SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Dezastru în ultimul meci! Halep a pierdut de o manieră incredibilă disputa cu Radwanska și părăsește Turneul Campioanelor încă din faza grupelor

Foto: Reuters +10   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 29 octombrie 2015 09:02

Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor după o evoluție sub așteptări în fața polonezei Agnieszka Radwanska. Românca a pierdut cu scorul de 6-7 (5), 1-6, momentul decisiv consumîndu-se în tiebreakul primului set, cînd Simona a condus cu 5-1.

Primul set a început bine pentru Simona, care și-a adjudecat primul break încă din gameul de debut.

Radwanska s-a ținut cu dinții de fiecare minge, a reușit să apere mai multe mingi de break (Halep a rămas cu o singură minge de break concretizată, din 9 oportunități!), după care și-a recuperat gameul și a nivelat scorul la 3-3. S-a mers cap la cap, iar primul set a intrat în tie-break.

Simona a început foarte bine din nou, s-a dus rapid la 5-1, dar finalul setului a fost dezastruos. Poloneza a cîștigat șase puncte consecutive și, la capătul unui schimb incredibil de mingi, a închis setul!

Jucătoarea noastră nu și-a revenit psihic în setul secund. Deși avea nevoie de cel puțin un set pentru a spera că poate merge mai departe, Simona n-a reușit să mai cîștige decît un game pînă la finalul meciului.

Astfel, Radwanska a obținut a 500-a victorie din carieră în circuitul WTA și, în cazul în care Șarapova o învinge clar pe Flavia Pennetta, speră să se califice în semifinalele de la Singapore.

CLASAMENTUL GRUPEI ROŞII:

Jucătoare Victorii Seturi
1. Maria Șarapova 3 6-1
2. Agnieszka Radwanska 1 3-4
3. Simona Halep 1 2-4
4. Flavia Pennetta 1 2-4

 

SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA 6-7 (5), 1-6

GAME, SET, MECI!

GAME, SET, MECI! Simona Halep a pierdut meciul cu Agnieszka Radwanska și a fost eliminată de la Turneul Campioanelor!

1-5

Game Radwanska! Lui Agnieszka îi intră aproape orice minge!

1-4

Break Radwanska! Jucătoarea din Polonia reușește și al doilea break și Simona se află foarte aproape de eliminarea de la Turneul Campioanelor! Totuși, să sperăm în continuare că românca va întoarce soarta partidei!

1-3

Game Radwanska! Simona pare să fi căzut fizic și psihic, iar mingile trimise de româncă au fost fără efect pe tabelă.

1-2

Break Radwanska! Agnieszka pare să nu-i mai dea nici o șansă Simonei și și-a adjudecat break-ul la 0. Românca devine tot mai nervoasă.

1-1

Game Radwanska! Jucătoarea din Polonia își cîștigă destul de lejer serviciul. Meciul rămîne în continuare încrîncenat

Setul 2 / 1-0

A început setul 2! Simona Halep a servit și, în ciuda insistențelor polonezei, a reușit să își apere serviciul.

 

CONDIȚIILE DE CALIFICARE

În cazul în care Simona va cîștiga acest meci, va sta totuși la mîna Șarapovei. Rusoaica va trebui să nu piardă în două seturi meciul cu Pennetta. Românca se mai poate califica şi în cazul unei înfrîngeri în trei seturi în acest joc, dar numai dacă Şarapova îşi cîştigă meciul.
 
6-7 (5)
Momente incredibile în tiebreak! Halep a evoluat ireproșabil în startul tiebreakului, conducînd cu 5-1! Românca a avut o cădere inexplicabilă de formă, iar Radwanska a cîștigat 6 puncte consecutive, închizînd setul!
6-6

Game Halep! Începe tie-break-ul! Prima care servește este Radwanska. O singură dată s-a mai jucat tie-break între Simona și Radwanska, la Roma în 2013.

5-6

Game Radwanska! Agnieszka trage cu dinții de orice minge pentru că doar la scorul de 2-0 la seturi s-ar putea califica mai departe în semifinale. Simona va servi din nou pentru a rămîne în set.

5-5

Game Halep! Simona rămîne în meci, după ce a salvat două mingi de set, dar jocul devine tot mai dificil pentru româncă. Simona este mai agresivă ca poloneza.

4-5

Game Radwanska! Jucătoarea din Polonia se impune extrem de greu pe propriul serviciu la capătul celui mai lung game din acest meci, mai exact 11 minute. Simona a lovit fileul de cîteva ori. Românca va servi pentru a rămîne în primul set!

4-4

Game Halep! Campioana noastră își face serviciul după ce profită de 4 erori ale lui Radwanska.

3-4

Game Radwanska! Jucătoarei din Polonia îî ies foarte bine scurtele, dar totul după ce o plimbă din colț în colț pe Simona și o obosește.

3-3

Break Radwanska! Halep a început să aibă ceva probleme. 
Numărul 6 WTA a plimbat-o dintr-un colț în altul pe Simona în acest game și a reușit astfel să cîștige două puncte.

3-2

Game Radwanska! Agnieszka a făcut și ea prima dublă greșeală în acest meci și pe parcursul game-ului s-a văzut o scădere de randament la primul serviciu. Simona a revenit spectaculos de la 15-40, însă la avantaje jucătoarea din Polonia a cîștigat.

3-1

Game Halep! Simona a început să lovească foarte plat și în același timp foarte puternic. Aceasta pare să fie rețeta în acest meci. Totuși, în acest game, românca a făcut și prima dublă greșeală

2-1

Game Radwanska! Jucătoarea din Polonia cîștigă primul game pe serviciul ei, după ce a început să urce mai mult la fileu. Jocul Simonei e în continuare unul solid.

2-0

Game Halep! Simona nu stă la discuții cu Radwanska și face imediat 2-0, profitînd și de o eroare neforțată a jucătoarei din Polonia. 

1-0

BREAK HALEP! Simona începe cum nu se poate mai bine și face break-ul încă din start. Românca a fructificat chiar prima minge de break

Setul 1 / 0-0

A început meciul! Radwanska servește prima! HAI, SIMONA!

09:05

Simona Halep și Agnieszka Radwanska au intrat pe teren! Cele două jucătoare au început exercițiile de încălzire

 

oRA 09:00

Cele două jucătoare se pregătesc să intre pe teren!

Scorul întîlnirilor directe dintre cele două este 4-4, iar ultimul meci a fost cîștigat de Simona Halep.

„Am evoluat împotriva ei şi anul trecut, aşa că ştiu cum să joc. O ştiu destul de bine. Îi cunosc jocul, este inteligentă. Nu e foarte puternică, astfel că voi încerca să fiu agresivă.

Va fi mai uşor pentru mine să fiu agresivă deoarece voi avea timp. Va fi dificil, dar cred în mine”, a spus Simona într-o conferinţă de presă.

Clasamentul Grupei Roşii:

Jucătoare Victorii Seturi Game-uri
1. Maria Şarapova 2 4-1 28-23
2. Simona Halep 1 2-2 20-15
3. Flavia Pennetta 1 2-2 16-22
4. Agnieszka Radwanska 0 1-4 23-29

S-au jucat pînă acum:

Simona Halep - Flavia Penneta 6-0, 6-3

Maria Şarapova - Agnieszka Radwanska 4-6, 6-3, 6-4

Agnieszka Radwanska - Flavia Pennetta 6-7, 4-6

 Simona Halep - Maria Șarapova 4-6, 4-6

Cum se poate califica simona halep în semifinale

Simona trebuie să cîştige în două seturi pentru a fi sigură de calificare, indiferent de rezultatul meciului dintre Şarapova şi Pennetta.

O victorie în trei seturi înseamnă că Simona trebuie să spere că Pennetta nu va cîştiga cu 2-0 confruntarea cu Şarapova. Românca se mai poate califica şi în cazul unei înfrîngeri în trei seturi, dar numai dacă Şarapova îşi cîştigă meciul.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (158)
537727779724163
Radu Mois  •  30 Octombrie 2015, 07:09

Eu am spus anul trecut:nu are ce cauta in top10.jucand mai mult in turnee mici ca sa adune puncte,a ajuns intamplator pe locul doi.Cand ilie ii dadea sfaturi,facea pe vedeta,cica Nastase e invidios.A avutIlie dreptate?esti praf fetito,esti o vedeta de carton.sa-ti fie RUSINE!

ion.ionescu
ion.ionescu  •  30 Octombrie 2015, 05:02

După meciul cu Şarapova, v-am spus defectele SH. Printre care labilitatea psihică : când conduce...adoarme, când pierde o minge, un ghem nu mai crede în ea. Despre intervenţia antrenorului DH, am spus clar că nici nu-l asculta, în mintea ei meciul era pierdut. Ceea ce a recunoscut după meciul cu AR : că DH vorbea, sfaturile erau bune dar ea nu mai credea în victorie...Tocmai declarase că n-o interesează nimic, va pleca în vacanţă ! A avut 2 mingi de 4-1 şi 5-1 în tie break în primul set, avantaje pierdute în general pe greşelile ei. Cum să dai mingi în fileu la nivelul ăsta când ai tot terenul liber în faţă ?! Nu făceam asta nici când jucam tenis în liceu, în 1976...Moda jocului cu 2 mâini şi în situaţii simple e de vină. Are doar două lovituri, chiar peste unii din tenisul masculin - drive şi rever- dar nu are : serviciu liftat, lob liftat, slice, topspin (nu-l controlează la fineţe), stop şi vole tăiat, smash. Loviturile ei sunt scurte şi pe mijloc şi nu poate plimba adversarele pe colţuri, alternativ. În loc să dea lung de linie, dă în cross şi lasă terenul liber - eroare permanentă. Are automatisme greşite, în iarnă trebuie să le schimbe ! S-o ia pe Monica niculescu, s-o înveţe slice-ul, cu care nu mai iese 3 m din teren (loviturile ei cu 2 mâini !)...

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  30 Octombrie 2015, 00:40
Postat de merace pe 29 Octombrie 2015, 22:28

Simona a pierdut calificarea, adica, din primele 8 jucatoare ale anului, nu a reusit sa intre in primele 4 la Singapore. Totusi, prin rezultatele din 2015, ea ramane pe locul 2 mondial. Doar Muguruza o mai poate depasi, DACA ar castiga finala de la Singapore. Iar daca nu, si Serena se retrage pe motiv de sarcina personala (cum discret a insinuat presa sportiva ca sa socheze lumea), am putea vedea ca Simona urca pe locul 1 mondial! Uite-asa, doar fiindca are de unde! :D

eu cred ca serena va juca pana in luna a 9-a, numai ca atunci iepuroaica noastra va fi pe locul 88 wta...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (158)
Comentează