FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

exclusiv Ședință de urgență la Rapid » Ce urmează după eșecul lamentabil cu FC Botoșani

Marius Șumudică și Dan Șucu/ foto Ionuț Iordache (GSP)
Marius Șumudică și Dan Șucu/ foto Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 06 octombrie 2024, 20:29 / Actualizat duminica, 06 octombrie 2024 21:48

Botoșani - Rapid 2-0. După eșecul suferit în etapa #12 din Superliga, echipa giuleșteană se află într-o situație dezastruoasă, fiind mai aproape de retrogradare decât de play-off.

Va urma o ședință de urgență, cerută de conducere, care va avea loc luni sau marți, potrivit surselor GSP. Scaunul lui Marius Șumudică începe să se clatine, dar ochii sunt ațintiți și asupra jucătorilor giuleșteni.

Pe Șumudică l-a subordonat ultimul loc: Rapid, lăsată în stare de șoc de Botoșani! La două puncte de retrogradarea directă!
FC BOTOȘANI - RAPID
Pe Șumudică l-a subordonat ultimul loc: Rapid, lăsată în stare de șoc de Botoșani! La două puncte de retrogradarea directă!

Ședință de urgență la Rapid, după eșecul cu FC Botoșani

La începutul săptămânii, cei de la Rapid vor organiza o ședință în care situația de la club va fi pusă pe tapet. Ar putea fi luate două măsuri importante: 1. echipa ar putea rămâne din nou fără antrenor, având în vedere că Marius Șumudică are deja 6 etape pe bancă, fără ca giuleștenii să facă progrese în joc sau în clasament; 2. Șumudică ar putea întocmi o listă cu măsuri drastice și cu jucători pe care îi vrea OUT din echipă cu orice risc.

De altfel, Șumudică a venit fiert la microfon, după înfrângerea cu Botoșani. Foarte afectat de înfrângere, a fluturat o amenințare directă către lotul de jucători. Întrebat de reporter dacă a ținut o ședință cu țipete în vestiar, antrenorul s-a rezumat la o explicație seacă: „Am fost foarte calm când am vorbit cu ei. Ce o să se întâmple după asta? O să aflați zilele următoare”.

De la venirea în Giulești, Șumudică a scos 8 puncte pentru Rapid. Lennon, predecesorul său care a rezistat tot 6 etape, făcuse 5, astfel că Rapid are 13 și e aproape de locurile de retrogradare.

Ar trebui demis Marius Șumudică de la Rapid?

Da
Nu, e prea devreme

Situație drastică în clasamentul Ligii 1 pentru Rapid:

Rapidiștii sunt la două puncte peste FC Botoșani, echipa de pe locul 15, primul care duce în Liga 2. Rapid e la 5 puncte sub locul 6, ocupat de Petrolul.

Cu Marius Șumudică pe bancă, Rapid a câștigat două meciuri, 2-1 cu Poli Iași și 2-1 cu Unirea Slobozia. A scos două egaluri, 1-1 cu Universitatea Craiova și 0-0 cu Oțelul, și a pierdut două meciuri, 0-2 cu U Cluj și 0-2 cu Botoșani.

Pentru Rapid urmează meciuri cu Farul și FCSB în Superliga. „Mai contează cu cine joci? Toată lumea zicea că jucăm cu ultima clasată. Orice meci e greu de câștigat. E foarte strâns. Dacă pierzi un meci ești la retrogradare, dacă câștigi ești aproape de play-off”, a spus Marius Șumudică, la Prima Sport.

Eu nu voi aștepta ca domnul Șucu să îmi spună să plec, o să plec eu, dacă nu îmi îndeplinesc obiectivul. Eu am venit din dragoste și să fac rezultate, iar rezultatele vorbesc. Dacă nu voi reuși, atunci voi ridica mâna și voi pleca.
- Marius Șumudică, în momentul prezentării la Rapid

Am dominat prima repriză, nu am marcat. Am suferit acel gol dintr-o deviere. Am mai atacat steril. Am ocazie să fac 1-1, nu fac, am mai luat un gol pe contraatac și aia a fost. M-am săturat să se întâmple așa. Trebuie să ne mai asumăm și noi, nu doar antrenorii și conducătorii. E de ajuns, trebuie să ne trezim! Așa, nu văd nicio ieșire din situația asta. Noi trebuie să câștigăm meciul următor. Dacă nu ne asumăm și nu băgăm piciorul, nu văd cale de ieșire, nu avem nicio șansă.
- Cristi Săpunaru, după meciul cu FC Botoșani

Clasamentul din Liga 1

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rangers - St. Johnstone » Ianis Hagi intră și lovește decisiv la revenirea la prima echipă
Stranieri
Rangers - St. Johnstone » Ianis Hagi intră și lovește decisiv la revenirea la prima echipă
Nu a mai rezistat: Gigi Becali l-a scos de pe teren în minutul 28, la 0-1 cu Buzău!
Superliga
Nu a mai rezistat: Gigi Becali l-a scos de pe teren în minutul 28, la 0-1 cu Buzău!
Ședință de urgență la Rapid » Ce urmează după eșecul lamentabil cu FC Botoșani
Superliga
Ședință de urgență la Rapid » Ce urmează după eșecul lamentabil cu FC Botoșani

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (57)
alupigus12
alupigus12  •  06 Octombrie 2024, 23:05

Rapidul nu are fundași laterali care sa dea o centrare in careu. Dezastru total. La mijloc nu are nimeni fantezie in joc, pase simple penibile...ce sa mai vorbim de un dribling reușit? Singurii care încearcă ceva sunt Petrila și Rareș Pop, copil de 19 ani ! Ce sa mai vorbim de Săpunari, care joaca doar cu numele, realizările sunt zero.

Teosor
Teosor  •  06 Octombrie 2024, 23:00
Postat de unurtr pe 06 Octombrie 2024, 22:08

Nu va pleca Sumudică, e prea devreme și nu vor mai intra Șucu și Moldovan în același joc, dar cu siguranță niște jucători vor fi trecuți pe linie moartă. Adică jucători aduși astă vară cu ok-ul lui Lennon sau care Lennon a avut un cuvânt de spus sau care se pot lega cumva de Lennon

Nu circarul sumudica declara la elefantul ivanovici ca dacă antrena lotul asta de jucători lua campionatul la pas? La fanatik mustea de idei,soluții și tactici....

AdiOvi
AdiOvi  •  06 Octombrie 2024, 22:50

Mare, mare păcat că nu mai trăieşte Caragiale. Doamne, cît ar mai fi avut de scris, nu numai de Rapid şi de brambureala de acolo, dar de întreaga Mămăliga. Habarnişti pe toate planurile: investitori, jucători, antrenori, jurnalişti şi bineînţeles suporteri. Vai lume.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează