SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SPANIEI, ETAPA 2, PAMPLONA - VIANA, 180KM

Tăcerea sprinterilor » Degenkolb, victorie în Turul Spaniei

John Degenkolb (foto: reuters)
John Degenkolb (foto: reuters)

Articol de - Publicat duminica, 19 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 august 2012 20:06

Germanul John Degenkolb ( Argos Shimano) a cîştigat la sprint cea de-a doua etapă din Turul Spaniei, profitînd de absenţa sprinterilor de calibru. Spaniolul Jonathan Castroviejo (Movistar) rămîne în roşu

180 de kilometri navarezi croiţi după chipul şi asemănarea echipelor de sprint, un pahar de lichior digestiv înainte ca plutonul să mestece căţărările infernale din prima săptămînă de întrecere. Iar drumurile de astăzi au fost ca cele ce taie dealurile ascunse din Moldova. Uşor denivelate, cu porţiuni de fals plat, pline de verdeaţă şi poveşti, provocînd un scurtcircuit periculos între moţăiala duminicală şi goana incomodă de sub temperaturile nimicitoare. Turul Spaniei a oferit primei etape în linie statutul rar de arenă a sprinterilor, dar s-a debarasat şi de tricoul de cel mai bun căţărător, după ce l-a aruncat în luptă pe Alto de la Chapela.

Javier Aramendia (Caja Rural), Mikhail Ignatiev (Katusha) şi Javier Chacon (Andalucia) au făcut baie de soare, la doar cîţiva kilometri după startul din Pamplona, înainte ca mii de litri sa facă circuitul apei în pluton, via maşinile directorilor sportivi. Patru minute de respiro au acumulat fugarii, iar mila lui Dumnezeu s-a manifestat în rapoarte meteorologice dinspre Viana, acolo unde picături mari au început să izbească asfaltul, confirmînd decizia inteligentă a organizatorilor de a muta Vuelta în nord. În mijlocul plutonului, înconjurat de garda albastru-închis a celor de la Movistar, Castroviejo, tricoul roşu, a schimbat cîteva cuvinte cu Valverde şi Cobo, după care a dat dovadă de umilinţă şi a făcut cinste cu cîteva bidonaşe.

Sentimentul de aşteptare din pluton s-a tradus prin precauţie, dar echipele cu oameni în stare să ridice viteza la cote înfricoşătoare au început să strîngă menghina odată cu apropierea finalului. Cele 3 capete au căzut sub bannerul de 10 kilometri, GreenEDGE a încercat să preia frîiele plutonului, dar australianul Allan Davis a accelerat prea devreme, a fost copleşit de ritmul germanului John Degenkolb şi s-a mulţumit să îi ţină faţa favoritului Ben Swift. Degenkolb a obţinut prima victorie într-un Mare Tur, la doar 23 de ani, şi a arătat că ştie să-şi adjudece şansele.

Clasamentul etapei:
1 John Degenkolb (Ger) Argos-Shimano 4:38:40
2 Allan Davis (Aus) Orica - GreenEdge 0:00:00
3 Ben Swift (GBr) Sky Procycling 0:00:00
4 Elia Viviani (Ita) Liquigas-Cannondale 0:00:00
5 Klaas Lodewyck (Bel) BMC 0:00:00

Clasamentul general:
1 Jonathan Castroviejo Nicolas (Spa) Movistar  4:57:31
2 Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar T 0:00:00
3 Javier Moreno Bazan (Spa) Movistar  0:00:00
4 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar 0:00:00
5 Benat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar 0:00:00
6 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Movistar 0:00:04
7 Dennis Van Winden (Ned) Rabobank 0:00:10
8 Niki Terpstra (Ned) Omega Pharma-Quickstep 0:00:10
9 Kevin De Weert (Bel) Omega Pharma-Quickstep 0:00:10
10 Alessandro Ballan (Ita) BMC 0:00:10

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ianis Hagi, surprins de soție în ziua în care a împlinit 26 de ani: „Avem o singură viață!”
Stranieri
Ianis Hagi, surprins de soție în ziua în care a împlinit 26 de ani: „Avem o singură viață!”
Gigi Becali și Marcel Ciolacu, război politic total: „Poate încalc linia roșie! E prea mic pentru mine!”
Stiri extrasport
Gigi Becali și Marcel Ciolacu, război politic total: „Poate încalc linia roșie! E prea mic pentru mine!”
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (1)
budur
budur  •  20 August 2012, 12:54

a sprintat de nicaieri si a castigat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează