SPORTURI  »  BASCHET  »  WNBA

REZUMAT VIDEO Sabrina Ionescu, la primul titlu al carierei » New York Liberty a devenit, în premieră, campioana WNBA!

Sabrina Ionescu / Foto: Captură de ecran Instagram
Sabrina Ionescu / Foto: Captură de ecran Instagram

Articol de - Publicat luni, 21 octombrie 2024, 09:45 / Actualizat luni, 21 octombrie 2024 09:58

New York Liberty, cu Sabrina Ionescu (26 de ani) în componență, a câștigat primul titlu din istoria organizației. Trupa lui Sandy Brondello și-a adjudecat cu 3-2 seria cu Minnesota Lynx, după un meci 5 care a avut nevoie de prelungiri: 67-62.

La un an după ce a pierdut finala WNBA contra lui Las Vegas Aces, New York Liberty a izbutit să revină în ultimul act al campionatului și, de această dată, să iasă învingătoare. La capătul unei serii foarte intense (3-2), gruparea la care evoluează Sabrina Ionescu și-a adjudecat primul titlu din istoria de 28 de ani a francizei.

CSM București a ratat aruncarea decisivă în ultima secundă a meciului cu Metz » Duelul săptămânii în Liga Campionilor la handbal feminin
LIGA CAMPIONILOR
CSM București a ratat aruncarea decisivă în ultima secundă a meciului cu Metz » Duelul săptămânii în Liga Campionilor la handbal feminin

Ionescu și Stewart, starurile lui Liberty, au marcat 5 din cele 34 de aruncări încercate

Confruntarea decisivă a început prost pentru Liberty și asta pentru că starurile ei nu au fost deloc în formă. Breanna Stewart a terminat partida cu 4/15 la nivelul aruncărilor, în timp ce Sabrina Ionescu a avut un neverosimil 1/19.

În aceste condiții, formația lui Sandy Brondello a beneficiat de aportul lui Jonquel Jones (17 puncte, 6 recuperări) și al Nyarei Sabally (13 puncte, 7 recuperări), care și-au ținut echipa în joc.

La pauză, Minnesota Lynx conducea cu 34 la 27, însă gazdele au revenit foarte bine de la vestiare și au încheiat sfertul al treilea în avantaj: 47-44. A urmat o secvență disputată, la capătul căreia oaspetele, conduse de Napheesa Collier (22 de puncte, 7 recuperări) și Kayla McBride (21 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), au fost aproape de a strica sărbătoarea new-yorkezilor.

Cheryl Reeve, antrenoarea lui Lynx, a contestat aprig arbitrajul

A fost nevoie de un fault discutabil primit de Stewart și de două libere marcate cu sânge rece, cu trei secunde înainte de final, pentru ca duelul să intre în prelungiri: 60-60. „Acest titlu ne-a fost furat”, avea să spună Cheryl Reeve, antrenoarea Minnesotei Lynx, la conferința de presă de după meci.

Liberty a gestionat mai bine repriza suplimentară și s-a impus cu 67 la 62, reușind să devină noua campioană a WNBA. Jonquel Jones, cu medii de 17,8 puncte și 7,6 recuperări, a fost numită MVP-ul finalei.

Sabrina Ionescu, jucătoarea cu părinți români, a contabilizat 12,4 puncte, 5,4 recuperări și 5,4 pase decisive în seria cu Lynx. Rămâne, însă, memorabil finalul meciului al treilea, când Ionescu a înscris coșul decisiv în ultima secundă, aducând victoria echipei sale: 80-77.

Sabrina Ionescu a fost jucătoarea în jurul căreia s-a construit echipa campioană

„E incredibil să vedem ce am reușit să realizăm într-un timp atât de scurt”, a spus, pentru ESPN, jucătoarea care a fost mentorată de legendarul Kobe Bryant și care este apropiată de Steph Curry și Pau Gasol.

Sabrina Ionescu a fost selectată în WNBA în 2020, cu prima opțiune, de către New York Liberty. Trei ani mai târziu, conducerea echipei a făcut niște transferuri importante, aducându-le în Barclays Center pe Breanna Stewart și Jonquel Jones.

Cu acest lot, Liberty a avut nevoie de doar două sezoane pentru a câștiga titlul. Seria, care a avut o medie de 18.518 spectatori/meci, s-a încheiat cu 3-2 pentru trupa din New York (93-95, 80-66, 80-77, 80-82, 67-62).

Rezumatul video

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, ofertă publică pentru Louis Munteanu: „Atât dau pe el”
Superliga
Gigi Becali, ofertă publică pentru Louis Munteanu: „Atât dau pe el”
S-a terminat ședința de la Hermannstadt. Decizie MAJORĂ în privința antrenorului Marius Măldărășanu
Superliga
S-a terminat ședința de la Hermannstadt. Decizie MAJORĂ în privința antrenorului Marius Măldărășanu
OUT din lotul Rapidului! „Țeapă” de un milion de euro pentru Șucu?!
Superliga
OUT din lotul Rapidului! „Țeapă” de un milion de euro pentru Șucu?!

"M-am născut în Siberia, într-un oraș doar de militari". Mutată la București în 2003, Tania a ajutat sute de români

„Ți s-a propus să trișezi?” » Tătărușanu răspunde la 10 întrebări delicate: „A ieșit scandal în vestiar” / „Atunci am vrut să mă las!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează