1986, adunând 58 de meciuri în acel mandat pe banca primei reprezentative: 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri.

Mircea Lucescu și Pep Guardiola. Foto: Imago
Mircea Lucescu și Henrikh Mkhitaryan. Foto: Instagram
Mircea Lucescu și Serhiy Sydorchuk, la Dinamo Kiev Foto: Imago
Mircea Lucescu și Mykola Shaparenko. Foto: Imago Images
Mircea Lucescu și Răzvan Raț
+34 FOTO

Lucescu a reușit în 1983 o performanță fantastică: să califice echipa la Euro '84 dintr-o grupă aproape imposibilă, cu Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru. Are în total 36 de trofee ca antrenor.

Mircea Lucescu este liber de contract din noiembrie 2023, când și-a încheiat mandatul la Dinamo Kiev. Pentru „Il Luce” a insistat și Rapid, însă acesta a refuzat propunerea venită dinspre Giulești.

România nu este singura echipă națională din mandatul lui Lucescu. „Il Luce” a pregătit și selecționata Turciei, în perioada august 2017 - februarie 2019.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
Superliga
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”
Superliga
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (8)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  02 August 2024, 18:14
Postat de lulu pe 02 August 2024, 13:24

Mi-era dor de anii '80 și de vaicarelile de rigoare:arbitrul a tras cu ceilalți,terenul a fost în pantă și nu ne-a avantajat,vântul a bătut tot meciul împotriva noastră, e o conspirație împotriva naționalei României etc.Cum naiba sa-l punem selecționer pe un om ,la aproape 80 ani,câte nu a mai antrenat de vreo 2 ani și care după perioada Sahtar a avut numai și numai esecuri?!Chiar atât de incapabili sunt diriguitorii fotbalului românesc încât nu-s în stare să angajeze un antrenor decent?!S-au umplut de penibil cu Hagi ,pe care nu-l prea califica nimic pt.respectiva funcție,continuă căutările cu Lucescu,Mutu,Radoi ,antrenori demiși de peste tot.La tineret,alt antrenor fără nicio performanță, Panduru.Si mai visam la calificări!!!

Lucescu nu a mai antrenat de anul trecut. Și nu a fost demis de nicăieri.

laur_gr
laur_gr  •  02 August 2024, 17:01

Sunt 100% de acord. Un mare antrenor lauda un mare antrenor.

mafa
mafa  •  02 August 2024, 14:13

MIRCEA LUCESCU...de ce credeți ca nu-l vor neamul lui Beeeeecali ??....pentru simplul fapt ca nu va mai avea ce pune în farfurie, cel puțin câțiva ani buni.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează