INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC MIDTJYLLAND

Midtjylland îi reziliază contractul unui portar care admite că e anti-gay. Vezi alte cazuri similare şi identifică unele în Liga I!

arek onyszko
arek onyszko

Articol de GSP - Publicat luni, 02 noiembrie 2009 00:00

Formaţia daneză de primă ligă FC Midtjylland, unde este legitimat şi jucătorul român George Florescu, i-a reziliat contractul portarului Arek Onyszko, după ce acesta a scris în autobiografia sa că îi urăşte pe homosexuali, informează ediţia online a Marca.

Fostul internaţional polonez în vârstă de 35 de ani a fost criticat de clubul danez pentru că a decis să-şi scrie autobiografia, în loc să se concentreze asupra carierei de fotbalist. Onyszko a scris în carte că îi urăşte pe homosexuali şi este un admirator al bandei de motociclişti "Hells Angels" (n.r. Îngerii iadului).

"Clubul a decis luni să-i rezilieze imediat contractul portarului Arek Onyszko. Am crezut că în vară i-am oferit o nouă şansă, l-am ajutat când a avut probleme, dar acum ne-a înşelat încrederea. Ne-a dat impresia că a renunţat la scrierea autobiografiei, iar oficialii grupării nu au ştiut până în prezent că aceasta va fi publicată. Ceea ce este scris în carte este incompatibil cu valorile clubului şi ale suporterilor noştri", se arată într-un comunicat al grupării daneze.

Onyszko, unul dintre cei mai buni portari din campionatul danez în ultimul deceniu, a fost dat afară de la Odense în luna iunie, după ce a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru că şi-a bătut fosta soţie. Autorităţile au decis că el poate să joace în continuare fotbal, dar trebuie să poarte la gleznă un dispozitiv de urmărire prin satelit.

NewsIn

Cazul goalkeeperului polonez nu este unul singular în fotbalul european. În ianuarie 1999, Glenn Hoddle a acordat publicaţiei britanice The Times un interviu în care îşi exprima convingerile religioase. Fostul selecţioner al reprezentativei Albionului a făcut referiri şi la persoanele handicapate, despre care considera că nu fac decît să plătească pentru păcate din vieţile anterioare. Presată puternic de opinia publică, FA a decis la numai două zile de la publicarea materialului să îi termine contractul lui Hoddle, care a fost înlocuit cu Kevin Keegan.

Convingerile politice sau religioase nu au reprezentat motive pentru ca oamenii de decizie din fotbalul românesc să ia hotărîri în ceea ce-i priveşte pe tehnicieni. Totuşi, pot fi amintite cazurile recente ale lui Cristiano Bergodi şi Florin Marin, demişi de la Steaua, respectiv Ceahlăul Piatra Neamţ în urma unor episoade cel puţin ciudate.

Italianul a plătit cu postul pentru o privire "obraznică"  aruncată în direcţia patronului Gigi Becali, care s-a simţit lezat de faptul că fostul apărător al lui Lazio nu i-a permis să intre în vestiar în pauza partidei cu Sheriff din Europa League. De cealaltă parte, Florin Marin a refuzat sugestia preşedintelui de onoare al moldovenilor, Gheorghe Ştefan, de a scoate echipa de pe teren în jocul de la Braşov şi a fost demis imediat după fluierul de final al confruntării.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Presa din Scoția a ironizat-o în 3 cuvinte pe FCSB după dezastrul cu Rangers
Europa League
Presa din Scoția a ironizat-o în 3 cuvinte pe FCSB după dezastrul cu Rangers
Gigi Becali și-a pulverizat jucătorul după Rangers - FCSB: „N-a contat! Dacă îl schimbam la pauză nu mai luam 2 goluri”
Europa League
Gigi Becali și-a pulverizat jucătorul după Rangers - FCSB: „N-a contat! Dacă îl schimbam la pauză nu mai luam 2 goluri”
Ce urmează pentru FCSB în grupa de Europa League » CALCULELE, după rezultatele din etapa a treia: următoarele două meciuri sunt vitale pentru calificare
Europa League
Ce urmează pentru FCSB în grupa de Europa League » CALCULELE, după rezultatele din etapa a treia: următoarele două meciuri sunt vitale pentru calificare

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (31)
 •  03 Noiembrie 2009, 00:52
Postat de pe 02 Noiembrie 2009, 20:10

Ce de doare pe matale domnle ce fac altii in dormitorul lor? Pai pe sistemul asta esti un nazist pentru ca numai ei spunea despre alte minoritati ca nu sunt oameni, motiv pentru care merita omorati ca vitele la abator. Probabil ca asta vrei si matale pentru homosexuali si lesbiene?...Si daca copilul tau vine intr-o zi si-ti spune ca e gay? Ce faci? Il omori? Nu-l mai consideri om din cauza asta? Putina toleranta nu strica...

Si daca fiu-tau vine aksa cu vreun tiganoi de mana si-ti zice ca lu'ala ii suge p*** si vrea sa se casatoreasca cu el, ce faci ? Ii dai binecuvantarea ta ???

 •  03 Noiembrie 2009, 00:46
Postat de pe 02 Noiembrie 2009, 19:38

Normal ca a fost concediat, ce t6reaba are el cu homosexualii ii treaba lor ce fac la ei in dormitor, nici pe altii nu tre sai intereseze ce fac eu in dormitor la mine...

Tu te labuiesti toata ziua uitandu-te la filme porno cu gay, da-te dracu !!! :))

 •  02 Noiembrie 2009, 22:04
Postat de pe 02 Noiembrie 2009, 21:12

nu mi se pare normal ca un sa fie dat afara pentru proprile lui idei!traim intro lume democtratica in care fiecare are dreptul la propriile conceptzii si idei!personal sunt pe aceeasi conceptzie cu el si nici eu nu suport sau nu as vrea sa vad in campul meu vizual niste bulangii cum se tzin de mana si se ling pe strazi!!nu zic pentru ca este dreptul lor asa cum al meu este sa nu i vad in public sau pe unde umblu!so faca in spatziul privat sau unde nui vad!docamdata asta este idee majoritazi!!Paa

in mare ai dreptate... dar mai invata si tu sa scrii core3ct in limba romana. Ai auzit de cratime?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează