INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  YOUTH LEAGUE

Hagi mai are și motive de satisfacție! Farul U19, victorie în turul 2 din UEFA Youth League

FOTO: Facebook @Farul
FOTO: Facebook @Farul

Articol de - Publicat miercuri, 23 octombrie 2024, 16:57 / Actualizat miercuri, 23 octombrie 2024 18:20

Gică Hagi are, în sfârșit, și motive de satisfacție în acest sezon. Dacă nu de la echipa mare, măcar din partea puștilor crescuți la academia care-i poartă numele. Farul a debutat cu dreptul în actuala ediție a UEFA Youth League, competiție care aduce la start cei mai buni juniori mari din Europa.

Constănțenii i-au învins cu 2-0 pe sârbii de la IMT Novi Belgrad, în prima manșă din turul secund al competiției. Elevii lui Stere Banioti au dominat clar partida disputată astăzi, pe arena centrală a bazei sportive de la Ovidiu.

Primul gol a venit după 11 minute, grație unei acțiuni personale a căpitanului Luca Băsceanu, încheiată cu un șut perfect la colțul lung. Gazdele au continuat să controleze jocul, însă diferența s-a mărit tot după o reușită individuală, în minutul 30.

Mijlocașul Alexandru Marchidan l-a surprins pe portarul sârb cu un șut de la 30 de metri, care s-a dus lângă bară. În finalul primei reprize, alb-albaștrii au mai beneficiat de două șanse uriașe de a marca, dar Alin Cocoș a trimis pe lângă din fața porții, iar Luca Băsceanu a fost blocat în momentul în care se pregătea să trimită în plasă.

Farul e favorită la calificare

La reluare, decarul gazdelor a ieșit din nou în evidență, țintind transversala dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. Iar Alin Cocoș și-a mai trecut în cont o ratare, șutul său la colțul lung ocolind poarta cu doar câțiva centimetri. Treptat, constănțenii au cedat inițiativa, permițându-le adversarilor să preseze, dar numeroasele faze fixe din preajma careului lui David Barbu au rămas fără rezultat. 

Drept urmare, constănțenii au luat o opțiune importantă pentru calificare, înaintea returului programat pe 6 noiembrie, la Loznica, în Serbia. Dacă va concretiza avantajul luat în tur, Farul va juca în turul al treilea al competiției cu învingătoarea duelului dintre Lokomotiv Zagreb și Dinamo Minsk (Belarus).

4dintre juniorii de la Farul au debutat deja în Superligă, Ionuț Cercel, Luca Banu, Luca Băsceanu și Alexandru Stoian

FINAL» Farul Constanța U19 - IMT U19 2-0

  • Au marcat: L. Băsceanu 12, A. Marchidan 30

Farul U19: D. Barbu - R. Munteanu, I. Cercel, Dumitra, Aioanei - Marchidan, Banu - Avramescu, Băsceanu, Al. Stoian - A. Cocoș
Antrenor: Stere Banoti

IMT U19: Curuvija - Radosavljevic, Pokimica, Poznanovic, Velickovic - Krstovic - Prvanovic, Wypart, Jovicic, Zagar - Jovic
Antrenor: Lazar Popovic

Stadion: „Central”, Ovidiu
Arbitru: Ante Culina (Croația)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Aproape 1,2 milioane de români nu pot vedea Rangers - FCSB la TV » Care e motivul
Europa League
Aproape 1,2 milioane de români nu pot vedea Rangers - FCSB la TV » Care e motivul
Mititelu a demarat negocierile pentru înlocuitorul lui Croitoru. Discuții cu un fost antrenor de la Dinamo: „Ni-l dorim foarte mult”
Liga 2
Mititelu a demarat negocierile pentru înlocuitorul lui Croitoru. Discuții cu un fost antrenor de la Dinamo: „Ni-l dorim foarte mult”
Raul Rusescu nu înțelege ce se întâmplă la o forță a Ligii 1: „E mai grav decât credeam...”
Superliga
Raul Rusescu nu înțelege ce se întâmplă la o forță a Ligii 1: „E mai grav decât credeam...”

„Cum adică să NU-l umilesc?” » Campioana Otilia Bădescu, interviu rar despre luptele pe muchie de paletă: „Chinezii au refuzat să mă pregătească, le-a fost frică!” + Ce mare regret are

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (1)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  23 Octombrie 2024, 17:48

...hagi este un antrenor terminat ...nu i mai da nimeni bani ...deci n are motive de satisfactie ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează