INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

EXCLUSIV Lovitură primită de Gigi Becali! Cât a costat-o pe FCSB înfrângerea din Scoția » Ce sumă are deja în cont campioana României după trei etape ale grupei!

Gigi Becali a preferat să-și menajeze destui titulari pentru derbyul cu Rapid decât să mai facă bani și la Glasgow / Foto: GSP.ro +44   FOTO
Gigi Becali a preferat să-și menajeze destui titulari pentru derbyul cu Rapid decât să mai facă bani și la Glasgow / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2024, 17:30 / Actualizat vineri, 25 octombrie 2024 18:16

FCSB a pierdut o sumă care putea atinge 3 milioane de euro, din pricina înfrângerii jenante de joi seară, de la Glasgow (0-4). De vină e faptul că roș-albaștrii au picat vertiginos 9 locuri, de pe 4 până pe 13, rămânând cu șase puncte. Fiecare poziție în topul grupei de Europa League e cotată, potrivit formulei cu 36 de echipe, la 275.000 de euro.

Decizia lui Gigi Becali de a folosi o formulă cu destule rezerve contra celor de la Rangers, pe „Ibrox Park”, nu are repercusiuni doar asupra poziției din ierarhia competiției, ci a provocat și o pagubă importantă în conturile latifundiarului din Pipera. Cam dublul banilor plătiți recent pentru transferul lui Daniel Bîrligea de la CFR Cluj!

Campioana din Superligă nu mai poate primi din bonusul cuvenit în virtutea clasării în grupe decât 6,6 milioane de euro! Este rezultatul scorului din capitala Scoției, 0-4 contra echipei la care Ianis Hagi nu a contat deloc, nefiind trecut pe lista UEFA.

Luis Phelipe în FCSB - Rangers, scor 0-4. Foto: Cristi Preda (GSP)
Rangers a deschis scorul cu FCSB, în minutul 10 prin Lawrence. Foto: Cristi Preda (GSP)
Rangers a deschis scorul cu FCSB, în minutul 10 prin Lawrence. Foto: Cristi Preda (GSP)
Aproximativ 2.000 de fani români au fost prezenți, joi seară, pe Ibrox Park la meciul Rangers - FCSB. Foto: Cristi Preda (GSP)
+39 FOTO

FCSB are 6,8 milioane €, exclusiv bonusurile de rezultate

Concret, situația actuală din topul Europa League, locul al 13-lea cu șase puncte, la egalitate cu Lyon, Olympiacos și Rangers (diferența o face golaverajul, FCSB are 0), îi generează o pagubă de 2,475 milioane de euro.

La care se poate adăuga o sumă cuprinsă între 150.000 de euro (prima pentru egal) și 450.000 (la victorie). Adică maximum 2,925 milioane.

Sumă cu care gruparea roș-albastră ar fi trecut de pragul de 16 milioane și ar fi depășit-o pe Hoffenheim, nimeni alta decât adversara din Bundesliga de pe 12 decembrie, în Germania!

Supercomputerul Opta a făcut toate calculele: ce șanse are FCSB să meargă mai departe în Europa League, după eșecul cu Rangers
FCSB
Supercomputerul Opta a făcut toate calculele: ce șanse are FCSB să meargă mai departe în Europa League, după eșecul cu Rangers

Le-a lăsat în urmă pe mai bine cotatele PAOK și Qarabag

Așa, plecând din Scoția cu mâna goală și cu blazonul serios șifonat, formația antrenată de Elias Charalambous trebuie să se mulțumească numai cu 6.600.000 de euro.

Bani care se adaugă bonusurilor deja încasate până în prezent pentru parcursul din Champions Leagure (două tururi) și Europa League (tot două tururi).

Lovitură primită de Gigi Becali! Cât a costat-o pe FCSB înfrângerea din Scoția » Ce sumă are deja în cont campioana României după trei etape ale grupei!
Golul al treilea al lui Rangers, înscris de Vaclav Cerny, a decis deja soarta meciului de la Glasgow (0-4) / Foto: Imago

Defalcate, veniturile grupării patronate de Gigi Becali sunt următoarele (mai puțin bonusul pentru locul actual din cele 36 de participante plus încasările din biletele și pachetele puse în vânzare la meciurile de pe teren propriu):

- 530.000 de euro pentru preliminarii;
- 4,31 milioane în contul accederii în grupa de Europa League;
- 430.000 de euro din cota de market pool a drepturilor TV pentru zona Uniunii Europene (locul al 29-lea în grupă);
- 640.000 de euro din cota non-UE de market pool (idem ca mai sus);
- 900.000 de euro în contul victoriilor cu RFS Rigas și PAOK Salonic.
TOTAL: 6.810.000 de euro

18,62milioane de euro este bonusul pe care FCSB îl putea obține dacă se califica în grupele Champions League. Mai mic cu 2,4 milioane decât suma totală la care a ajuns campioana României, fără a contabiliza banii din vânzarea biletelor la meciurile de pe Arena Națională

TOPUL BANILOR ADVERSARELOR FCSB

Loc Echipă Sumă încasată
1. MIDTJYLLAND 21,6*
2. OLYMPIACOS 19,9
3. MANCHESTER UNITED 19,7
4. GLASGOW RANGERS 19,2
5. HOFFENHEIM 15,96
6. FCSB 13,45
7. PAOK SALONIC 12,67
8. QARABAG 11,98
9. FC RFS 7,1
* Sumele sunt exprimate în milioane de euro.

Lovitură primită de Gigi Becali! Cât a costat-o pe FCSB înfrângerea din Scoția » Ce sumă are deja în cont campioana României după trei etape ale grupei!
Jucătorii lui Philippe Clement nu le-au lăsat nicio speranță adversarilor de la FCSB joi, pe Ibrox Park / Foto: Imago

Astfel, însumând câștigurile din primele extra-teren cu acelea pentru rezultate și poziționarea actuală din Europa League, vom ajunge la 13,41 milioane de euro.

9e punctajul minim obținut de supercomputerul Opta pentru a garanta calificării în play-off (locurile 9-24) în Europa League. Pentru a prinde Top 8, FCSB ar avea nevoie de 15 (adică trei victorii sau două succese și trei egaluri)!

Numai că fondurile care vor îmbogăți „averea” stagională europeană a lui Gigi Becali nu se limitează aici. Să vedem în continuare de ce...

Din coeficienții UEFA care iau în considerare performanțe din ultimele cinci sezoane (2019-2024), FCSB mai are de primit 3 felii a câte 200.000 de euro (doar atât din cauza rezultatelor foarte slabe ale roș-albaștrilor în Europa, locul al 34-lea în grupă).

Lovitură primită de Gigi Becali! Cât a costat-o pe FCSB înfrângerea din Scoția » Ce sumă are deja în cont campioana României după trei etape ale grupei!
Așa arăta configurația banilor câștigați de echipele din Europa League înaintea meciurilor de joi seară / Foto: X Football Meets Data

Plus alte 8 felii din coeficientul ultimului deceniu, fiecare treaptă valorică aducând tot 0,2 milioane (adică 1,6 milioane).

Fonduri mici din market pool: 1.070.000 €, locul 33 în grupă!

A treia sursă de venituri ce nu are legătură cu evoluțiile din iarbă ale trupei lui Elias Charalambous o reprezintă banii „produși” de market pool.

4milioane de euro este suma calculată de GSP.ro a încasărilor realizate de FCSB până acum din comercializarea biletelor de intrare la meciurile din grupa de Europa League de pe Arena Națională

Deși este singura reprezentantă a României rămasă în competițiile continentale, FCSB nu ocupă decât a 29-a poziție din 36 de cluburi ale seriei XXL din Europa League.

Tradus financiar, acest loc codaș înseamnă 8 x 75.000 de euro egal 600.000. Dacă vom trage linie, vom afla că, după primele trei partide din actuala întrecere, campioana Superligii atrage 2,8 milioane de euro!

Lovitură primită de Gigi Becali! Cât a costat-o pe FCSB înfrângerea din Scoția » Ce sumă are deja în cont campioana României după trei etape ale grupei!
Acestea sunt bonusurile acordate de UEFA în Europa League începând cu fazele eliminatorii

Lider este clubul lui Drăgușin. Midtjylland se află pe locul 9

Potrivit calculelor făcute de GSP.ro, FCSB s-ar situa (repetăm, fără sumele aduse de comercalizarea tichetelor pentru fiecare joc de acasă și a pachetelor la cele trei partide rămase de disputat pe Arena Națională în Europa League), exact în jurul celei de-a 20-a poziții, cu care este creditată în privința șanselor de calificare în play-off-ul pentru „optimi”.

16milioane și 210 mii de euro a acumulat până acum FCSB din evoluțiile sale în acest sezon din Champions și Europa League, în condițiile în care mai are de disputat trei meciuri acasă și două „afară”

La vârful topului, descoperim o mare aglomerație pentru primul loc financiar. Tottenham, cu punctaj maxim, a strâns și cei mai mulți bani (exact 25 de milioane de euro).

Lovitură primită de Gigi Becali! Cât a costat-o pe FCSB înfrângerea din Scoția » Ce sumă are deja în cont campioana României după trei etape ale grupei!
Atacantul polonez Adam Buksa va fi unul dintre marile pericole pentru FCSB la meciul de pe 7 noiembrie / Foto: Imago

Trupa la care a jucat integralist Radu Drăgușin contra lui AZ Alkmaar (1-0 la Londra) le-a luat fața cu puțin celor de la SS Lazio, liderul grupei, cu 24,5 milioane, și celor de la Ajax (loc 4 în grupă).

De altfel, mergând mai departe, primele zece formații nu au încasat niciuna mai puțin de 20 de milioane de euro! Cu 50 la sută peste banii care s-ar duce acum de la UEFA către FCSB dacă s-ar trage linie.

TOP 10 VENITURI EUROPA LEAGUE

Loc Echipă Sumă încasată
1. TOTTENHAM 25*
2. LAZIO ROMA 24,5
3. AJAX AMSTERDAM 24,4
4. EINTRACHT FRANKFURT 23,6
5. GALATASARAY ISTANBUL 23,5
6. SLAVIA PRAGA 21,8
7. MIDTJYLLAND 21,6
8. BODO/GLIMT 21,5
9. OLYMPIQUE LYON 21,2
10. AS ROMA 20,2
* Sumele sunt exprimate în milioane de euro.

S-au dat 40.000 de pachete la restul jocurilor de acasă!

La totalul deja calculat la stadiul actual, mai trebuie puși banii rezultați din participarea spectatorilor care vor asista la cele trei meciuri rămase de jucat pe Arena Națională.

Conform calculelor făcute de GSP.ro, 40.000 de pachete sunt vândute pentru întâlnirile cu: Mitdjylland (7 noiembrie), Olympiacos (28 noiembrie) și Manchester United (30 ianuarie).

Nu mai sunt libere decât circa 14.000, cele mai numeroase găsindu-se încă la Iinelul al 3-lea de la Tribune, aproximativ 12.300. Locurile la Tribuna I aflate la primele două inele, inelul de jos al Peluzei 1 și întreaga Peluză Nord sunt deja SOLD OUT!

Cele trei partide incluse în pachet sunt cele împotriva celor de la FC Midtjylland (7 noiembrie, ora 19:45), Olympiacos (28 noiembrie, 22:00) și Manchester United (30 ianuarie, 22:00).
Prețurile sunt următoarele, în ordine crescătoare:
PELUZA 1- INEL 1: 210 RON (restul locurilor de la Peluze sunt epuizate, la fel ca biletele de la inelele 1 și 2 ale Tribunei 1!)
TRIBUNA 2 - INEL 3:- 400 RON;
TRIBUNA 2 - INEL 2: 440 RON;
TRIBUNA 2 - INEL 1: 480 RON;
TRIBUNA 1 - INEL 3: 400 RON;
VIP 3: 850 RON;
VIP 2: 1.150 RON;
LOJE: 1.450 RON.

Dacă acum mai bine de o lună scriam că încasările ajunseseră la circa 3,4 milioane de euro (fără a lua în calcul și banii obținuți prin vânzarea tichetelor online și la casele stadionului pentru prima partidă cu letonii de la Rigas FC (4-1), actualizarea situație ne spune că Gigi Becali și-a atins obiectivul de a „face” 4 milioane din bilete.

Numai că la acest prag financiar important atins, se vor suplimenta veniturile cu banii din pachetele disponibile și din vânzarea separată pe fiecare joc.

21de milioane de euro e suma totală pe care GSP.ro estimează că FCSB o poate obține din toate sursele de venit. Aici nu am inclus, desigur, bonusurile ulterioare de primit în schimbul punctelor câștigate, nici banii rezultați (în plus sau în minus) în funcție de locul ocupat la finele grupei

Într-o ipoteză optimistă, se mai poate încasa măcar un milion de euro doar din înfruntarea cu „Diavolii Roșii” ai lui Erik ten Hag!

Lovitură primită de Gigi Becali! Cât a costat-o pe FCSB înfrângerea din Scoția » Ce sumă are deja în cont campioana României după trei etape ale grupei!
Manchester United (reprezentată de Manuel Ugarte la Istanbul), la ultimul meci din grupa de Europa League, va fi un nume care va face casă închisă pe Arena Națională peste trei luni / Foto: Imago

Mai ales de la duelul de 5 stele, programat în București la sfârșitul lui ianuarie 2025. Prețurile o vor lua razna atunci, în condițiile în care acum, la oficial, tichetul de acces se vinde cu 280 RON (56 de euro).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul din Superliga îl vrea pe jucătorul făcut praf de Gigi Becali: „L-aș lua oricând de la FCSB”
Superliga
Patronul din Superliga îl vrea pe jucătorul făcut praf de Gigi Becali: „L-aș lua oricând de la FCSB”
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Stiri extrasport
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Surpriză! Dan Petrescu l-a ales pe înlocuitorul lui Louis Munteanu! A jucat doar 144 de minute în acest sezon
Superliga
Surpriză! Dan Petrescu l-a ales pe înlocuitorul lui Louis Munteanu! A jucat doar 144 de minute în acest sezon

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (9)
burgman
burgman  •  25 Octombrie 2024, 20:29
Postat de eugenrc pe 25 Octombrie 2024, 19:29

Genul asta de interpretare duce si lumea afacerilor catre haos. Cum naiba sa te coste ceva ce nu primesti? Ne-am tampit de tot. Adica eu sunt in pierdere daca in loc sa iau o prima de 200 o iau doar de 100 ? ALO, ce primesti e pe plus, PRIMESTI nu dai nimic. Aceiasi tampenie de logica ca cea cu marile firme care obtin profit dar daca nu obtin un profit mai mare ca in anul anterior e dezastru, isi plang de mila, sunt disperati si iau niste masuri care in general afecteaza angajatii si calitatea produselor lor chiar daca ei sunt pe plus. In opinia mea traim intr-o Lume nebuna care se avanta de la an la an intr-o competitie din ce in ce mai sinucigasa, doar de dragul banilor.

Ai perfectă dreptate, e ca în bancul ăla de la Radio Erevan, că i s-a făcut cadou o bicicletă, dar de fapt i s-a furat.

eugenrc
eugenrc  •  25 Octombrie 2024, 19:29

Genul asta de interpretare duce si lumea afacerilor catre haos. Cum naiba sa te coste ceva ce nu primesti? Ne-am tampit de tot. Adica eu sunt in pierdere daca in loc sa iau o prima de 200 o iau doar de 100 ? ALO, ce primesti e pe plus, PRIMESTI nu dai nimic. Aceiasi tampenie de logica ca cea cu marile firme care obtin profit dar daca nu obtin un profit mai mare ca in anul anterior e dezastru, isi plang de mila, sunt disperati si iau niste masuri care in general afecteaza angajatii si calitatea produselor lor chiar daca ei sunt pe plus. In opinia mea traim intr-o Lume nebuna care se avanta de la an la an intr-o competitie din ce in ce mai sinucigasa, doar de dragul banilor.

StanGeorge82
StanGeorge82  •  25 Octombrie 2024, 19:10

Să câștige cât mai mulți bani . oricum nu ii ia cu el pe toți în mormânt

Vezi toate comentariile (9)
Comentează