FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 0-2

EXCLUSIV Antrenorul străin care a asistat la Dinamo - FCSB exclamă: „Mulți oameni din afara României mi-au spus că au fost surprinși de acest lucru” + Cine l-a dat pe spate: „Ar trebui să fie în Top 5 campionate ale Europei”

Dinamo - FCSB s-a încheiat cu victoria clară a roș-albaștrilor / FOTO: Cristi Preda (GSP) +7   FOTO
Dinamo - FCSB s-a încheiat cu victoria clară a roș-albaștrilor / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat luni, 21 octombrie 2024 17:00 / Actualizat luni, 21 octombrie 2024 22:28

„Derby de România”, triumful fără emoții semnat de campioana FCSB în fața rivalei Dinamo, 2-0, a avut parte de un spectator neașteptat pe cel mai mare stadion al țării. Giovanni Costantino, 40 de ani, fostul antrenor al lui FCU Craiova, a venit la București pentru a trăi pe viu atmosfera celui mai intens duel din fotbalul românesc.

Italianul, fără angajament după despărțirea de FCU Craiova, survenită la finalul lui februarie, e într-un continuu turneu prin Europa și spune că vrea să rămână conectat la realitățile campionatelor prin care a antrenat. Asistă periodic la meciurile din Cipru, iar acum a revenit în România pentru derby-ul Dinamo - FCSB, ocazie pentru a se revedea cu fostul elev Willy Baeten.

+2 FOTO

E conectat la tot ce mișcă în fotbalul românesc, cunoaște antrenori, stiluri de joc și poate reproduce fidel fiecare clipă din cele cinci luni pe care le-a petrecut în Bănie.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Costantino a dezvăluit ce senzații i-a provocat derby-ul Dinamo - FCSB și cine au fost jucătorii care l-au impresionat în mod special. Italianul e un admirator declarat al lui Darius Olaru și spune că atmosfera de pe Arena Națională l-a fascinat.

8 detalii de la Dinamo - FCSB » Contrast izbitor: „câinii”, dărâmați în fața peluzei, în timp ce campionii porneau recitalul + Ironia auzită de 45.000 de oameni în difuzoare
DINAMO - FCSB 0-2
8 detalii de la Dinamo - FCSB » Contrast izbitor: „câinii”, dărâmați în fața peluzei, în timp ce campionii porneau recitalul + Ironia auzită de 45.000 de oameni în difuzoare

Giovanni Costantino, concluzii după ce a văzut pe viu Dinamo - FCSB: „Oameni din afara României mi-au spus că au fost surprinși de atmosferă”

„Cred că a fost un joc bun, o reclamă bună pentru fotbalul românesc, atmosfera a fost senzațională. A fost un meci greu, foarte strâns.

Mi-a plăcut acest spirit de luptă al lui Dinamo, în ciuda faptului că FCSB este, probabil, una dintre cele mai bune echipe din România. Mulți oameni din afara României mi-au spus că sunt surprinși de atmosferă, cred că atmosfera a fost cel mai frumos lucru ieri (n.r. duminică seara).

Mi se pare că pasiunea românilor pentru fotbal este incredibilă! Am o conexiune grozavă cu fanii lui FCU Craiova, știu că și ei mă plac și i-am apreciat foarte mult.

Dar, totodată, am un respect pentru fanii lui Dinamo, pentru cei ai lui FCSB, ai lui Rapid, atmosfera e incredibilă. Asta arată că liga din România e specială în Europa. În estul Europei, cred că doar una sau două ligi au aceeași pasiune (precum România)”, a declarat Costantino, în dialog cu reporterul GSP.ro.

„Olaru ar trebui să joace într-unul dintre primele 5 campionate ale Europei! Sunt surprins de progresul lui Bîrligea”

Italianul a vorbit apoi despre remarcații pe care i-a avut în cele două tabere, în frunte cu Darius Olaru, marele său preferat. Tehnicianului nu-i e indiferent nici progresul observat la Daniel Bîrligea, pe care-l vede, cât de curând, o piesă esențială la echipa națională:

„La FCSB este un jucător pe care-l admir mult, Darius Olaru. Pentru mine, e un jucător care ar trebui să joace într-unul dintre primele 5 campionate ale Europei! E un jucător care are tot din punct de vedere tehnic, fizic. E puternic, e deștept, e un fotbalist pe care îl apreciez cu adevărat.

Sunt surprins de dezvoltarea pe care o văd la Bîrligea. Îmi amintesc de el anul trecut, la CFR Cluj... Sezonul acesta a făcut câțiva pași importanți. Am văzut că se luptă foarte mult, poate prea mult uneori, cum a fost și faza în care a luat cartonașul galben.

(...) Nu e vorba doar despre goluri, ci să vezi progresul jucătorului, să vezi cum luptă pentru echipă. Cred că poate fi un jucător foarte important nu doar pentru FCSB, ci și pentru echipa națională, de asemenea, fiindcă echipa națională are nevoie de un adevărat număr nouă, iar Bîrligea poate fi în viitor un jucător foarte important la lot”, consideră Costantino.

Antrenorul străin care a asistat la Dinamo - FCSB exclamă: „Mulți oameni din afara României mi-au spus că au fost surprinși de acest lucru” + Cine l-a dat pe spate: „Ar trebui să fie în Top 5 campionate ale Europei”
Giovanni Costantino, în interviul acordat Gazetei Sporturilor

„Cîrjan are personalitate” + „Dinamo din sezonul trecut a fost subestimată, știam că se salvează”

În ceea ce o privește pe Dinamo, tehnicianul italian a vorbit despe calitatea mijlocașilor lui Kopic:

„Cred că Dinamo are doi mijlocași centrali foarte buni la recuperatul baloanelor: fotbalistul danez (n.r. Olsen) și, de asemenea, Cîrjan.

Îmi place Cîrjan, are calitate, are o foarte bună personalitate. La Rapid, era un mediu diferit, un nivel diferit al echipei. La Dinamo, cred că se simte mult mai încrezător, este un jucător care se poate dezvolta mult în acea poziție.

Am întâlnit-o pe Dinamo cu FCU într-un moment în care era rău, la începutul lui februarie, dar echipa începuse deja să se îmbunătățească. Da, Dinamo de azi e peste echipa de atunci, dar, în opinia mea, consider că Dinamo de anul trecut a fost subestimată!

Când au jucat împotriva noastră, le-am spus oamenilor că Dinamo o să se salveze, fiindcă era foarte dificil să jucăm împotriva lor. Aveau câțiva jucători foarte buni care au rămas, Abdallah, Politic, Milanov, jucătorii dintre linii sunt foarte buni”, a punctat Costantino.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Superliga
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Marius Șumudică, gest suburban după al treilea gol al Rapidului » Derapajul antrenorului care a purtat o geacă de 1.800 de euro pe Giulești
Superliga
Marius Șumudică, gest suburban după al treilea gol al Rapidului » Derapajul antrenorului care a purtat o geacă de 1.800 de euro pe Giulești
Denis Alibec, distrus după ce Farul a fost umilită de Rapid: „Cea mai rușinoasă înfrângere din cariera mea”
Superliga
Denis Alibec, distrus după ce Farul a fost umilită de Rapid: „Cea mai rușinoasă înfrângere din cariera mea”

"M-am născut în Siberia, într-un oraș doar de militari". Mutată la București în 2003, Tania a ajutat sute de români

„Ți s-a propus să trișezi?” » Tătărușanu răspunde la 10 întrebări delicate: „A ieșit scandal în vestiar” / „Atunci am vrut să mă las!”


Comentarii (16)
creeperno534
creeperno534  •  21 Octombrie 2024, 22:38

Top 5 din tarile arabe poate

deemon_ss
deemon_ss  •  21 Octombrie 2024, 22:10

Femeia de servici ce zice?

ionelori
ionelori  •  21 Octombrie 2024, 22:06

Antrenor străin de fotbal

Vezi toate comentariile (16)
Comentează