INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB

INTERVIU EXCLUSIV Federico Piovaccari, anunț pentru suporterii roș-albaștri înainte de Virtus - FCSB: „Mă retrag din fotbal pe Ghencea” » Ce meserie va urma

Decizia luată de Federico Piovaccari înainte de Virtus - FCSB. Foto: Imago
Decizia luată de Federico Piovaccari înainte de Virtus - FCSB. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 20:13 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 15:28

Federico Piovaccari (39 de ani) își va înfrunta fosta echipă în Virtus - FCSB, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Atacantul care a evoluat timp de un sezon în tricoul roș-albastru, în perioada 2013-2014, vrea ca ultimul său meci din carieră să fie chiar returul, ce se va disputa pe Stadionul Steaua din București.

  • Virtus - FCSB se va juca marți, de la 22:00, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Meciul va fi transmis în direct la TV pe Digi Sport 1 și în format liveTEXT pe GSP.ro.

Dacă va trece de formația din San Marino, campioana României o va întâlni pe cea a Israelului, Maccabi Tel Aviv. Turul va avea loc la București, pe 23 sau 24 iulie, returul o săptămână mai târziu, în Ungaria.

Federico Piovaccari se retrage din fotbal la București

Federico Piovaccari este ultimul marcator al celor de la FCSB în grupele celei mai importante competiții intercluburi. A înscris în deplasarea cu Basel, scor final 1-1. Chelsea și Schalke s-au calificat atunci în optimile de finală.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, vârful italian dezvăluie cum a venit propunerea de a se alătura formației din micuța localitate Aquaviva, dar și ce a însemnat pentru el experiența din România.

-Salut, Federico! Te vedem la Virtus, chiar înaintea dublei cu FCSB, și e o surpriză pentru noi. Ce îți propui cu noua ta echipă și cum ai făcut această alegere?
- Te salut și eu! Imediat după ce s-a tras la sorți pentru primul tur din Liga Campionilor, Virtus și FCSB... sau Steaua București cum se numea înainte, mi-a scris un prieten de la Virtus: nu vii să ne dai o mână de ajutor? M-am gândit că ar fi și o emoție puternică să îmi întâlnesc fosta echipă și să joc din nou la București. Așa a venit alegerea de a mă întoarce pe teren.

- Dar e o alegere pentru tot sezonul sau doar pentru aceste două meciuri?

- În teorie, e doar pentru meciurile cu FCSB. Planul meu este să mă las de fotbal și să mă dedic în totalitate noii mele meserii de agent FIFA. Vreau să joc ultimul meu meci de fotbal la București.

- Cum așa?

- Da, e ceva impresionant pentru mine să revin acolo, știu că se joacă pe Ghencea returul, vreau să mă retrag din fotbal pe noul stadion Ghencea.

- Au trecut zece ani, urmărești echipa? Mai ești în contact cu cineva de la club?

- Urmăresc mereu echipa, rezultatele, și vorbesc din când în când cu Meme Stoica și Cătălin Făiniși (n.r. - ofițerul de presă de la FCSB). Va fi o plăcere să revăd suporterii și pe cine mai cunosc din club. Pintilii, care s-a făcut antrenor, pe Chiricheș, care e suspendat în manșa tur.

Federico Piovaccari, anunț pentru suporterii roș-albaștri înainte de Virtus - FCSB: „Mă retrag din fotbal pe Ghencea” » Ce meserie va urma
Federico Piovaccari deschide scorul în Basel - Steaua după ce îl învinge pe Yann Sommer. A fost ultimul gol al roș-albaștrilor în grupele Ligii Campionilor. Foto: Imago

FCSB, apogeul carierei

- Ai mai fost în România sau la București de când ai plecat de la FCSB?

- Da, prin 2017, am fost la noua bază sportivă a clubului. Sunt vreo șapte ani de atunci și îmi lipsește Bucureștiul...

- Peste o săptămână te întorci. Cu ce gând?

- Am amintiri superbe. Am jucat în Italia, în Spania, și peste tot mă opresc suporteri români care mă recunosc și îmi cer o fotografie, un autograf. E o mândrie azi, românii m-au ținut minte.

16 goluriși 6 assist-uri e bilanțul lui Federico Piovaccari în tricoul celor de la FCSB.

- O să împlinești în scurt timp 40 de ani, ce a fost pentru tine FCSB, dacă e să privești acum? Apogeu sau rampă de lansare?

- Eu zic că a fost apogeul carierei mele. Am jucat în Champions, totul era la un nivel superior la echipă, antrenemente, condiții, absolut tot. Iar toate acestea, pot să zic acum, au reprezentat trambulina.

Dacă joc și la vârsta asta, o fac doar pentru că am stat foarte bine din punct de vedere fizic și tot ce am enumerat până acum m-a ajutat enorm. În ultimii ani, joc fotbal din pasiune, încă o mai am.

- Am văzut că te antrenezi și în sala de forță, tragi tare. Vezi altfel fotbalul acum, pe final?

- Da, forma fizică e totul. Am învățat de-a lungul anilor și îmi place să combin exercițiile în sală. E secretul longevității.

- Apropo de longevitate și cum se transformă fotbalul. Jucătorii de profilul tău sunt tot mai rari în fotbalul actual. „Bomberul” aproape că nu mai există, nu mai vedem atacanți de calibru, masivi, vârfurile centrale de altădată. De ce?

- Uite, în fotbalul de azi, toți îi caută, dar e un fotbal care se bazează pe individualități, pe jucătorii tehnici care fac diferența, se întâmplă peste tot, și în Italia, și la Euro.

E un fotbal care se bazează pe incursiuni, pase, mai puțin pe vârful spre care erau trimise mingile. Încă de la juniori, se joacă pe detalii și mult mai colectiv. Din acest motiv a dispărut noțiunea de „Bomber”, omul cu golurile.

2 milioane de euroa fost cota de transfer a lui Piovaccari pe vremea când evolua pentru FCSB, cea mai mare din cariera sa.

- Cine crezi că va câștiga Euro 2024?

- Sunt patru echipe de top care au ajuns în semifinale, eu cred că Spania este favorită, dar și Franța lui Mbappe poate ridica trofeul.

  • Federico Piovaccari a ajuns în România în iulie 2013, când Steaua/FCSB l-a împrumutat de la Sampdoria. Genovezii l-au împrumutat de-a lungul timpului la Brescia, Novara, Grosseto, toate din Serie B, apoi Eibar din La Liga.

VIDEO. FCSB, antrenament oficial în San Marino

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu l-a recunoscut pe Gigi Becali și i-a cerut 50 de lei » Reacția patronului FCSB
Superliga
Nu l-a recunoscut pe Gigi Becali și i-a cerut 50 de lei » Reacția patronului FCSB
FCSB - Gloria Buzău, în etapa 12 din Superliga » Echipele de start + primele imagini de la stadion
Superliga
FCSB - Gloria Buzău, în etapa 12 din Superliga » Echipele de start + primele imagini de la stadion
Parma a rezistat eroic în 10 oameni. Cum s-au descurcat Dennis Man și Valentin Mihăilă
Stranieri
Parma a rezistat eroic în 10 oameni. Cum s-au descurcat Dennis Man și Valentin Mihăilă

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”


Comentarii (11)
Van_Basten
Van_Basten  •  08 Iulie 2024, 23:40
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 08 Iulie 2024, 21:29

O să se angajeze ca si Piovăcar la Fecesebeaua.

Pio(n)ier, bre. Nu crestem vaci in Pipera, doar mioare si batali.

Van_Basten
Van_Basten  •  08 Iulie 2024, 23:38
Postat de valentindragobete pe 08 Iulie 2024, 21:40

***

Ce s-au oparit fecesebeii. :))))

theo_s
theo_s  •  08 Iulie 2024, 22:44

Un fotbalist bun, presupun ca Sampdoria nu l-a lasat sa mai stea un an la Steaua din cauza salariului, echipele din Serie B puteau plati, cele din Romania, nu. De profilul lui, nu prea se gaseau nici atunci in Romania, iar in al doilea an aici, clar ca ar fi avut rezultate si mai bune, probabil si intr-o cupa europeana si cine stie unde ar fi ajuns.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează