FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Convocare de urgență la națională » Mircea Lucescu l-a chemat în premieră

Mircea Lucescu/ foto: Cristi Preda GSP
Mircea Lucescu/ foto: Cristi Preda GSP

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2024, 20:08 / Actualizat luni, 07 octombrie 2024 20:24

După accidentarea mijlocașului Adrian Șut (25 de ani), Mircea Lucescu (79 de ani) l-a convocat de urgență pe Victor Dican (23 de ani), mijlocaș de la Farul.

Azi s-a aflat că Adrian Șut are o problemă medicală și a fost lăsat acasă pentru meciurile cu Cipru și Lituania, din Liga Națiunilor.

Jucătorul convocat de Mircea Lucescu, OUT de la națională: „Va fi lăsat acasă”
ROMÂNIA
Jucătorul convocat de Mircea Lucescu, OUT de la națională: „Va fi lăsat acasă”

Victor Dican, înlocuitorul lui Adrian Șut

FRF a anunțat în această seară că Victor Dican, mijlocașul defensiv de la Farul, a fost convocat în locul fotbalistului de la FCSB.

Victor Dican se află la prima convocare la echipa națională mare a României. Fotbalistul a jucat 12 meciuri pentru România U21.

Ajuns la 23 de ani, Victor Dican este cotat cu 650.000 de euro. El este în prezent legitimat la Farul, din această vară. De la începutul carierei, a mai jucat la echipele Metalurgistul Cugir, U Cluj și FC Botoșani.

„Adrian Șut s-a prezentat în cantonamentul de la Mogoșoaia cu o problema medicală. Fotbalistul lui FCSB a efectuat dimineață un control medical și s-a constatat că nu va putea fi recuperat în timp util pentru meciurile cu Cipru și Lituania.

Astfel, selecționerul Mircea Lucescu a decis să îl cheme la lot pe Victor Dican, fotbalistul legitimat la Farul Constanța. În vârstă de 23 de ani, Dican este fost internațional U21, participant la EURO 2023 și se află la prima convocare la seniori.

Echipa națională de fotbal a României și staff-ul îi urează lui Adrian Șut însănătoșire grabnică și îl așteaptă în viitor la acțiunile echipei naționale!”, a transmis FRF.

Pe postul de mijlocași centrali în echipa națională mai sunt Marius Marin și Răzvan Marin.

Meciul cu Cipru din Liga Națiunilor se va disputa pe 12 octombrie, iar cel cu Lituania este pe 15 octombrie.

Lotul României pentru meciurile cu Cipru și Lituania

PORTARI: Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA(FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU(Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN(Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Victor Dican (Farul, 0/0) Ianis HAGI (Rangers| Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI: George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
Superliga
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Superliga
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”
Superliga
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (10)
mateodamiano7
mateodamiano7  •  07 Octombrie 2024, 22:34

Avand in vedere forma de moment si lipsa de atacanti inspirati, consider ca M Lucescu a gresit impardonabil, neselectandu-i pe Louis Munteanu si/sau Birligea. Asta o spune un dinamovist pur-sange, de-o viata! Pacat ca nu primeaza forma ci tot PCR-ul (Pile Cunostinte Relatii) si slabiciunile. Alegeti oricare doi dintre urmatorii: Alibec, Puscas, Dragus, Coman, Ianis Hagi si puneti-i in loc pe Munteanu si Birligea...sau macar pe unul dintre ei, mai ales ca sunt tineri! Daca la primele 2 meciuri sa zicem ca trebuia sa pastreze o continuitate, acum nu vad de ce nu aduce nimic nou in atac! Incep sa nu mai intrezaresc luminita de la capatul tunelului fotbalistic nici macar cu M Lucescu...

22cea
22cea  •  07 Octombrie 2024, 21:19
Postat de manx pe 07 Octombrie 2024, 20:35

Nu stiu ce poate baiatul asta, dar daca este de la Farul sigur este bun. Doar ca nu poate sa joace numar 10 si nici capitan de echipa nu o sa fie.

Zecele e antamat pe inca vreo 10 ani de acum incolo , ia-ti gandul :)))

calinescu_
calinescu_  •  07 Octombrie 2024, 21:10

Va veni vremea cand o sa-l covoace si pe nepotu-sau ....!!!Ce caracter infect , avea dreptate Sdrois....!!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează