INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONTROVERSĂ

Chilavert, atac împotriva lui Marcelo Bielsa: „E un ticălos socialist, dar are Mercedes-Benz! Se poartă urât cu jucătorii”

Marcelo Bielsa, foto: Imago
Marcelo Bielsa, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2024, 11:39 / Actualizat luni, 07 octombrie 2024 15:23

José Luis Chilavert, 59 de ani, fostul portar paraguayan care a jucat pentru FC Zaragoza și Strasbourg, s-a alăturat lui Luis Suárez în declarațiile împotriva antrenorului argentinian Marcelo Bielsa.

„Îl deranjează liderii mai puternici decât el, de aceea îi lichidează și îi maltratează. Nu poate coabita cu aceste figuri mai importante.

Cea mai importantă figură trebuie să fie chiar el... Se crede mai șmecher decât jucătorii, aceasta este realitatea”, a declarat fostul goalkeeper despre Bielsa, actualul selecționer al Uruguayului.

Jose Luis Chilavert: „Bielsa se poartă urât cu jucătorii echipelor mici, pentru că-i merge”

„De-asta nu antrenează Bielsa vreun mare club din Europa, cum ar fi Barcelona sau Real Madrid. Antrenează mereu echipe mediocre pentru că se poate purta urât cu jucătorii de acolo. Cu cei mai experimentați fotbaliști îi e imposibil să se comporte așa”, a adăugat Chilavert.

Chilavert și-a reamintit de un conflict pe care l-a avut cu Bielsa, în 1998, înaintea începerii sezonului competițional în Argenina, când cei doi, portar și tehnician, s-au întâlnit la echipa Vélez Sarsfield.

Momente emoționante la ultimul joc al lui Luis Suarez
Uruguay
Momente emoționante la ultimul joc al lui Luis Suarez

„Bielsa s-a purtat urât cu unul dintre coechipierii mei, iar eu i-am sărit acestuia în ajutor. I-am spus tot ce aveam de spus în față, tot ce credeam cu adevărat despre el.

Atunci a început toată această mizerie. Mi-a luat banderola de căpitan și mi-a interzis să mai apăr loviturile libere”, povestește Chilavert.

„Mai ales atunci când echipa nu obține rezultate, Bielsa folosește cuvinte extrem de jignitoare. De-asta mă certam cu el. Unui alt coleg i-a reproșat că este laș.

Eu i-am zis: «Nu e nimeni laș aici. Echipa asta a câștigat tot ce era de câștigat, iar tu n-ai câștigat nimic». Atunci a decis să mă separe de grup. Când a pierdut toate meciurile de pregătire, a fost nevoit să recurgă la sprijinul meu, dar deja nu mai aveam ce discuta cu el.

Într-un meci împotriva formației Gimnasia de Jujuy, am apărat o lovitură liberă, am dat un gol și coechipierii mei nu voiau să mă îmbrățișeze, ci se uitau la antrenor”, a adăugat fostul portar.

Jose Luis Chilavert consideră că Marcelo Bielsa nu i-a arătat deloc respect profesional

José Luis Chilavert a mai spus despre Bielsa că e un „ticălos socialist, dar care are un Mercedes- Benz”, afirmând că „Bielsa nu m-a respectat ca profesionist".

„În cei 13 ani ai mei de carieră nu avusesem niciodată probleme cu antrenorii, cu atât mai puțin la Vélez. Sunt diverse feluri de a trece prin viață, dar întotdeauna trebuie să ai respect față de profesioniștii care au mulți ani de activitate”, a mai spus fostul goalkeeper.

Sergio Rochet, portarul reprezentativei Uruguayului, a confirmat că lucrurile pe care Luis Suarez le-a spus despre seleționerul Marcelo Bielsa sunt adevărate.

„Luis Suárez a luat decizia să dea cărțile pe față. Are tot dreptul de a face asta”, a declarat actualul portar. „Părerea mea e că astfel de lucruri se rezolvă cu discreție, nu în public”, a subliniat Rochet, care a adăugat că această discuție ar trebui să aibă loc între antrenori, jucători și Federația Uruguayană de Fotbal.

Luis Suarez, fostul atacant al echipei Uruguayului, declarase că stilul argentinianului Marcelo Bielsa a sfâșiat reprezentativa naţională, determinându-i pe unii dintre jucători să cocheteze cu despărțirea de „La Celeste”.

Suarez, cel mai bun marcator al Uruguayului din întreaga istorie, care s-a retras de la națională în septembrie 2024, a afirmat că venirea lui Bielsa a determinat ruptura din cadrul reprezentativei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid, anunț pentru GSP: „Îl sprijinim pe Marius Șumudică, este și va rămâne antrenorul echipei”
Superliga
Rapid, anunț pentru GSP: „Îl sprijinim pe Marius Șumudică, este și va rămâne antrenorul echipei”
Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Superliga
Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Gigi Becali l-a desființat pe jucătorul FCSB-ului: „E dolofănel! L-am luat de șunci pe sub tricou, voi nu-l vedeți?”
Superliga
Gigi Becali l-a desființat pe jucătorul FCSB-ului: „E dolofănel! L-am luat de șunci pe sub tricou, voi nu-l vedeți?”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează