INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RANGERS - FCSB

EXCLUSIV Tatăl lui Mihai Popescu, detalii savuroase despre fiul său înainte de Rangers - FCSB: „Voiai să-i batem pe ăștia?!”

Mihai Popescu, în tricoul lui St Mirren
Mihai Popescu, în tricoul lui St Mirren

Articol de - Publicat marti, 22 octombrie 2024, 19:26 / Actualizat marti, 22 octombrie 2024 19:31

Actualul fundaș al lui FCSB, Mihai Popescu, 31 ani, a adunat două sezoane și jumătate în Scoția, unde a avut prilejul să înfrunte și pe Glasgow Rangers, în tricoul lui St. Mirren. Tatăl său povestește experiența fiului în Marea Britanie și dezvăluie momentul special așteptat de Mihai în preajma partidei de pe ”Ibrox Park”

Pe FCSB o așteaptă în continuare un meci de gală în Europa League, în deplasare cu Glasgow Rangers, iar pentru unul dintre jucătorii campioanei întâlnirea are o semnificație specială. Este vorba despre Mihai Popescu, singurul din lotul bucureștenilor care i-a mai înfruntat pe ”The Teddy Bears”, chiar pe miticul ”Ibrox Park”. Adică acolo unde roș-albaștrii vor căuta joi seara să mai adauge punct/puncte în traseul continental, după startul lansat cu RFS și PAOK.

Un milion de euro pentru Gigi Becali! Anunțul momentului: „Vineri mă întâlnesc cu Burleanu”
FCSB
Un milion de euro pentru Gigi Becali! Anunțul momentului: „Vineri mă întâlnesc cu Burleanu”

Amintire de coșmar: 0-4 cu Rangers, 4 penalty-uri pentru Glasgow

Mihai Popescu a evoluat în Scoția timp de două sezoane și jumătate, în intervalul 2019-2022, la St. Mirren, Hearts și Hamilton Academical. O singură dată a jucat însă contra lui Rangers, pe când era la St. Mirren: înfrângere cu 0-4.

Se întâmpla în februarie 2019. Se lua atunci la trântă cu trupa condusă de Steven Gerrard și dirijată din teren de căpitanul Tavernier, azi unicul supraviețuitor al lui Rangers față de formula din urmă cu cinci ani și jumătate.

A fost o partidă de coșmar, cu patru penalty-uri acordate gazdelor - trei fructificate, unul ratat! Popescu n-a fost însă vinovat la niciuna dintre fazele de 11 metri.

+1 FOTO

Constantin Popescu: „Îi place stilul britanic, mai bărbătesc”

„Mihai era tare supărat în vestiar, iar colegii, mai relaxați, l-au întrebat de ce e așa dezamăgit. «Păi, am pierdut cu 4-0!». «Și ce, voiai să-i batem pe ăștia?!». Așa e felul lui de a fi. Se consumă la orice înfrângere, indiferent de adversar”, povestește pentru GSP.RO chiar tatăl fundașului.

Constantin Popescu a jucat și el fotbal la nivel județean, în Argeș. Locuiește în Câmpulung Muscel, de unde provine familia, și spune că, „pentru Mihai, experiența din Scoția a fost una extraordinară. Îi place stilul britanic, mai bărbătesc. Și a avut dintotdeauna acest spirit de luptător. S-a adaptat modelului de acolo, s-a maturizat”.

Completează: „La St. Mirren s-a simțit cel mai bine. A și marcat din penalty golul care a însemnat salvarea echipei de la retrogradare. E o fotografie mare cu el chiar pe holul dinspre vestiare, are un loc special acolo în inimile suporterilor, mai ales că a intrat încă de la început titular. Și și-a făcut mereu treaba cu dedicare”.

Tatăl lui Mihai Popescu, detalii savuroase despre fiul său înainte de Rangers - FCSB: „Voiai să-i batem pe ăștia?!”
Constantin Popescu, tatăl lui Mihai Popescu, fundașul lui FCSB

Constantin Popescu: „Îl duc eu cu mașina dacă are oferta asta”

„Dacă va intra la Glasgow, va fi o provocare pentru el să demonstreze și celor de la Hearts că era omul potrivit și pentru ei la momentul respectiv, numai că acolo au fost anumite neînțelegeri. Mihai voia să joace, antrenorul a fost mai sceptic în anumite situații. În fine! A trecut! Cert e că băiatul nu mai are demult emoții înaintea unor partide cum va fi cea cu Rangers. Nu mai e la început. Din contră, meciurile astea îl motivează și-l încarcă pozitiv extraordinar”, adaugă Popescu senior.

Pe Mihai l-am luat la meciurile mele încă de când avea patru-cinci ani. Mi-aduc aminte că mai băgam alunecări, mă umpleam de noroi. Așa s-a jucat și el, a ajuns acasă mânjit peste tot și l-a luat maică-sa în vizor. «Ce-ai, mă, pe tine? Ce-ai făcut?». «Da’ de ce-mi zici numai mie? Pe tata nu-l cerți niciodată!». Am izbucnit toți în râs, evident
Constantin Popescu, tatăl lui Mihai Popescu

Admite că pentru toată lumea a fost o surpriză destinația Scoția, unde românii ajung destul de rar: „Mihai juca la Dinamo și Giovanni Becali l-a întrebat pe Rednic, care era antrenor, dacă-i dă voie băiatului să plece la St. Mirren. Rednic a luat-o ca pe o glumă. Nu credea. A și zis: «Dacă există oferta asta, îl duc eu cu mașina»”.

+1 FOTO

„Va deveni tată după partida de la Glasgow”

Cum va fi la Rangers – FCSB? ”O partidă echilibrată, cu siguranță! Dacă Mihai va juca, va da o mie la sută pe teren! Oricum, FCSB are un lot foarte compact, o bancă de rezerve generoasă, adică oricine intră pe parcurs poate veni cu un plus”, estimează Constantin Popescu.

Relatează că mariajul lui Mihai cu campioana e unul care a prins rapid: „Discutam cu el în urmă cu niște ani cum ar proceda dacă i-ar veni o ofertă de la FCSB. «Tati, m-aș duce, sunt profesionist, îmi fac datoria oriunde mă va purta cariera. Nu contează numele clubului». Sigur, de ce să ne ascundem, a contat acum și factorul financiar, pentru că, până la urmă, totul trece prin stomac”.

+7 FOTO

Nu-l deranjez, în general, înaintea meciurilor, fiindcă știe ce are de făcut. E optimist și pentru partida de la Glasgow. Doar îl încurajez prin câteva cuvinte și e suficient pentru el să știe că-i suntem alături
Constantin Popescu, tatăl lui Mihai Popescu

Și, în final, dezvăluie un moment important din viață pe care Mihai îl așteaptă cu sufletul la gură: ”Va avea un băiețel în curând! Soția va naște până la sfârșitul lunii. Cred că bebe a vrut să treacă întâi meciul cu Rangers înainte să vină pe lume!”. Iar cel mic va purta un nume de inspirație britanică: Etan.

66 meciuri a jucat Mihai Popescu în primele două ligi din Scoția, la St. Mirren, Hearts (promovare în L1) și Hamilton Academical: a înscris două goluri

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT de la FCSB? » Jucătorul dispărut din echipa roș-albaștrilor nu mai intră în planurile lui Becali
Superliga
OUT de la FCSB? » Jucătorul dispărut din echipa roș-albaștrilor nu mai intră în planurile lui Becali
Tatăl lui Mihai Popescu, detalii savuroase despre fiul său înainte de Rangers - FCSB: „Voiai să-i batem pe ăștia?!”
Europa League
Tatăl lui Mihai Popescu, detalii savuroase despre fiul său înainte de Rangers - FCSB: „Voiai să-i batem pe ăștia?!”
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Campionate
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (2)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  22 Octombrie 2024, 21:09

Mihai era tare supărat în vestiar, iar colegii de la fcsb, mai relaxați, l-au întrebat de ce e așa dezamăgit. «Păi, am pierdut cu 5-0!». «Și ce, voiai să-i batem pe ăștia cu rezervele?!»

steaua.libera
steaua.libera  •  22 Octombrie 2024, 20:47

Îmi plac mai mult articolele de genul decât ce-a zis Becali sau Stoica…

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close